Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy lehet a Pink Floyd ilyen...

Hogy lehet a Pink Floyd ilyen elismert, népszerű együttes, ha egyszer borzalmasan rossz?

Figyelt kérdés
Nem rég kezdtem el hallgatni őket, most tartok az 5. albumuknál, de valami borzalom az egész. Káros az emberi fülre, a legtöbb számuk olyan, mintha macskát nyúznának. Mit szeretnek ezen az emberek? Vagy esetleg idővel jobbak lettek?

2020. szept. 14. 22:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
84%

"általában 3 albumnyi esélyt adok a zenekarnak"

Aztaaaa, hogy te mekkora empatikus lélek vagy! ;)

2020. szept. 16. 10:46
 32/76 anonim ***** válasza:
96%
30-as. Azt a "huhog a madár" zenét speciel nem kifejezetten szeretem tőlük, de sok zenéjük van amin igen is van mit emészteni.
2020. szept. 16. 10:49
 33/76 anonim ***** válasza:
96%

Mondjuk a Several Species... szerintem viszonylag könnyen értelmezhető önironikus viccként, hiszen ha lassítva játsszuk le, az egyik ponton Roger Waters azt kérdezi "That was pretty avantgarde, wasn't it?"

Legalábbis nekem eléggé ironikusnak tűnik.

2020. szept. 16. 12:09
 34/76 anonim ***** válasza:
100%
Ennél többet tehát felesleges belelátni a számba.
2020. szept. 16. 12:10
 35/76 anonim ***** válasza:
97%

"Általában 3 albumnyi esélyt adok a zenekaroknak, és ha nem tetszik akkor végeztem velük"

Erre még akartam válaszolni, ez attól függ hogy éppen melyik időszakról van szó.

Nem csak a Pink Floyd esetén, hanem a többinél is nagyjából a karrier elején vagy közepén eléri a csúcsteljesítményüket és utána elindulnak kísérletezni/ellaposodnak.

Ezért nem releváns meghallgatni 3 albumot, sőt nem is feltétlen az a fontos hogy hányat hanem éppen melyiket.

Pink Floyd esetén a The Wall, Wish You Were Here és a The Dark Side of the Moon albumok a legnépszerűbbek, hallgató barátok.

Ezért sem értem hogy ha ezeket még nem hallottad akkor miért kritizálod negatív iránya hiszem ezekkel lett átütő együttes.

A The Wall egy nagyon jó konceptalbum egy kitűnő sztorival, a The Dark Side of the Moon a progresszív rock sava-borsa(rengeteg jó szóló, billentyűs hangszerek, sok hallgatást igénylő zenék stb.), a Wish You Were meg az egyik legjobban befolyásoló albumuk volt de mindezt kicsit lazább körítésben.

Utána-előtte más volt a Pink Floyd, ami nyilván valakinek bejön vagy sem.

Bár hozzáteszem nem vagyunk egyformák, nem kötelező szeretni mindent.

Annyi zene van...

14-es voltam.

2020. szept. 16. 21:05
 36/76 anonim ***** válasza:
96%
35-ös. Igazad van.
2020. szept. 16. 21:23
 37/76 anonim ***** válasza:
97%
Gyerekek nem tudom hogy ki hány éves de a Pink Floyd egy alap zenei mű.Az egyik kedvenc együttesem.Még Hanglemezen hallgatom.Akinek ez nem tetszik az vagy gyerek vagy nem volt gyerek kora
2020. nov. 26. 14:28
 38/76 anonim ***** válasza:
100%

Na asszem nem véletlenül tévedtem ide. Látom megy a vita a kérdezővel, most pont neki szeretnék üzenni és a véleményét kérdezni.

A Pink Floyd-ot én sem nagyon ismerem néhány zenéjükön kívül, de pont mostanában tervezgetem, hogy elkezdem meghallgatni a lemezeiket. Én is sorba szoktam menni, jó látni hogy fejlődik egy banda.

Na most eddig nekem is a Comfortably Numb a kedvencem tőlük.

Lehet én se leszek népszerű, de én egy feldolgozás formájában hallottam először a dalt, és eskü, nekem jobban tetszik, mint az eredeti.

Kedves Kérdező!

Olyan emberként, akinek láthatóan nem jön be a Pink Floyd stílusa, Te mit szólsz hozzá?

Arra kérlek egymás után hallgasd meg az eredetit:

https://www.youtube.com/watch?v=_FrOQC-zEog

És ezt a feldolgozást:

https://www.youtube.com/watch?v=F6fd7GxYx4A

Szerinted melyik a jobb?

2020. dec. 1. 13:36
 39/76 A kérdező kommentje:

Nos, nekem az eredeti jobban tetszik, kedvenc számom tőlük.

Azóta végighallgattam az összes lemezüket, sajnos a véleményem továbbra sem változott, ez egy túlértékelt banda, kb. 4-5 jó számmal összesen.

2020. dec. 2. 08:23
 40/76 anonim ***** válasza:
100%

Túlértékelt :D :D

Gondolom ilyen balgaságok, mint gondolatban elhelyezni adott kultúrában, megérteni, hogy az akkori emberek közül adott típusoknak miért volt különösebb promóhadjáratok nélkül is ennyire a lehető legjobb, így fel se merülnek, kb vagy te, a többiek max NPC-k.

2020. dec. 2. 09:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!