Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy lehet a Pink Floyd ilyen...

Hogy lehet a Pink Floyd ilyen elismert, népszerű együttes, ha egyszer borzalmasan rossz?

Figyelt kérdés
Nem rég kezdtem el hallgatni őket, most tartok az 5. albumuknál, de valami borzalom az egész. Káros az emberi fülre, a legtöbb számuk olyan, mintha macskát nyúznának. Mit szeretnek ezen az emberek? Vagy esetleg idővel jobbak lettek?

2020. szept. 14. 22:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:

Nem troll kérdés. Általában 3 albumnyi esélyt adok a zenekaroknak, és ha nem tetszik akkor végeztem velük. Ennél már azért hallgatom a hatodikat, mert értetlenül állok előtte, hogy ez mitől jó, és kíváncsi vagyok végig ilyen rossz lesz-e.

A fentebb említett Ummagumma album tényleg mind közül a legrosszabb, erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy macskanyúzós. Bár a többi is hasonlít sajnos, az zavar, hogy alig énekelnek, csak nyúzzák a macskát.

https://www.youtube.com/watch?v=ICbbPSXUAmY

Ebben mi a jó? Most direkt egy rövidebbet linkeltem, de van amikor 20 percig ez megy. 20 perc rohadt macskanyúzás!

Azért még hallgatom tovább, kíváncsi vagyok erre a dark side moon-ra, de ha az is gagyi lesz, akkor befejeztem.

Egy jó számuk viszont van, még régebben hallottam egy filmben, a Comfortably Numb.

2020. szept. 15. 21:48
 22/76 anonim ***** válasza:
82%

A kutyanyúzás talán jobban fog tetszeni

https://www.youtube.com/watch?v=BdFOgLyk6Qs

2020. szept. 15. 23:23
 23/76 anonim ***** válasza:
98%
Tudod mindenkinek van olyan zene amit nem szeret, csak a lényeges differencia az, hogy a legtöbben ezt annyival megoldják, nem hallgatják, és nem kezdenek el hőzöngeni, hogy micsoda xar már, hisz nekem nem tetszett, akkor már xar is, és nem tudja elfogadni azt, hogy van akiknek meg épp az tetszik.
2020. szept. 15. 23:29
 24/76 anonim ***** válasza:
96%

Úgy látszik, nem ismered a "gagyi" szó jelentését. Az Ummagumma nem gagyi (épp ellenkezőleg), hanem sok ember számára nehezen értelmezhető, és nehezen megemészthető. A gagyi ponthogy kommersz, és a legostobább embernek is olcsó szórakozást tud nyújtani.

Egyebként tudni illik a Pink Floydról, hogy a korai lemezeik elég experinentálisak, de itt a műfaj alapból maga utan vonja, hogy nem a többség a célközönség. Ez szerves része a kísérletező művészetnek.

Csinált a Pink Floyd mainstream zenét is, a 80-as években, tehá lényegében csak magaddal csesztél ki, hogy kronológiai sorrendben haladtál, mert mint kiderült az experimental/pszichedelikus rock nem neked való (ennek ellenére meghallgattál 5 ilyen albumot, fck logic...)

A "The Momentary Lapse of Reason"-ről már inkább el tudnám képzelni, hogy bejönne, bár ki tudja. Egyebként azt sem értem, ha van egy szám, ami tetszik (hisz említetted), akkor miért nem azzal az albummal kezdted amin az szerepel?? Nem mondom, hogy a Wall lenne a nyerő, de azért az már közepebb áll a mainstreamhez, mint a korai lemezeik. Sok kérdést hagysz magad után....:D

2020. szept. 16. 00:56
 25/76 anonim ***** válasza:
8%

"Az Ummagumma nem gagyi (épp ellenkezőleg), hanem sok ember számára nehezen értelmezhető, és nehezen megemészthető"

Ha szépen megkérlek, elárulod, hogy mit lehet ezen a zenén emészteni!

2020. szept. 16. 06:09
 26/76 anonim ***** válasza:
77%
*?
2020. szept. 16. 06:10
 27/76 anonim ***** válasza:
100%

Imádom mikor jönnek a Pink Floyd utálók, és gagyinak nevezik a bandát, csak mert nekik nem tetszik az ilyen stílusú zene.

Ez annyira gáz.

Pink Floyd lassab, experimentális, pszichedelikus zenét játszik. Sokan "unalmasnak" nevezik. Én imádon az ilyet, de valakinek nem jön be.

Másrészt mik ezek a "mit lehet ezen szeretni" kérdések? Mindenkinek van saját ízlése, ennyi erővel a kérdező által hallgatott zenékre is rá lehetne mondani, hogy mit lehet azon szeretni? Nehezen emészthető, de akkor is van tartalma a daloknak, plusz számomra relaxáló, lenyűgöző, igényes, teremt egy különleges atmoszférát. Tessék, én ezt szeretem benne! Ráadásul sokan leírták előttem, de én és elmondom. Attól, mert neked valami nem jön be, attól még nem lesz gagyi! Sokkal inkább a tömegtermék, tartalmatlan, sablonos zenékre mondanám, hogy gagyi. Amúgy meg ha nem jön be az ilyen zene, akkor minek hallgatsz meg 5 albumot?

2020. szept. 16. 10:03
 28/76 anonim ***** válasza:
89%
25-ös. Akkor szoktuk egy zenére azt mondani, hogy könnyen emészthető, mikor tövig rágott, sablonos, egyszerű témákat dolgoz fel, és egyszerű hangzása miatt, szinte bárki szívesen elhallgatja, elszól a rádióban. A nehezen emészthető dalok, amik másabb témákról szólnak, zeneileg is komplikáltabbak, és nem egy átlagos hangzásuk van.
2020. szept. 16. 10:09
 29/76 anonim ***** válasza:
94%
Ha pörgősebb zenére vágyok, akkor nem őket fogom benyomni. De imádok chillezni sok számukra. :D
2020. szept. 16. 10:10
 30/76 anonim ***** válasza:
3%

Nem azt kérdeztem, hogy mit jelent, hogy könnyen emészthető, hanem hogy te ezzel mit csinálsz?

Mit emésztesz azon, hogy huhog a madár?

2020. szept. 16. 10:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!