Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Vannak itt hifi-sek, akik...

Vannak itt hifi-sek, akik panelban laknak? Ti hogyan hallgattok zenét hangfalon?

Figyelt kérdés
Kezdek kicsit audiofil lenni, már van egy elég drága fejhallgatóm illetve ehhez erősítőm meg DAC-om, de egyre jobban érdekel a hangfalas zenehallgatás is. Viszont az a baj, hogy panelban lakunk, ráadásul emeleten. És olyan rossz a hangszigetelés, hogy a felettünk lévő lakásból azt is szoktam hallani ahogy beszél a szomszéd, bár azt már nem értem pontosan mit. Szerintetek esélytelen lenne itthon hangfalon hallgatni zenét? Van itt olyan aki panelban lakik, és hifis?

2020. aug. 10. 16:29
 1/10 anonim ***** válasza:
22%

Igen, pl. én.

Itt is áthallani mindent, de úgy vagyok vele, hogy amíg nem szólnak, hogy őket zavarja, addig nyugodtan mehet.

2020. aug. 10. 16:31
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Ritka kivétel vagy, a legtöbb köcsögöt nem szokta érdekelni, legalábbis a nyolcban, hogy alatt-felette-mellette is élnek emberek, akik nem kíváncsiak a 0-24 dübörgésre.

Azt is nagyon szeretem - reflektálva az 1.-re -, amikor szól nekik az ember, alázatoskodva bocsánatot kérnek, majd 10 perc múlva visszarakják ugyanazt a hangerőt.

Tanulság: ne légy kötsög!

2020. aug. 10. 17:05
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

2: Oké, de honnan tudod, hogy mi az a hangerő, ami már a szomszédot zavarja, ha egészen addig nem szólnak?

1-es voltam.

2020. aug. 10. 18:40
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

3.

Hogy érted? Ha szólok neki, hogy hangos, lehalkítja (=itt, ekkor tudtára adtam, hogy számomra zavaró a dolog), majd X perc múlva ugyanarra a hangerőre visszateszi, az szerinted okés dolog? Jófejség, tekintettel van az ilyen a másikra?

2020. aug. 10. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

4: Én most a zenét adó személy szemszögéből kérdezem :)

1-es voltam.

2020. aug. 10. 22:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Sok függ azon, miket hallgatsz leginkább.
2020. aug. 10. 23:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Vettem észre, csak azt nem értem, miért. Hogy honnan tudod? Ember, onnan, hogy a legtöbb szoci-kori panelházban azt is hallani, ha feletted a néni lehúzza a vécét.

A többit meg találd ki.

2020. aug. 10. 23:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Leginkább ilyen darálós deathcore-okat hallgatok
2020. aug. 10. 23:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ahhoz pont nagyon kell a penge dac meg a jó lehallgató lánc...

Ha halkan elmegy neked, akkor jó lehet. Általában pont a komolyzene szokott a legdurvább lenni audiofil körökben, mert ha hallod a leghalkabb részeket a panel háttérzajában, akkor olyan forték vannak, hogy még te is átlépdelsz a szomszédba.

2020. aug. 11. 00:11
 10/10 A kérdező kommentje:
Jó azért nem ilyen ősrégi bmth-t meg ilyeneket hallgatok, hanem igényes, modern, normális minőségűeket, amikhez tényleg kell jó DAC, az meg más kérdés hogy ki mit gondol a műfajról, de igen is vannak benne igényes, szépen megcsinált, normálisan hangszerelt zenék. Még mikor alaplapi hangkártyán hallgattam ilyeneket gamer fejhallgatóval, tényleg az egész csak egy ilyen maszlagnak tűnt, ahol össze volt gyúrva az összes hangsáv meg elég fárasztó is volt hallgatni. Viszont vettem új fejhallgatót meg fejhallgatóhoz dac/erősítőt, és tényleg nem valami magas kategóriásat, a fejhallgató volt 40k, a dac meg 30. És ezzel olyan szinten szebb lett a hangzás, elkülöníthetőbbek lehettek egymástól a hangszerek, kevésbé fárasztó a hangzás, és még sok szempontból lett sokkal jobb. A darálóst meg leginkább a gyors lábdobokra, blastbeat-ekre, ilyenekre értettem, amiknél azért nem mindegy, hogy min szólalnak meg.
2020. aug. 11. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!