Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen műfajú zenéket hallgatt...

Milyen műfajú zenéket hallgattok leginkább és milyen ideológia áll hozzátok a legközelebb?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék messzemenően következtetéseket levonni a válaszok alapján, pusztán a kíváncsiság vezérel.

Kezdem is én:

A jazz a kedvenc műfajom, de a komolyzenét is kedvelem, illetve egyes hip-hop és rock előadókat is szoktam hallgatni. Alapvetően liberális elveket követek, ugyanakkor egyes kérdésekben talán konzervatívnak nevezhető az álláspontom. Illetve gazdasági tekintetben inkább balra húzok, mert fontosnak találom az erős szociális háló meglétét.

2020. máj. 31. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes felvetés - bár szerintem a megfelelő eredmény eléréséhez sokkal nagyobb mintavételezés szükséges mint amit itt fogsz kapni. Javaslom a válaszadás sematikus kérvényezését a könnyebb kiértékelés érdekében.

Zene: Blues, Funky, Rock, Metal, Poprock (vagy bármilyen igényes hangszeres zene)

Politikai nézetek: Liberális, Némely kérdéskörben kissé konzervatív (Mindenki azt csinál amit akar ha másnak nem árt vele)

Gazdasági és szociális nézetek: Jobboldalinak számítanék mert nem nézem jó szemmel, ha a semmittevő csürhét az én adómból tartja el az állam.

2020. máj. 31. 13:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább 60-70-80as évek rock zenéit, de amúgy mindent szeretek. Nagyon a hangulatomtól függ, én ahhoz választók zenét.

Politikai nézeteket tekintve én nem sorolom magam sehova, de ha mindenképpen választani kell, akkor talán a klasszikus liberális elvek és értékrend fedi legjobban sajátomat.

2020. máj. 31. 14:01
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Én hip hopot hallgatok, annak szinte minden fajtáját, tehát mainstream trap, underground, lyrical/conscious rap, alternatív, experimental hip hop, stb. Emellett nagyon ritkán hallgatok alternatív/art popot.

Ideológiát tekintve leginkább a liberális nézetek illenek rám, de nem az itthon divatos "ballib" értelmezésben. Szociális kérdésekben (kisebbségi jogok, abortusz, melegházasság, LMBTQ jogok stb.) inkább liberális vagyok. Gazdaságilag inkább kicsit jobboldalra húzok.

2020. máj. 31. 16:59
 4/5 anonim ***** válasza:
84%

Minden stílusban vannak kedvenceim, de persze vannak dolgok amik közelebb állnak hozzám. Rockzenében inkább az olyanok állnak közelebb hozzám, mint a pszichedelikus rock, garázs/punk rock, krautrock, posztpunk és alternatív/indie rock. A hard rockot is tudom értékelni, de nem tartom túl izgalmasnak. Metalból inkább az extrém műfajokat értékelem, mint a black, death, doom stb... A tradicionális metal (pl. Iron Maiden) számomra szintén nem túl izgalmas művészileg (a korai Black Sabbath kivétel, de az inkább proto-doom).

Jazz, hip hop és elektronikus zene esetén is inkább az experimentálisabb, innovatívabb dolgok állnak közelebb hozzám, mint pl. a Death Grips zaj hip hopja vagy a Crystal Castles korai 16-bites szintipunkja.

Magamat liberálisnak tartom, de bizonyos dolgokban (nem sokban, de néhányban) én is a konzervatívokkal értek egyet. Gazdasági és szociális tekintetében inkább baloldali vagyok, pl. szerintem is szükség van erős szociális hálóra.

Amit viszont aggasztónak tartok, hogy sokan csak végletekben tudnak gondolkodni mindkét oldalon és feleslegesnek vagy elpusztítandónak tartják a másik oldalt. Szerintem szükség van mindkét oldalra egyfajta társadalmi egyensúly érdekében.

2020. máj. 31. 16:59
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Rock/metal párti vagyok, politikailag nehéz lenne röviden meghatározni, de harmadikutasnak vallom magam, és a pártok közül a Mi Hazánk áll hozzám legközelebb.
2020. máj. 31. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!