Az akusztikus gitár húrjait könnyebb lefogni?
Csak mert ugye elektromos gitáron 9, vagy 10 es húrokat használnak, akusztikuson meg 13-ast.
Én egyszer próbáltam 12-54-es húrral elektromos gitárt, és annyira feszes volt, hogy képtelen voltam rajta játszani. Vagy meg tud annyira erősödni a kéz, hogy még 13-as készlettel is könnyedén le lehet fogni bármit?
Nem könnyebb, sőt magasabban vannak a húrok ami miatt jobban le kell nyomni.
Azért hasznának akusztikushoz vastagabbat, mert ott lényegesen beleszól a hangba, és egy vastagabb szettel teltebb hangja lesz. De ott nincs legtöbbször csak akkordozás.
Elektormosnál pedig lényegtelen hangzás szempontjából a húr, mert az elektronika ott a lényeges. És a szólónál pedig jobb ha könnyebben játszható.
Hozzá pedig egy szintig hozzá lehet szokni, de más világ
Ahogy az előttem szóló írta. Ha nem nyújt az ember minden harmadik másodpercben, akkor teljesen korrektül el lehet lenni egy 12-es vagy akár 13-as készletet. Ha ehhez erősödni kell a kezednek, és esetleg férfi vagy, akkor valamit rosszul csinálsz.
Én kb. világ életemben 12-es húrokat használtam fémhúros akusztikuson, és soha nem volt vele semmi gondom. A gitározás egyik nagy - és baromi fontos - trükkje pont az, hogy megtanuljuk úgy lefogni a húrokat, hogy nem szorítjuk őket veszettül.
Amúgy elektromos gitár fronton is az 50-es évek végén alap volt, hogy boldog-boldogtalan aki surf rockot játszott, az _minimum_ 13-as húrokat aggatott a Fender Jazzmasterére. Illetve ma is szoktak jazzgitárosok 13-as húrokat használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!