Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tudom, hogy javasolt tanárt...

Tudom, hogy javasolt tanárt fogadni, de meglehet tanulni akusztikus gitáron videók segítségével is valamennyire?

Figyelt kérdés
higgadt,kultúrált válaszokat várnék

2020. ápr. 1. 17:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg. Ha van hozzá érzéked, alap zenneelméleti tudásod és kitartásod, akkor önképzéssel elég tisztességes szintre el lehet jutni. Tanár főleg az elején hasznos az alapok elsajátításához és felhívja a figyelmed pl az ujjtartásra, testtartásra, nehogy rosszul rögzüljön. A legtöbb online anyag is kitér erre, csak ott ugye nincs kontroll. Ezeken túl viszont elsősorban a te szorgalmadon múlik a dolog.
2020. ápr. 1. 18:44
 2/13 Mojjo ***** válasza:
53%

Igen, meg. Én úgy gondolom, hogy érdemes ez esetben több helyről tanulni, több csatornát nézni, mert lesz, amit az egyik mond el jól, lesz amit egy másik - illetve minden oktatóvideó kicsit más szemszögből világíthatja meg ugyanazt.

Illetve jó ötlet lehet Muszty-Dobay: Új Gitáriskola című könyvét beszerezni.

Plusz gyakorolj metronómmal. A metronóm kulcsfontosságú abban, hogy később ne csúszkálj össze-vissza.

Ajánlom a justinguitar.com-ot, nem ajánlom a gitarozom.com-ot (régi nevén gitáregyetem).

Részemről kb ennyit tudok hozzátenni :)

2020. ápr. 1. 18:47
 3/13 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 2. 04:11
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. Jó lesz elütni az idöt a 4 fal közt.
2020. ápr. 2. 11:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Igaz botfülű vagyok és 0 zenei alapom de tetszik amikor mások gitároznak.
2020. ápr. 2. 12:55
 6/13 Mojjo ***** válasza:
@5: Nincs lehetetlen, de nagyon sok kitartást fog kívánni a dolog. De ha nem adod fel, menni fog ez :)
2020. ápr. 2. 13:18
 7/13 Kata Jakab válasza:
Nekem is az tetszik, mikor valaki gitározik, ezért én is megszeretnék. Egy barátom ajánlására letöltöttem a GuitarTuna-t. Nekem sokat segített az alapakkordokat megtanulni, felhangolni a gitárt, és metronome-ja is van. A YouTube-on pedig nézz olyan videókat, ahol különböző pengetési módokat mutatnak. 0 zeneérzékem van/volt(mostmár több van), de meg éehet tanulni gitározni
2020. ápr. 6. 00:01
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Hogy megy? Megy már a Vááár rááánk a part, hííív a nagy folyóóó csobban a víz, hív az Ohiooooooooo? Úgy vélem, egy-egy tábortűznél jól el lehet szórakoztatni a gitározni nem tudókat, de egy komolyabb Petrucci, Kirk Hammett, Slash stb.. solo eljátszása sosem fog menni, ha nem fiatalon és nem tanárral kezded a gitározást. Lehet mondani itt a nagy gyakorikérdések gitárosoknak, hogy bezzeg a Szless meg a mittudoménki is tanár nélkül tanult, ami egyrészt nem feltétlen igaz, másrészt, ők zsenik, valóban, a 10 millióból egy kategória.
2020. jún. 23. 14:10
 9/13 Mojjo ***** válasza:

@8: Hű :D

Nem is értem, ezt most minek kellett. De ha már...

- Nem éppen csak a tábortűznél szórakoztatni a nem tudókat szint, meg Petrucci szintje van, a kettő között van még egy kevés. Miért akarod valakibe azt belebeszélni, hogy csak tábortűznél a gitározni nem tudókat fogja tudni szórakoztatni és hozol fel erre egy Petruccit alátámasztásnak? Miért beszélsz és példálózol szélsőségekben? Ennek semmi értelme...

- Egyébként sem lehetünk benne biztosak, hogy valaki ne érhetne el az általad említettek szintjére, felnőttként meg autodidaktán is. Ha egy a tízmillióból is az esély, az is azt jelenti, hogy nem nulla az esélye, nem lehet kizárni, lesz, akinek megy.

- Kirk Hammettnél meg Petrucci egy mondatba rakása is igen érdekes. Kirk nem éppen a lenyűgöző gitártechnikájáról és fantasztikus pontosságáról híres, sőt. Viszont hatalmas érzést tud belerakni a gitárjátékába. És megdöbbentő, de hatalmas érzései akkor is lehetnek az embernek, ha pl felnőttként kezdi az ember a gitározást.

- Amúgy pl B.B.King vagy épp Mark Knopfler abszolút autodidakta módon tanultak. Egyikük sem Petrucci, de talán mégis ismertebbek nála, nem véletlen - ők is hihetetlen érzéssel és érzésből játszanak.

Összességében értetlenül állok a hozzászólásod előtt, a kötőszavak kivételével nincs olyan rész benne, amivel egyet tudnék érteni, vagy egyáltalán logikusnak, önmagával koherens gondolatnak tűnne.

2020. jún. 23. 14:27
 10/13 anonim ***** válasza:

Nyolcas vagyok.

Az esetek nagyobb részében nem lesz több, mint szoba/tábortűzi gitáros az, aki magától tanul. Kész, ebbe nem lehet belekötni érdemben, mert ez tény. Ezeknek a gitárosoknak az is a céljuk, hogy 5 akkord aztán Híííívvv a nagy folyóóóó.. Kottát egyikük sem akar megtanulni olvasni, egy gitárhangot nem tudnának megnevezni nagyrészt, gyakorlatilag a 90%-uk. Lényegében szorgalommal tud valamire jutni, de ha nem indítja el valaki az alapokkal akkor homokra építi a várat, a vár 3 év után vagy összeomlik, vagy nagyon rozoga lesz, így hallgathatatlan lesz a zene jobb gitárosok számára=tábortűznél fog vele szórakoztatni hozzá nem értőket és mindannyian boldogak lesznek, énekelnek. Hííívvv az Ohiooooooo. Önmagában a kérdést kell elolvasni. Valamennyire szeretne megtanulni, valamennyire meg lehet tanulni az tuti, de A börtön ablakában már ott mosolyog a barrés F dúr, szóval ez a tábortűzi nóta már nem lesz eljátszva, ha nem tanulod meg a gitár hangjait, akkor 60 valahány módon lehet barrá nélkül lefogni az F dúrt, pár éve még le is toltam mindet.

Tehát meg lehet tanulni valamennyire. Mit szeretnél játszani? Mit hallgatsz?

2020. jún. 23. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!