Tudom, hogy javasolt tanárt fogadni, de meglehet tanulni akusztikus gitáron videók segítségével is valamennyire?
Igen, meg. Én úgy gondolom, hogy érdemes ez esetben több helyről tanulni, több csatornát nézni, mert lesz, amit az egyik mond el jól, lesz amit egy másik - illetve minden oktatóvideó kicsit más szemszögből világíthatja meg ugyanazt.
Illetve jó ötlet lehet Muszty-Dobay: Új Gitáriskola című könyvét beszerezni.
Plusz gyakorolj metronómmal. A metronóm kulcsfontosságú abban, hogy később ne csúszkálj össze-vissza.
Ajánlom a justinguitar.com-ot, nem ajánlom a gitarozom.com-ot (régi nevén gitáregyetem).
Részemről kb ennyit tudok hozzátenni :)
elmélet: https://www.youtube.com/results?search_query=zeneelm%C3%A9le..
gyakorlat: https://www.youtube.com/results?search_query=git%C3%A1rozni+..
A többit leírták a kolegák.
@8: Hű :D
Nem is értem, ezt most minek kellett. De ha már...
- Nem éppen csak a tábortűznél szórakoztatni a nem tudókat szint, meg Petrucci szintje van, a kettő között van még egy kevés. Miért akarod valakibe azt belebeszélni, hogy csak tábortűznél a gitározni nem tudókat fogja tudni szórakoztatni és hozol fel erre egy Petruccit alátámasztásnak? Miért beszélsz és példálózol szélsőségekben? Ennek semmi értelme...
- Egyébként sem lehetünk benne biztosak, hogy valaki ne érhetne el az általad említettek szintjére, felnőttként meg autodidaktán is. Ha egy a tízmillióból is az esély, az is azt jelenti, hogy nem nulla az esélye, nem lehet kizárni, lesz, akinek megy.
- Kirk Hammettnél meg Petrucci egy mondatba rakása is igen érdekes. Kirk nem éppen a lenyűgöző gitártechnikájáról és fantasztikus pontosságáról híres, sőt. Viszont hatalmas érzést tud belerakni a gitárjátékába. És megdöbbentő, de hatalmas érzései akkor is lehetnek az embernek, ha pl felnőttként kezdi az ember a gitározást.
- Amúgy pl B.B.King vagy épp Mark Knopfler abszolút autodidakta módon tanultak. Egyikük sem Petrucci, de talán mégis ismertebbek nála, nem véletlen - ők is hihetetlen érzéssel és érzésből játszanak.
Összességében értetlenül állok a hozzászólásod előtt, a kötőszavak kivételével nincs olyan rész benne, amivel egyet tudnék érteni, vagy egyáltalán logikusnak, önmagával koherens gondolatnak tűnne.
Nyolcas vagyok.
Az esetek nagyobb részében nem lesz több, mint szoba/tábortűzi gitáros az, aki magától tanul. Kész, ebbe nem lehet belekötni érdemben, mert ez tény. Ezeknek a gitárosoknak az is a céljuk, hogy 5 akkord aztán Híííívvv a nagy folyóóóó.. Kottát egyikük sem akar megtanulni olvasni, egy gitárhangot nem tudnának megnevezni nagyrészt, gyakorlatilag a 90%-uk. Lényegében szorgalommal tud valamire jutni, de ha nem indítja el valaki az alapokkal akkor homokra építi a várat, a vár 3 év után vagy összeomlik, vagy nagyon rozoga lesz, így hallgathatatlan lesz a zene jobb gitárosok számára=tábortűznél fog vele szórakoztatni hozzá nem értőket és mindannyian boldogak lesznek, énekelnek. Hííívvv az Ohiooooooo. Önmagában a kérdést kell elolvasni. Valamennyire szeretne megtanulni, valamennyire meg lehet tanulni az tuti, de A börtön ablakában már ott mosolyog a barrés F dúr, szóval ez a tábortűzi nóta már nem lesz eljátszva, ha nem tanulod meg a gitár hangjait, akkor 60 valahány módon lehet barrá nélkül lefogni az F dúrt, pár éve még le is toltam mindet.
Tehát meg lehet tanulni valamennyire. Mit szeretnél játszani? Mit hallgatsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!