Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Játszol valamilyen hangszeren?...

Játszol valamilyen hangszeren? Ha igen, miért pont azt választottad?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 9. 21:18
1 2 3
 11/21 Mojjo ***** válasza:
100%

Klasszikus gitár.

Nem klasszikuson kezdtem el tanulni, hanem fémhúros akusztikuson még vagy másfél évtizede (már felnőttkén, húszonévesen). Tulajdonképpen a véletlen folytán úgy alakult, hogy hozzájuthattam egy gitárhoz ingyen, kölcsönbe ugyan, de bármennyi időre. Emlékszem, a lefogatlan húrokat simán, bénán megpengetve is fantasztikus, hihetetlen érzés volt, hogy hangok jönnek ki a kezem alól egy hangszerből, szóval egyből szerelem lett.

Viszont hamar rájöttem, hogy bár hallgatni szívesen hallgatok millió féle zenét, játszani a klasszikus darabokat szeretem, azokba tudok leginkább belemerülni. Emiatt szereztem is egy klasszikus gitárt (maid az évek során még párat mellé :D), elkezdtem tanárhoz járni és gyakorolni, amennyit csak tudok.

Párszor elkalandoztam elektromos gitár vonalra (mindig a klasszikus mellett, nem helyett), de végül sosem tudott megfogni és mindig kikopott az életemből. A klasszikus gitár viszont a mai napig szerelem.

2020. ápr. 10. 13:31
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Gitározok kb másfél éve, főleg azért kezdtem el hogy le tudjam játszani a kedvenc dalaimat. Alapból imádok zenét hallgatni, úgyhogy gondoltam megpróbálkozok egy hangszeren játszani :)

Valóban nagyon jó érzés amikor megtanulod egy kedvenc zenedet és miközben énekled tudod gitarozni is :D karanten miatt most ujra rákaptam nagyon

2020. ápr. 10. 14:53
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Gitározok 28 éve aktívan. Leginkább elektromosan és bonyolultabb technikás zenét.

Ez a hangszer egy egész zenekart le tud fedni. Monumentális, mély, vaskos összhangatos részektől kezdve bármit. És tökéletes szólóhangszer is.

2020. ápr. 11. 00:34
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Zongora, 3. osztályos koromban kezdtem, és akkor motiváló volt, hogy már kis tudással is "jól hangzó" darabokat le lehet játszani. Ráadásul szinte bármit le lehet rajta játszani, és elég logikus és könnyű szerintem.
2020. ápr. 11. 18:17
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Dob/ütőhangszer kb. 30 éve. A zeneiskolában 5-6 évesen ragaszkodtam a dobhoz. Jelenleg katonazenész vagyok.

Gitár kb. 18 éve. Belefutottam egy akusztikus gitárba, picit később egy Satriani szám hatására belebolondultam, főleg a szólózásba. Mai napig a legkedveltebb hangszerem a sokoldalúsága és főként a dallamjátszó-képessége miatt.

Zongora: zeneiskolától kezdve kötelező volt. Akkoriban utáltam, később megszerettem, manapság pedig kifejezetten élvezem, amikor leülök és eljátszom pár Bach darabot.

Ének: másfél évet kártam klasszikus énektanárhoz, de abbamaradt. Amiket tanított, azt viszont a mai napig használom. Mi lenne alapvetőbb hangszer, mint az ember saját hangja? :-)

Zeneszerzés: kb. 20 éve. Az egyik legjobb dolog a világon, amikor olyan zenét írhatsz, amilyet szeretnél, és aztán rongyosra hallgathatod. Manapság akár egy PC-vel boldogulhat az ember. Sokféle zenét írok/írtam, jelenleg az egyik vonal meditációs zene, a másik stock music.

2020. ápr. 12. 06:18
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Csellózom és zongorázom. A zongora kötelezően jött a zenesuli miatt, a cselló én választottam anno másodikban. Nem tudom mi fogott meg benne igazán akkor, tetszett hogy nagy, meg hogy nem olyan vékony hangja van mint a hegedűnek. Meg kinézetre is szépnek talaláltam. :D ez 12 éve volt, szerelem azóta is az egész az elejétől kezdve. A zongorát annyira nem szeretem, azon inkább muszájból játszom.
2020. ápr. 12. 21:44
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Zongorán gitáron és indiai bambusz fuvolán és azért választottam mert ezek a legjobb hangszerek számomra
2020. ápr. 14. 15:14
 18/21 anonim válasza:
100%

Hegedű, mert apukám is hegedül és igazából ezért.

Gitár, azt kb.fék éve tanulom mert kaptam egy gitárt a szülinapomra

2020. máj. 31. 15:06
 19/21 anonim ***** válasza:
most tanulok dobolni,meg nagyon az elejen vagyok,viszont elvezem minden percet:D azert valasztottam a dobot,mivel szamomra tele van azzal az energiaval,amit en mindig is kerestem egy hangszerben.szeretnem megtanulni a kedvenc zeneimnek a dob kottait lenyegeben ennyi
2021. márc. 19. 19:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Tizenévesen felszaladtam a haveromhoz és egy lepukkant piros Burns gitárt próbálgatott valami egyszerű metallica riffel (One) a hifijére kötve. Egyből tudtam hogy ezzel foglalkozom annyira fantasztikus érzés volt kézbe venni és hallani a hangszert. Azóta harminc éve tart az elektromos gitár szerelem. Persze idő közben az eredeti és fantasztikus burns szedőket is sikerült elcsakliznom tőle :-D
2021. máj. 15. 00:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!