Játszol valamilyen hangszeren? Ha igen, miért pont azt választottad?
Klasszikus gitár.
Nem klasszikuson kezdtem el tanulni, hanem fémhúros akusztikuson még vagy másfél évtizede (már felnőttkén, húszonévesen). Tulajdonképpen a véletlen folytán úgy alakult, hogy hozzájuthattam egy gitárhoz ingyen, kölcsönbe ugyan, de bármennyi időre. Emlékszem, a lefogatlan húrokat simán, bénán megpengetve is fantasztikus, hihetetlen érzés volt, hogy hangok jönnek ki a kezem alól egy hangszerből, szóval egyből szerelem lett.
Viszont hamar rájöttem, hogy bár hallgatni szívesen hallgatok millió féle zenét, játszani a klasszikus darabokat szeretem, azokba tudok leginkább belemerülni. Emiatt szereztem is egy klasszikus gitárt (maid az évek során még párat mellé :D), elkezdtem tanárhoz járni és gyakorolni, amennyit csak tudok.
Párszor elkalandoztam elektromos gitár vonalra (mindig a klasszikus mellett, nem helyett), de végül sosem tudott megfogni és mindig kikopott az életemből. A klasszikus gitár viszont a mai napig szerelem.
Gitározok kb másfél éve, főleg azért kezdtem el hogy le tudjam játszani a kedvenc dalaimat. Alapból imádok zenét hallgatni, úgyhogy gondoltam megpróbálkozok egy hangszeren játszani :)
Valóban nagyon jó érzés amikor megtanulod egy kedvenc zenedet és miközben énekled tudod gitarozni is :D karanten miatt most ujra rákaptam nagyon
Gitározok 28 éve aktívan. Leginkább elektromosan és bonyolultabb technikás zenét.
Ez a hangszer egy egész zenekart le tud fedni. Monumentális, mély, vaskos összhangatos részektől kezdve bármit. És tökéletes szólóhangszer is.
Dob/ütőhangszer kb. 30 éve. A zeneiskolában 5-6 évesen ragaszkodtam a dobhoz. Jelenleg katonazenész vagyok.
Gitár kb. 18 éve. Belefutottam egy akusztikus gitárba, picit később egy Satriani szám hatására belebolondultam, főleg a szólózásba. Mai napig a legkedveltebb hangszerem a sokoldalúsága és főként a dallamjátszó-képessége miatt.
Zongora: zeneiskolától kezdve kötelező volt. Akkoriban utáltam, később megszerettem, manapság pedig kifejezetten élvezem, amikor leülök és eljátszom pár Bach darabot.
Ének: másfél évet kártam klasszikus énektanárhoz, de abbamaradt. Amiket tanított, azt viszont a mai napig használom. Mi lenne alapvetőbb hangszer, mint az ember saját hangja? :-)
Zeneszerzés: kb. 20 éve. Az egyik legjobb dolog a világon, amikor olyan zenét írhatsz, amilyet szeretnél, és aztán rongyosra hallgathatod. Manapság akár egy PC-vel boldogulhat az ember. Sokféle zenét írok/írtam, jelenleg az egyik vonal meditációs zene, a másik stock music.
Hegedű, mert apukám is hegedül és igazából ezért.
Gitár, azt kb.fék éve tanulom mert kaptam egy gitárt a szülinapomra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!