Hogyan lehet jól válaszolni, arra a kérdésre: miért pont azt a céget választottad, hogy megtisztelted a pályázatoddal?
Ma voltam egy álásintejún, ahol a munkaügyes azt szegezte nekem, hogy miért választottam a cégüket az álláspályázatommal, miért pont náluk szeretnék dólgozni?
Elképedtem ! Mit lehet erre mondani? Jól kiosztottam, hogy mert csak munkával lehet pénzt szerezni, amivel megél az ember : ruházkodni, fizetni a reszi az albérletet és enni, csak úgy nem lehet. Eléggé megdöbbent, mert kiakadtam, mondtam hogyan lehet ilyen hülyeséget kérdezni? Ő mit kezdene munka nélkül? Mit képzel? Gondolom ezek után nem náluk leszek kereskedelmi igazgató, majdnem haragban váltunk el, már nem is kérdezett semmit utána.
Hát te nem vagy normális. Hogy akarsz igy munkat kapni? Ezt tuti buktad.
Amugy az igazat kellene mondani, de sokan hazudnak is itt.
Mennyire leszel motivált dolgozni, ha úgy döntünk hogy téged felveszünk?
Ezt jelentette a kérdése, a te válaszod meg azt hogy: "Nem leszek motivált, adjatok pénzt és kész."
Egyébként egyet értek veled, de az öszes cég elvárja hogy szívvel-lélekkel dolgozz, kamuzni kellett volna valamit.
3as szerintem jol rátapintott mi mit jelent.
" miért pont
náluk szeretnék dólgozni?
Elképedtem ! Mit lehet erre
mondani? "
De van millio cég vagy alapithatsz saját vállalkozást is. Jogos a kérdés, hogy miért épp náluk probalkozol pénzhez jutni?
Azért "kereskedelmi igazgatónak" egy ilyen primitív ember még viccnek is rossz...
Mi lenne, ha egy tárgyalásba csöppennél, ahol a vevő (teljesen jogosan) kérdezné, hogy a számtalan termék közül miért éppen tőletek rendeljen?
"Kussojjáá' mer' kőőlll a pénzed paraszt, mink is pénzbű' élünk, rendejjé mán b...om anyádat!"
Mellesleg az ilyen kiakadással és a proli indoklással már egy közepes képességű HR-es is levágja, hogy McGregor X-típusú ember vagy, aki (az esetek többségében) semmilyen vezetői pozícióra sem alkalmas...
Harmadrészt, aki 80 feletti IQ-val rendelkezik és/vagy gazdasági irányú végzettsége van, sejthetné, hogy a "miért hozzánk jelentkezett?" rutin kérdés miről szól.
Az ilyen viselkedés még Alkesz Pistánál és Tepertős Tóninál megérthető, akik a szalag melletti helyre pályáznak, de hogy valaki érettségitől komolyabb munkakört pályáz meg ilyen belső "értékekkel", az döbbenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!