Rockerek, metálosok, punkok! Meséljétek el a sztoritokat, ti, hogyan és miért zártátok a szívetekbe ezt a zenei stílust?
Kíváncsi vagyok :)
Kort, és nemet is írjatok légyszíves :)
Röviden annyi, hogy zeneművészetiben tanultam (klasszikus zene), lényegében ezen az irány vonalon nőttem fel, és ott szemtanúja voltam mindannak, amit ezek a komoly “hamisítatlanul tökéletes zenét játszó” emberek leműveltek egymással. Szintén röviden összefoglalva: GUSZTUSTALAN volt. Megundorodtam attól a harctól, hogy ki ki favorizál, ezek a pedagógusok hogy lehetetlenítenek el tehetséges fiatalokat a pályától, csak azért, mert nem hajlandóak feláldozni a személyiségüket azért, hogy felhasítsák az elméjüket, és a törmelékeikből összerakjanak egy olyan lélek nélküli gépet, ami megfelel nekik, amiben már nem találnak “hibát”.
Aztán kiszakadtam ebből a környezetből. Oda, ami sokkal inkább a szabadságnak, az őszinteségnek és a jobb világban való hitnek kedvez: én EZ AZ a zenei világ.
Nekem általánosban a zenei "ízlésem" az Imagine Dragons-ra, a Disney betétdalokra és Taylor Swiftre korlátozódott, aztán ez a sötét korszak elég gyorsan véget ért.
Már akkoriban a bátyám orrvérzésig hallgatta a Linkin Parkot, a Green Dayt, olykor a Hollywood Undead-et is, de én csak később szerettem meg, pont addigra, mire ő kinőtt belőlük. Utána egy nyári táborban barátkoztam össze alternatív emberekkel, aztán jött minden, főleg emo, pop punk és pop rock, a metált valahogy sosem voltam képes annyira a szívembe zárni.
Tetszik, hogy ezek a dalok jóval többről szólnak, mint azok, amikről addig azt hittem, mindent elmondanak, és hogy a sötétről is lágyan, de mégis valami fura, erős dühhel tudnak mesélni. Ez lehet, nem túl értelmes :D A lényeg, hogy nem tudom elképzelni az életemet ezek a zenék nélkül.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!