Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Mitől lesz a mélyhang "hamis"...

Mitől lesz a mélyhang "hamis" és/vagy késleltetett?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrégiben vásároltam egy elég komoly hangcuccot (középkatégória teteje), és zenehallgatás közben észrevettem 2 dolgot, amit már más hangrendszereknél is többször megfigyeltem. Az első, hogy bizonyos mélyhangok mintha több tized másodperccel később szólalnának meg mint ahol kéne, a másik pedig hogy szintén mélyhangok esetén néha olyan hamis hangokat ad (mintha több hanggal magasabban szólna) hogy teljesen hallgtathatatlanná teszi a zenét. Mindkét dolgot szigorúan a mélynyomó okozza, ez teljesen egyértelmű! Szerencsére nagyon kevés számnál tapasztalom ezt, de nagyon zavaró. Mi okozhatja ezt, illetve mit lehetnen tenni ez ellen? Az elhelyezéssel van baj vagy ez a mélyládába tulajdonsága? A neten csak nagyon minimális dolgot találtam erről. Előre is köszi!

2020. febr. 1. 15:07
 1/2 anonim ***** válasza:
73%
A mélynyomó térhangzású filmek hallgatásához használatos. Ott külön dedikált mélycsatorna van, amit egy az egyben megkap. Zenénél csupán két csatorna van, nagyon ritkán négy (kvadrofon). Nincs mélycsatorna. Ezért egy zenére kialakított rendszerben a két első hangszórónak kell olyannak lennie, ami reprodukálni tudja a mély hangokat is - ez amúgy filmeknél se baj, mert nem minden mély hang a mélycsatornán van, így közelebb lesz a hangkép ahhoz amit a hangmérnökök elképzeltek. Így zenehallgatáskor nem kell szétszedni és elirányítani a hangot, ami okozhat ilyen problémát.
2020. febr. 1. 15:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Azt a magas búgást egész egyszerűen az okozza, hogy mégsem olyan jó az a rendszer.
2020. febr. 2. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!