Ti is örültök, hogy ez a zenei kultúra még létezik?
https://www.youtube.com/watch?v=6ORbEP8n0lw
93-as születésű gyerekként imádom az alternatív rockot és a punk rockot. Főleg persze a brit és amerikai bandákat, ők nagyon jól tolják. Eleve ez a kultúra onnan származik. Ezen nőttem fel. *_*
Az általad belinkelt pop-rock nyávogást én nem túl sokra értékelem.
Számomra ez sokkal közelebb áll a punkrockhoz:
A kilencvenes években amúgy a NOFX is állandóan különböző támadások céltáblája volt a régi punkok részéről, akik folyamatosan azt hangoztatták, hogy amit a NOFX csinált nem punk volt, hanem kommersz popszemét.
#Kérdező:
Én is szeretem a punkot és az alternatív rockot, csak sajnos már egy tíz éve nem történt semmi érdekes a műfajban. Úgy néz ki, hogy a rockzene utolsó nagy rúgása a garázs rock és posztpunk revival volt a kétezres évek elején-közepén.
Te jó ég! Manapság ezt hívják punk-rocknak?
Emlékszik még valaki olyanokra, mint: Ramones, Sex Pistols, The Who, Patti Smith ?
#4, mondjuk a Who pont nem punk. A Clash-t meg kihagyni...ejnye:D
Kérdezőnek: majd az után mondd, hogy szereted a punk rockot, miután hallgattál punk rockot.
A Who valóban nem a szó klasszikus értelmében vett poszt-Ramones punk, viszont a protopunk címkét kétségkívül megérdemli, legalábbis ha a korai, 1965 és 1967 közötti korszakukat nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!