Tudtok jó ötleteket, hogyan tanulhatnék meg könnyebben angol dalszöveg (ek) et?
Figyelt kérdés
Van egy szám ami nagyon tetszik, de angolul van és nehezemre esik bemagolni. Csak hallásból tudok egy-két mondatot eltalálni. Van valami jó módszeretek?2019. nov. 27. 11:38
1/7 anonim válasza:
Ha megtanulsz angolul, akkor nem fog nehezedre esni bemagolni őket.
2/7 anonim válasza:
Nézd a szövegét is közben, és akkor jobban rögzül.
Meg egyébként szal tényleg nem rossz , ha érted is.
De egyébként, én pl egy orosz dalból úgy tanultam meg részt, meg egy szlovákból is, hogy leírtam fonetikusan, és nem foglalkoztam a jelentésével. :) Tehát hogy hallás alapján magyarosan leírtam. :)
3/7 anonim válasza:
*de egyébként vannak olyan weboldalak is, ahol fordítanak szövegeket;
meg a youtube-on is vannak ilyenek, hogy ott van a szám,és megy alatta a magyar felirat. pl XYelőadó: Zenecím magyar felirattal
És akkor szal tehát tudsz ilyeneket
Meg ott van a googlefordító, meg webforditas.hu Webforditásnál ha hosszabb szöveget akarsz, akkor át kell kattintanod a szótárról, de egyébként egyenként is lehet de szerintem úgy hosszadalmasabb
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket! Ki fogom próbálni őket. Beszélem amúgy az angolt, csak hát egy magyar dalszöveget számomra mégis csak könnyebb megtanulni.
2019. nov. 29. 23:22
5/7 anonim válasza:
A titok csak annyi, hogy nagyon kell szeretni a dalt, és az ezredik ismétlésnél már menni fog fejből is. Sokat kell gyakorolni. Mint gyerekkorban a mondókát.
6/7 A kérdező kommentje:
Imádom a dalt. És minél többször meghallgatom, egyre többet megértek belőle.
2019. nov. 30. 04:12
7/7 A kérdező kommentje:
Pontosabban negértek, hanem megjegyzek.
2019. nov. 30. 04:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!