Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Stúdió kondenzátor mikrofonoka...

Dgianni2 kérdése:

Stúdió kondenzátor mikrofonokat tudtok ajánlani házi stúdióba?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Szeretnék megépíteni, egy közép szintű házi stúdiót, komolyan szeretnék a jövőben zenélni.

1 millió forint a keret mindenre.

A kérdésem az lenne, hogy az AT2020 XLR az elég lehet, egy minőségi felvételre(akusztikus gitár, énekhang, midi), vagy esetleg lenne komolyabb amit érdemesebb megvenni és tudnátok ajánlani?

Külső hangkártyát, stúdió monitorokat is szívesen meghallgatnék ha tudnátok ajánlani párat!

Illetve még az is érdekelne, hogy mindenképp venni kell stúdió monitorokat vagy egy komolyabb fülhallgató is elég lehet?

Köszönöm szépen!

2019. nov. 18. 16:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Attól függ, mid van már, értve ez alatt a komputert, bútort - a továbbiakban úgy veszem, ezzel rendelkezel.

Nekem van egy AT 2020 -as mikrofonom, ami tényleg jó, de nem abban a minőségsávban, amit te szeretnél.

Mikrofonnak csakis Neumann-t javasolnék, például a TLM 193 már nagyon jó négyszázért, esetleg a TLM 103, hogy spóroljunk valamit, az csak háromszázharmincezer.

Itt már lehetőséged lenne erősítőben és passzív monitorban is gondolkodnod, de én javaslom az RME Fireface UCX interfészt, valamivel több, mint négyszázezer és monitornak egy pár M-Audio BX8 D3 hangfalat kilencven körül.

Mikrofonállványt, popfiltert bármilyet vehetsz, az nem nagy költség, érdemes márkásat venni és még szoftverre is marad pénzed valamennyi, a pro tools, a Presonus Studio One 4, vagy az ableton live valamilyen felszereltségű verziója jó lehet kezdésnek, mert ugye egy profi szoftver már maga van egy milla, esetleg először csak egy évre béreld, amíg eldöntöd, hogy mennyire foglalkozol vele.

Plugineket, virtuális hangszereket ezekhez ingyeneseket is letölthetsz esetleg, főleg a pro toolshoz.

Javaslok még egy mérőmikrofont, ezzel nem kell nagyon elszállni, de kalibrálásra szükséges lehet, erre akár egy behringer ecm 8000 is tökéletesen jó.

A kábelek nem tételek ebben a volumenben.

A stúdió esetleges hangszigetelésére léteznek utólag, akár házilag is felszerelhető hangelnyelő panelek, de talán a legkönnyebben és legolcsóbban hangelnyelő akusztikai szivaccsal tudod a hangvisszaverődéseket kiszűrni.

Fülhallgató a felvételhez kell, nekem van néhány márkás is, de egy viszonylag olcsó Behringert használok, az tökéletesen jó nekem, kényelmes és szép tiszta hangot ad, ami nekem teljesen megfelel.

A stúdió monitor hangfal a stúdiómunkád leellenőrzésére szolgál, ahhoz már nem elég fülhallgató.

Tehát a három fődarab a mikrofon, az interfész és a hangfal, amihez jön az általad használt szoftver.

A komputer nem túl igényes, kell neki 8 giga ram, de esetleg 4 is elég, egy sata vinyó, amin van hely, a lényeg, hogy ne legyen zajos a tápja, meg semmije sem.

Bútor meg alternatív, nekem egy sima, de stabil asztalom van, amin van elég hely, egy gurulós székkel.

Ja és vannak gitárjaim, elektromos, akusztikusok, 12 húros, hat húros, klasszikus, meg szintetizátor is.

Szoftverem meg Magix, meg van egy Mixcraft 8 is a midis zenékhez, plusz az ingyenesek, de az én stúdióm nem ilyen profi, alig haladja meg értékben a százezret a cuccom, plusz a hangszerek, de én csak saját passziómra vacakolok vele.

2019. nov. 19. 00:56
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2019. nov. 19. 09:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy a Mixcraft 8 állati jó virtuális zenéhez, én főleg dobot szoktam vele rákeverni a felvételeimre, ingyen letöltöttem egy teljes verziót, csak sajnos időkorlátos, egy hónapig dínom, dánom, aztán kéri a zsozsót és lefagy a piszok, de ha újrainstallálom a Windows-t, akkor megint lehet vele dolgozni, de ritkán vállalom be, pedig nagyon jó, csak ugye drága cucc.

A Magixom egy régi tört verzió, van már 15-20 éves is, de szuperál azért, bár sok mindent Audacityvel, Anvil stúdióval, vagy Cakewalkkal veszek fel, ezek ingyenesek. A lényeg, hogy jól kiismerd a szoftvert, a jó felvétel után lehessen rendesen masterolni a zenét, effektelni, mert némi tudomány sem árt hozzá, azon dől, vagy bukik minden.

Hangszeren játszol?

Illetve nem tudom, mennyire gondolod komolyan, esetleg segíthetek, ha éppen ráérek...

2019. nov. 21. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!