A Gotham c. műsorban Pingvin milyen személyiségazavarban szenved? Illetve szociopata vagy pszichopata (ha valamelyik a kettő közül)?
A szociopata és pszichopata fogalmát még mindig nehéz elkülöníteni, nincs teljes egyetértés a pszichológusok között. De általában ugye azt mondjuk, hogy a pszichopata így született, a szociopata a környezete miatt vált ilyenné.
Nehéz kérdés, mert szerintem Pingvin anyja se ment 100-al, bár ő nem volt erőszakos, csak olyan...fura volt. Viszont szerette Oswaldot, szóval annyira rossz környezetben szerintem nem nőhetett fel. Nyilván egész életében komplexusokkal küzdött, a sánta lába miatt, meg mert olyan kis csúnyácska meg ilyenek.
Nem tudom...léteznek olyan, hogy ő a kettő keveréke? Bár voltak olyan esetek, amikor tudott empátiát mutatni más emberek felé, meg pl Ed-be ugye szerelmes, amire egy pszichopata nem lenne képes, szóval ezek miatt én inkább a szociopatára szavazok. Esetleg még nárcisztikus személyiségzavar?
Ezek a tippjeim
Hozzáteszem nem vagyok se pszichológia sem pedig orvostan hallgató, szóval nem vagyok jártas a témában, csak érdekesnek találom :D
Semmiképpen sem pszichopata vagy szociopata, ahhoz túlságosan az érzelmei irányítják.
Egyébként nem tudom. Ha jól emlékszem, a sorozat elején elég nagy elnyomásban élt, és sokat szorongott. Majd amikor hatalomra került, kompenzálásként átesett a ló túloldalára. Eljátszotta a nagy maffiafőnököt, de amikor bajba került, visszaköszöntött a régi nyomi éne. Ezek alapján legfeljebb csak hatalom komplexusos, aki nem akar újra alárendelt lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!