Azokhoz, akik szeretik a Dextert: egyetértetek azzal, hogy vannak olyan emberek, akik megérdemlik a halált?
Avagy ki miért kedveli a sorozatot?
Tudom, hogy az embereket valamiért nagyon vonzzák a pszico/szocioptákról szóló filmek, sorozatok. De a Dexter különösen népszerű, még olyan emberek körében is, akik annyira nem rajonganak a témáért.
És ennek az egyik oka, hogy a legtöbben szimpatizálnak Dexterrel. Aki - akármilyen bonyolult személyiség is, sok, látszólagosan jó tulajdonsággal - mégis csak egy sorozatgyilkos.
A sorozat ötleteket ad. ;)
Dexter és a többi helyszínelő sorozat rávilágítanak azokra a hibákra, melyek által a nyomszakértők rábukkannak a bűnözőkre. Sokat lehet tanulni. :)
Jó hatással volt személyiségem fejlődésére. Én is felvettem egy álarcot, amely eltakarja valódi énemet, pont mint ő. Azóta kevesebben használják ki jó természetemet, kevesebbet idegeskedek, nem kötnek belém az idióták és a prolik. :)
Előbb vagy utóbb mindenki meghal. Szóval az, hogy valaki megérdemli a halált...eléggé fura, mintha valami díj lenne. Pedig valójában mindenkinek ugyanúgy jár, sorozatgyilkosnak meg jótékonykodó apácának is. Sokkal nagyon büntetés az élet, egymást csak ott tudjuk bántani. (Habár a halál után az is teljesen mindegy lesz.)
Mellesleg ha már itt tartunk, a sorozat végére Dexter is szépen célkeresztbe vett egy ártatlant, csak mert leleplezte volna. Szóval elvileg így ő is megérdemelte volna halált...ha ezt a logikát vesszük alapul.
A halálbüntetéssel meg az a gond, hogy ártatlanokat is kivégeznek. Gonduljunk bele, kivégeznek valakit és mondjuk pár évre rá kiderül, nem ő volt a tettes. Ezek után mi lesz? Persze a rendszer olyan, hogy a hóhérok simán megússzák az egészet felelősségrevonás nélkül. Pedig a halálraítélt családja szerintem akkor ugyanolyan joggal követelhetné az elégtételt...+ kiszűrné azokat is, akik tévesen ítélnek halálra másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!