Milyen sorozatok / filmek / animék vannak, amikben a FŐSZEREPLŐ személyisége olyan, mint Hannibal Lecter-é (Hannibal tv sorozat), Yagami Light-é (Death Note anime) vagy Lelouch-é (Code Geass anime)?
Azaz legyen szuperintelligens, logikus gondolkozású, taktikus és célorientált antihős forma.
Jó lenne, ha magának az alkotásnak a hangulata, mentalitása is illeszkedne hozzá, azaz NEM olyasmire gondolok, hogy ott van Ő a félelmetes zseni, mindenki más meg matt ostoba és sekélyes, maga a történetvezetés meg komikus és harsány. :D
No Game No Life (Sora és Shiro)
Zankyou no Terror
Sorozatokat pedig lehagytam:
Egyértelműen talán az egyik legjobb: Dexter
A Zankyou No Terrort már láttam. A No Game No Life-t meg pár rész után abbahagytam, a hozzáállás meg a történet se volt elég komoly. :/
A Dexter meg pont tervben is volt, mint "valamikor el kéne kezdeni". :D
Sajnos Code Geass és Death Note kiugróan magas szinvonalát nem tudja egy másik anime sem utánozni. Valszeg én is a Zankyou no Terrort ajánlottam volna, mint hasonló darab, de az is csak halvány árnyika az előző kettőnek.
Ha pedig még eröltetem egy kicsit amik eszembe jutnak:
Steins;Gate [link] (A főhős igyekszik zseninek tünni, de gyakran elszámitja magát és messze nem képes azt a sérthetetlen felsőbbrendűséget produkálni, mint Lelouch vagy Light. Cserébe mondjuk Light neki is a szinkronhangja.)
Spiral: [link] (Ez egy régi darab azért nem biztos, hogy a mai animések képesek megbékélni a rajzolásával, de a DN és a CG előtt, kifejezetten ez volt a zsenis karakteres animék klasszikus példája.)
Van még pár, de azoknál vagy alapvetően gyenge az anime, vagy nem a főszereplő a zseni, hanem vmelyik mellékszereplő, tehát nem felel meg a leirásodnak.
Köszönöm!
Sheral:
Megnéztem pár képet a Spiralból, és én nem látok semmi kivetnivalót a rajzolásában, pedig úgy készültem rá, hogy ha olyan Kukucska szintű, akkor még elmegy. :D De szebb, mint a Digimonoké, amiből ennek ellenére is nagyon sokat megnéztem régen.
"Sajnos Code Geass és Death Note kiugróan magas szinvonalát nem tudja egy másik anime sem utánozni"
Amit te írtál, a Steins;Gate sokkal színvonalasabb anime, mint a kettő együtt. Egyébként meg teljesen másfajta anime, nem olyan, amilyet a kérdező keres. Sose értettem, hogy miért merül fel újra és újra és Steins;Gate, olyan címszó alatt, hogy "hasonló mint a DN vagy a CG"... köszönő viszonyban sincsenek)
"A főhős igyekszik zseninek tünni, de gyakran elszámitja magát és messze nem képes azt a sérthetetlen felsőbbrendűséget produkálni, mint Lelouch vagy Light."
Akkor az a rossz hírem van, hogy te nagyon félreértetted Okabe személyiségét. Köze nincs Light-hoz és Lelouch-hoz a karakternek, és nem is próbál olyan lenni, mint ők, valamint felsőbbrendű zseni sem akar lenni. Benne van az animében/VN-ben, hogy miért találta ki Hououin Kyouma személyiségét, és elárulom, rohadtul nem az volt vele célja, hogy felsőbbrendűnek tűnjön :) hanem, hogy a gyerekkori barátját felvidítsa vele.
De ha már itt tartunk, Lelouchnak és Lightnak sincs sok köze egymáshoz, azt leszámítva, hogy mindketten zsenik, és bárkit letaktikáznak. Amúgy meg totál más személyiség a két karakter. Light egy érzelemmentes, önző f....sz, aki istennek képzeli magát, Lelouch pedig önmagát is képes feláldozni a világbékéért és a húgáért... na ezt Light sohasem tette volna meg, sőt, még ki is nyírta volna Nunnallyt, ha muszáj.
A kijelentésed a Code Geassról és a DN-ről pedig rendkívül elvakult. A CG-t Lelouch elviszi a hátán, de rajta kívül egy rakat idegesítő és idióta karakterrel van tele (Suzaku, Rolo...), a DN-nek az utolsó harmada meg gyakorlatilag önmaga copy-ja, Nearrel az élen. A sok logikátlan, felépítetlen plot twistről nem is beszélve...
De hát ízlések és pofonok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!