Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Csak szerintem ritka randa a...

Shan-Yu kérdése:

Csak szerintem ritka randa a rajzolása a mai amerikai rajzfilmeknek?

Figyelt kérdés
Gravity Falls, Adventure Time, Loud House satöbbi. Már a 2000-es években is elég sok ronda grafikájú sorozat volt (Chowder, Flapjack), de a 2008-as válság óta egy kezemen meg tudom számolni hány olyan sorozat van Amerikából ami tetszik. Már a Disney is rondán rajzol! Pedig régen az USA olyanokat tett le az azstalra mint a Kacsamesék meg az Animánia, de mondhatnám az Avatar rajzfilmet is, ezeknek gyönyörű volt a rajzolásuk!

2016. aug. 11. 11:24
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Ahhoz képest hogy a Family Guy meg a South Park elvileg felnőtteknek készült, én egy csomó fiatalt ismerek aki nézi őket (és nem is nagyon néz mást).
2016. aug. 12. 11:48
 12/36 anonim ***** válasza:

Mai rajfilmek "történetei".

Arra értem mikor rajzfilmek történet elején(1 +2 évad)normális szerethető karakterek, jó pofa, ötletes, epizód történetek(minden részben más történet)

Legújabb sokadik évadban már összes szereplő sztereotípiás + buták.Értelmetlen izzadságszagú epizód történetek.

2016. aug. 12. 16:08
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

A fiatalok azért nézik őket, mert tele vannak erőszakkal, szexuális utalásokkal és trágár beszéddel, ők pedig felnőttebbnek érzik magukat ezektől. Ez azonban messze nem azt jelenti, hogy elsősorban nekik készülnének. Való igaz, hogy a South Park helyenként feleslegesen vulgáris, de a sok baromság közben mégis rengeteg aktuális társadalmi és szociális problémát boncolgat meglepően mélyreható és intelligens módon. Ha te képtelen vagy túllátni az erőszakon és a obszcén humoron, akkor nem sokban különbözöl a tiniktől, akik csak a vér és a szex miatt nézik.

Javaslom nézd meg ezt az elemzést a 19. évadról:

https://www.youtube.com/watch?v=MG7y8J0DXhU

Ha még ez sem győz meg, akkor tényleg nem tagadhatod, amit fentebb írtam.

2016. aug. 12. 17:33
 14/36 anonim ***** válasza:

Azért vannak nagyon szépen elkészített sorozatok és animált filmek.... sőt Japánban animék között a többség elég szép pl.

Unlimited Blade Works

https://www.youtube.com/watch?v=R4PFOBNn2rE

2016. aug. 12. 17:43
 15/36 A kérdező kommentje:

"rengeteg aktuális társadalmi és szociális problémát boncolgat meglepően mélyreható és intelligens módon."

Kérdés ugye hogy kinek mi a mélyreható és intelligens.

Engem nem izgat az a társadalomszemlélet amit a South Park készítői vallanak, az egész műsoruk annyit ért el hogy a világ sokkal vulgárisabb lett.

2016. aug. 13. 11:08
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Valamit nagyon elnéztél, ha szerinted az intelligencia relatív. A South Park pedig nem a rendezők saját társadalom szemléletét prezentálja, hanem pont, hogy a valós társadalom problémáit mutatja be egy obszcén és kariktaturizált módon. Ha téged komolyan nem érdekelnek ezek a problémák, akkor nevetségesen ignoráns/buta lehetsz, de alapból nem tudom mit vártam valakitől aki kizárólag a rajzstílusra alapozva nézi le a modern rajzfilmeket. Ne is törődj vele, hogy mennyivel komplexebbek és szélesebb rétegnek szólóak lettek, mint régen.
2016. aug. 13. 12:58
 17/36 A kérdező kommentje:

Én soha nem fogom mélyrehatóan elemezni és emésztgetni a South Park szociológiai felvetéseit, mivel engem ez a sorozat nemes egyszerűséggel nem érdekel, és légyszi hadd döntsem el én hogy mi érdekel engem és mi nem.

Ha ilyen jellegű sorozatot akarok nézni, akkor ott van nekem a Simpson család, ami nem csak hogy intelligens de még ráadásul nem is vulgáris és a rajzolása is tök jó.

Amúgy én egy filmtől elsősorban azt várom el hogy szórakoztasson, és csak másodlagos hogy mennyi elgondolkodtató életbölcsességet ad át nekem. És igazából még a legkisgyerekesebbnek tűnő filmek is szólnak valami érdemi dologról, szóval sztem felesleges arról vitázni hogy ez a sorozat mennyire intelligens illetve mennyire nem az.

2016. aug. 13. 15:03
 18/36 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy hogyan lehet a korábban említett sorozatok rajzstílusára azt mondani, hogy "ritka randa", közben pedig a Simpsons-ét "tök jó"-nak ítélni. Elvégre nagyon hasonló stíluselemeket használ: egyszerű alakzatokból felépülő szereplők, kör alakú szemek, letisztult küllemű főszereplők, Matt Groening egyéni stílusjegyeiről nem is beszélve (túlharapás, állak hiánya, különböző irányba néző gülüszemek, stb). Kicsit kettős mérce íze van. A többi sorozat pedig szinte mind lepipálja a Simpsons-t az olyan területeken, mint az animáció minősége, dinamikussága, kifejezőképessége, jelenetek kompozíciója, vagy a rendezés.

A Simpsons e szempontból egyébként remek példa az amerikai animáció csökkenő színvonalára. A korai részek minden rajzolási meg animációs hibájuk ellenére kreatívabban voltak meganimálva, a szereplők és a világ is "élőbbnek" érződtek.

2016. aug. 13. 20:12
 19/36 anonim ***** válasza:

Egyet kell veled értenem - Ben 10: egy ideig jó volt, még jobb volt ... aztán meg randa lett.

Scooby doo - nagyon jó voltak, csak kitaláltak egy olyan hülye történetet, hogy a kutya, valami módosított Scooby snack-el, különféle képességre tud szert tenni. Na nem csak a történet lett hülyébb, hanem a rajzolása is.

Vagyis igen - ezek a ronda rajzolások, már egy jó ideje folytatódnak. A Pindur pandurokról meg ne is beszéljünk (na a történetek is bugyutábbak lettek, nem csak a rajzolása).

Kár érte, hogy a minőségre kevésbé figyelnek oda, pedig jó lenne!

2016. aug. 13. 22:12
 20/36 A kérdező kommentje:

Csupó Gábor azok közé tartozik, akik a Simpson és egyéb esetekben mindig képesek voltak ezt a fajta stílust a helyükön kezelni. Ennyin múlik az egész, hogy valamit hogyan kezelsz.

Például nézd meg hogy a Dexter laboratóriuma és a Pindúr pandúrok esetében ez a stílus mennyire gyönyörű a korai részekben és mennyire csapnivaló a későbbi részekben! Pedig mondhatnánk, hogy kvázi ugyanaz, és mégis orbitális a különbség.

2016. aug. 13. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!