Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Csak szerintem ritka randa a...

Shan-Yu kérdése:

Csak szerintem ritka randa a rajzolása a mai amerikai rajzfilmeknek?

Figyelt kérdés
Gravity Falls, Adventure Time, Loud House satöbbi. Már a 2000-es években is elég sok ronda grafikájú sorozat volt (Chowder, Flapjack), de a 2008-as válság óta egy kezemen meg tudom számolni hány olyan sorozat van Amerikából ami tetszik. Már a Disney is rondán rajzol! Pedig régen az USA olyanokat tett le az azstalra mint a Kacsamesék meg az Animánia, de mondhatnám az Avatar rajzfilmet is, ezeknek gyönyörű volt a rajzolásuk!

2016. aug. 11. 11:24
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
82%
Nem csak szerinted, de ez már egy régóta menő trend és mivel az emberek nagy részének így is jó, felesleges törniük magukat.
2016. aug. 11. 11:28
 2/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Gravity Falls rajzolása tetszik (a többit nem ismerem). Szerintem kifejezetten passzol a történethez és megfelelő hangulatot teremt a kisvárosnak.
2016. aug. 11. 12:39
 3/36 A kérdező kommentje:

De a Gravity Falls-nek is ez a rossz értelemben vett stilizált rajzolása van.

Nagyon fura hogy a Disne már lassan egy évtizede csupa ilyet gyárt.

Amúgy ezt az egész karikatúra-szerű rajzolást kvázi magyarok találták, Csupó Gábor a Simpson családdal és John Kricfalusi a Ren és Stimpyvel.

2016. aug. 11. 14:16
 4/36 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Én még mindig nem látom, hogy miért probléma ez, ha ezeknek a rajzfilmeknek az alkotói így akarják. De én csak a Gravity fallst láttam. Ott meg kifejezetten passzolt nekem minden.
2016. aug. 11. 14:28
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem a kedvenc rajzstílusom, de figyelembe kell venni, hogy költségkímélő, gyors munkatempót eredményez, és az egyszerűbb, letisztultabb rajzok könnyebben követhető animációt eredményeznek. Könnyen megjegyezhetők és lerajzolhatók is, ami nagyon fontos a gyerekek, azaz a célközönség számára.

Lényegtelen, hogy 20-30 évvel ezelőtt mik voltak, az akkori rajzfilmek teljesen más közegben készültek, nem volt olyan sok konkurens csatorna, amik között megoszlott volna a pénz. És azért ne is magasztaljuk túl a régi USA-t, egyrészt mert a 90-es évek előtti legtöbb tévére készült rajzfilmjük éppen az igénytelen animációról nevezetes, másrészt meg mert az animációt külföldi, japán, koreai, kínai stúdiókkal készíttetik.

Most ez a stílus a népszerű, valószínűleg lecserélődik majd egyszer. A Chowder, a Flapjack és az Adventure Time hatalmas előrelépés volt a Cartoon Network számára, lényegében ezek mentették meg a csatornát az élőszereplős műsorok előidézte válságból, ezért nem meglepő, hogy az újabb műsorok is hasonló rajzstílusban készülnek.

2016. aug. 11. 18:09
 6/36 anonim ***** válasza:
57%
Az a legkisebb baj, hogy vannak rajzolva. Ocsmány stílusban beszélnek sokban. Gusztustalan mesék. Nem is csoda, hogy miért olyan alpári sok gyerek is.
2016. aug. 12. 05:51
 7/36 A kérdező kommentje:

Most gondolom olyanokra gondolsz mint a South Park és Family Guy.

Sajnos, egyet kell hogy értsek.

2016. aug. 12. 07:06
 8/36 anonim ***** válasza:
26%
Olyanokra is, mint pl. Chowder vagy mi a fene az. Undorító mesék vannak a CN-on. A gyerekek már sajnos ezekre kíváncsiak, nem pedig a normálisakra.
2016. aug. 12. 07:43
 9/36 anonim ***** válasza:
98%
#7, a Family Guy, vagy a South park nem épp kisgyerekeknek való rajzfilmek. A rajzfilm nem mese! Ezek felnőtteknek készült animációk, hülye az a szülő, aki leülteti elé a gyerekét.
2016. aug. 12. 09:40
 10/36 anonim ***** válasza:
70%

Gyerekkoromban én kifejezetten féltem a CN meséktől, de akkor még nem nagyon volt sok választási lehetőség. Ezek közül amiket felsoroltál, nem is.ismerek egyet sem. A Simpson családból se láttam soha egy részt sem, és nem is fogok :D Viszont sajnos sok szülő nem is figyeli, mit néz a gyerek, csak leülteti elé, a gyerek meg még nem tudja, mi a rossz. Szerintem a Disney azért még tartja magát valamennyire, de tényleg meglátszik rsjts az idő.

Ezért maradtam meg az animéknél, ott inkább igényesebbek...

2016. aug. 12. 10:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!