Csak szerintem ritka randa a rajzolása a mai amerikai rajzfilmeknek?
De a Gravity Falls-nek is ez a rossz értelemben vett stilizált rajzolása van.
Nagyon fura hogy a Disne már lassan egy évtizede csupa ilyet gyárt.
Amúgy ezt az egész karikatúra-szerű rajzolást kvázi magyarok találták, Csupó Gábor a Simpson családdal és John Kricfalusi a Ren és Stimpyvel.
Nekem sem a kedvenc rajzstílusom, de figyelembe kell venni, hogy költségkímélő, gyors munkatempót eredményez, és az egyszerűbb, letisztultabb rajzok könnyebben követhető animációt eredményeznek. Könnyen megjegyezhetők és lerajzolhatók is, ami nagyon fontos a gyerekek, azaz a célközönség számára.
Lényegtelen, hogy 20-30 évvel ezelőtt mik voltak, az akkori rajzfilmek teljesen más közegben készültek, nem volt olyan sok konkurens csatorna, amik között megoszlott volna a pénz. És azért ne is magasztaljuk túl a régi USA-t, egyrészt mert a 90-es évek előtti legtöbb tévére készült rajzfilmjük éppen az igénytelen animációról nevezetes, másrészt meg mert az animációt külföldi, japán, koreai, kínai stúdiókkal készíttetik.
Most ez a stílus a népszerű, valószínűleg lecserélődik majd egyszer. A Chowder, a Flapjack és az Adventure Time hatalmas előrelépés volt a Cartoon Network számára, lényegében ezek mentették meg a csatornát az élőszereplős műsorok előidézte válságból, ezért nem meglepő, hogy az újabb műsorok is hasonló rajzstílusban készülnek.
Most gondolom olyanokra gondolsz mint a South Park és Family Guy.
Sajnos, egyet kell hogy értsek.
Gyerekkoromban én kifejezetten féltem a CN meséktől, de akkor még nem nagyon volt sok választási lehetőség. Ezek közül amiket felsoroltál, nem is.ismerek egyet sem. A Simpson családból se láttam soha egy részt sem, és nem is fogok :D Viszont sajnos sok szülő nem is figyeli, mit néz a gyerek, csak leülteti elé, a gyerek meg még nem tudja, mi a rossz. Szerintem a Disney azért még tartja magát valamennyire, de tényleg meglátszik rsjts az idő.
Ezért maradtam meg az animéknél, ott inkább igényesebbek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!