Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Trónok harca: Daario a Hárpia?

Trónok harca: Daario a Hárpia?

Figyelt kérdés
2015. nov. 20. 10:09
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
szntem jobb mint a könyv sok helyen mert nem bonyolítja szarrá, Martin kezéből kicsúszott a könyv az 4-5. résznél ezt rengetegen írják és egyetértek. nem is lehet normálisan műsorra vinni, ha értelmét nem látod akk inkább fejezd be, de ha folytatod nézni akk meg az érvelésed semmitérő mer nézed tovább ennyi
2015. nov. 22. 13:28
 12/29 anonim ***** válasza:
71%

Attól még,hogy a sorozat egy kalap fos a könyvekhez képest, miért ne nézné egy könyvrajongó?

Szerintem a sorozat jól indult és reméltem,hogy egy jó adaptáció lesz. Aztán egyre jobban eltért a könyvtől, egyre inkább a nézők tetszésének megnyerésére fordították a figyelmet mellőzve az eredeti történetet, egyre nagyobb hülyeségeket raktak bele, így egy idő az a helyzet állt elő,hogy a sorozatot külön kellene kezelni a könyvtől.

Ez persze nehéz, mert rendkívüli mértékben lebutítottak egy nagyszerű művet.

Így én már nem azért nézem, mert élvezem, hanem azért, mert kíváncsi vagyok,hogy mennyire lehet mégjobban elcseszni, milyen szarvas hibákat követnek még el benne.

2015. nov. 22. 13:35
 13/29 A kérdező kommentje:
szar duma
2015. nov. 22. 14:32
 14/29 anonim ***** válasza:
69%
Miért? Szerinted pl. az nem volt egy szarvas hiba,hogy Asha (a sorozatban Yara) a sorozatban néhány emberrel és egy csónakkal körbehajózva egész Westerost probléma nélkül, majd könnyedén belopakodtak a falakon a Dreadfortba, harcoltak, a Boltonok riadót fújtak, majd mikor Ramsay elengedte a kutyákat, akkor hirtelen megijedtek és a főkapun keresztül (!) kifutottak az erődből? :'DDD
2015. nov. 22. 14:37
 15/29 anonim ***** válasza:
71%

Nem a sorozatnak nem látom értelmét, hanem annak, hogy Daario legyen a Hárpia. Egy tyroshi férfi, aki egy zsoldoscsapatot vezet, Meeren leghatalmasabb embere? Ráadásul Yunkaiban bohóckodott, amíg át nem állt Daeneryshez. Ráadásul az 5. könyv végén valószínűleg ki is végezték.

De érdekel te a könyvben milyen arra utaló jelet láttál, hogy ő lehet a Hárpia?

2015. nov. 22. 14:59
 16/29 anonim ***** válasza:
57%
Előző váalszoló: Ilyen kérdésre úgyse fogsz választ kapni a kérdezőtől :D Ő tipikusan az a fajta, aki nézi a sorozatot, a könyvekről sok lövése nincs, és interneten valahol megtalálta a 6.évad kiszivárgott részeinek a tartalmát, ami alapján Daario a Hárpia... és el is hiszi ezt, mert egyrészt sok köze nincs a dolgokhoz, másrészt pedig nem gondol arra,hogy ez kamu is lehet.
2015. nov. 22. 15:09
 17/29 A kérdező kommentje:
nem montam h Daario a hárpia hanem hogy a másik 2 senki tuti nem, a szkriptről nem tudok én sztem csak Daenerysnek meg kell válnia Daariotól Westeros előtt, de a leghatalmasabb ember nem a hárpia hanem a mesterek a hárpia meg most akar föléjük kerekedni csak
2015. nov. 22. 16:36
 18/29 anonim ***** válasza:
Na és ha annyira tudsz mindent, akkor légyszíves támaszd alá azt, amit most mondtál. Tehát,hogy a mesterek hatalmasabbak, mint a Hárpia, és az most akar feléjük kerekedni.
2015. nov. 22. 16:49
 19/29 A kérdező kommentje:

mivel Daenerys őket döntötte le a csúcsról és helyettük uralkodik a hárpiák meg nincsenek sehol csak random gyilkolgatnak mert a mesterek gazdagok és a hárpiáknak a pénzük is kell, de persze meg is ölik őket

nem mellesleg ha rákeresel arra hogy harpy vagy harpie mindenhol sok színben pompázóan ábrázolják ezt a teremtményt, pont mint Martin Daario-t

2015. nov. 23. 15:04
 20/29 anonim ***** válasza:

"a hárpiák meg nincsenek sehol csak random gyilkolgatnak"

A Hárpiák ott vannak mindenhol, és próbálják bomlasztani az igencsak gyenge új rendszert.

"mert a mesterek gazdagok és a hárpiáknak a pénzük is kell"

A Hárpiák már hamar megjelentek, így valószínűleg a mesterek és azok családjaiból illetve más nemesekből kerültek ki, akik ragaszkodnak a tradícióikhoz.

"de persze meg is ölik őket"

Nem a mestereket ölik, hanem a felszabadítottakat, Makulátlanokat és "shavepate"-eket, utóbbit nem tudom hogyan lett magyarra fordítva.

És egyébként a Hárpia a régi Ghiscari birodalom jelképe, szimbóluma, kb. mint a valyriaiaknak a sárkány.

"nem mellesleg ha rákeresel arra hogy harpy vagy harpie mindenhol sok színben pompázóan ábrázolják ezt a teremtményt, pont mint Martin Daario-t"

Ennyi erővel mindez igaz lenne:

-Victarion megöli Barristan Selmyt

-Victarion és Jorah megölik egymást

-Tobho Mott egy Arcnélküli Ember

-Mance Rayder Bloodraven leszármazottja

-Aegon/Young Griff egy Blackfyre

És lehetne még sorolni. Nem fejteném ki ezeket, mert szerinted úgyis ismered mindet.

2015. nov. 23. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!