Miért mondják egy csomóan, hogy Hatsune Miku félelmetes?
Aki nem ismeri, Miku egy japán vocaloid, akinek a hangját számítógépes technikával oldották meg.
Egy koncertfelvétel: https://www.youtube.com/watch?v=GBucCNH78q4
Nagyon-nagyon szépen megkérem, hogy csak olyan válaszoljon, aki emberi módon tud véleményt alkotni, és nem az lesz a válasza, hogy "ezek a japánok betegek, az összeset ki kéne irtani" hanem ha tényleg ijesztőnek tartja Mikut, akkor meg tudja mondani, hogy miért. Szerintem nem ijesztő... Max az a durva benne, hogy a technológia már ilyen szinten van, de ettől nem kéne félni. Szerintem. Vélemény, főleg kívülállóktól?
Nos akik szidják hogy nem személy, azoknak egyszerűen nem tetszik a keleti zene, és ők az AKB48at is szidnák más okok miatt szerintem.
Nekik úgy szoktam magyarázni, hogy szerintem nem személytelenebb mint bármelyik hangszer nélküli zene (pl techno-dubstep ilyenek ... azokat meg én nem bírnám hallgatni) tehát úgy kell érteni, hogy az énekhang is egy hangszer, és vele ki lehet énekeltetni olyan hangokat-ritmusokat is, amit emberek nem tudnának.
Most az hogy egy zene valakinek tetszik valakinek nem az mindig is így volt ... bár mintha manapság kiéleződne a helyzet, az internetnek hála.
Szia!
1. Szerintem ez egy természetes emberi reakció. Általában ha az ember találkozik egy számára eddig ismretlen dologgal, először megijed. (Pl. ha szembejönne veled egy képzeletbeli lény nem azt mondanád rögtön: hú, ez szuper!)
Kevesen vannak akik elsőre elfogadják a tényt, hogy számítógéppel már létre lehet hozni ilyen dolgokat.
2. Aki először meghalja a japán beszédet, éneket, az egy kukkot sem ért belőle. (Velem is ez volt)
3. Az emberek azt szokták meg, hogy a koncerteken szintén emberek állnak a színpadon. Elég furcsa, hogy egy több mint 2 méteres, zöldhajú, nem teljesen emberi arcú lány énekelget ráadásul ilyen magas hangon.
4. Ez csak a személyes véleményem, de rakhattak volna egy kicsit világosabb háttért is, és nem kellett volna fénylő csillagokat rakni a lábához.
(Bár én szeretem a japán dolgokat, de egy kívülállót valószínűleg ilyen fajta dolgok zavarnak.)
Szerintem nem félelmetes :) Mondjuk én inkább Rin fan vagyok xd
Persze furcsa lehet koncerten egy anime figurát látni, én biztos elmennék ha itt lenne :DD
Mondjuk attól lehet félelmetes mondjuk hogy bazinagyba van kivetítve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!