SPOILER! A Trónok Harca 4. évadának fináléjában Havas honnan tudja, hogy az apja Stannisért halt meg?
Az első 2 könyvet is olvastam, és ha jól emlékszem, Nednek csak a végén lévő kis (Robert által igazolt) trón és gyám igényéről üzentek és a bebörtönzéséről, mint áruló és nem kerül nyílvánosságra a Neddel kapcsolatos igazság.
Vagy az is lehet, hogy Jon csak ki matekozta, mert Ned mind végig elismerte Stannist, mint hadvezért.
Szerintem Jon Robbra gondolt és nem Stannisre.
Azt nem tudhatta, hogy mit gondol Ned.
Mindenki tudta/tudhatta a birodalomban,h mit tett Ned, ugyanis megírta levélben Stannisnek, aki uténa világgá kürtölte.
Igen az a Robbos dolog hülyeség, hogy gondolt volna Robbra Jon miközben azt mondja,h az apja Stannisért halt meg? :D Akkor azt mondta volna,h a testvére, nempedig az apja.
Ettől még Jon Robb mellett állhat. Mit nem lehet ezen érteni?
Mellesleg a Starkok Renlyvel tárgyaltak.
A könyben Cat, Renly és Stannis együtt "tárgyltak", de azthiszem a sorozatban is így volt, amikor leszólta őket Cat, hogy milyen rossz testvérek és rájuk férne egy kis nevelés.
E mellett Robbnak ahoz a részhez az égvilágon semmi köze, azóta már rég meghalt és Jon-nak a hadbavonulása óta azért elég szilárd poziciója van, mint a Feketevár nem hivatalos parancsnoka.
Szerintem
1, Jon tudja, hogy a velejéig korrekt Ned (az ugye benne van a Vén medvének írt levélben, h elárulta Joffrey-t)a hatályos öröklési sorrend miatt Stannist tartja Robert örökösének
2, megnyerő szeretne lenni, ezért hangsúlyozza a feltételezéseit, mert épp Stannis áll előtte, ő félreérthető helyzetben van (dezertőrnek is hihetik) és tudja, h szüksége van Stannis támogatására Slynttel szemben (aki ugye Lannister-barát, mint közismert) a Falon is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!