Magyarországnak miért nem nyeri meg soha az Eurovíziós Dalfesztivált?
Mondják, hogy politikai érdekek.
De akkor például miért nyerte meg 2007-ben Szerbia? Egy kis szär jelentéktelen ország.
Vagy tavaly Azerbajdzsán?
És idén Svédország?
Azt mondom, ha a politikai okokra hivatkozunk, a 2010-es német győzelem indoknak elfogadható (elvégre is Európa vezető országa), vagy a 2008-as orosz győzelem. De ezek? Én ezekben nem látom. Magyarország dala szerintem nem volt rossz, mindenképpen többet érdemelt volna egy 24. helynél. Még sem szavazott rá kb. senki.
ma 11:53
Ha csak Magyarország gondolná így, akkor még oké, hogy változtatni kellene a felfogáson. De az egész Eurovízió erre épül, és sokszor volt olyan, hogy Magyarország a zenére szavazott, nem az országra, amelyik előadta. Lehetünk mi becsületesek ezen a versenyen, de semmi értelme, ha már mindenki a haverjára szavaz.
Mert egyedül vagyunk Európában és mindenki rühell minket. A környékbeli országokban élő határon túli magyarokat kivéve a kutya sem szavazott ránk.
A skandinávok, mindig egymásra szavaznak. A görögök a ciprusiakra és fordítva. A szerbekre pl a volt jugoszláv tagállamot. Az oroszokra többek között Ukrajna és a volt szovjet tagállamok. De ránk tényleg senki.
Ez az egész verseny nem a tehetségről szól, hanem nagyrészt tényleg az országok egymás iránti szimpátiájáról.
A zsűri sem értékelte különösen nagyra a produkciónkat (ott is 24-ek voltunk), a közönségi szavazatok sem változtattak rajta.
Érdekes statisztikák vannak az oldalon, ezeket ötvenX év alatt gyűjtötték és ilyen infókkal igenis lehet befolyásolni, hogy ki hogyan végez. Érdekes, hogy Izland 2. volt a zsűrinél és mennyire hátul végzett, ja igen, a "DOOMED" 7. helyen lépett fel (a 2. hely is ilyen).
Egyébként furcsa, hogy még mindig megy ez az egymásra szavazás, pedig 50%-ban a zsűri dönt, de hát a görög zsűri is görög, ő is ciprusra nyomja és fordítva, satöbbi.
Ez egy NEGYVEN évvel ezelőttről itt ragadt "táncdalfesztivál", ahol népek egymás közötti szimpátiája dönt, nem a dalok vagy a teljesítmény számít. Azerbajdzsán olaj- és gáz nagyhatalom, svéd énekesnő muszlim arab (politika óóó). Mi közünk ehhez az egészhez?! Minek kell erre pénzt költeni? Beltenyészet.
Ez országok szimpátia szavazása, volt szovjetek egymásra, volt jugók egymásra stb. Ja és az alapitó atyák elődöntő nélkül bent vannak a döntőben, akármilyen gagyi a műsoruk.
11:24-gyel egyetértek.
Bár a műsor valóban 90%-ban az országok közötti szimpátiáról szól, de ha egy igazán jó előadókészséggel rendelkező valakit/valakiket küldenénk egy különleges, olyan számmal, ami megmarad a közönségben, hatással van rájuk, akkor nekünk is esélyünk lenne a magas pontszámra, esetleg a győzelemre!
Én úgy gondolom, hogy az idei számunk jó volt, de nem elég jó! Nekem a 26 szám közül kb. 20 tetszett, ebbe beletartozik a magyar szám is, de a svéd szám különlegesen megfogott, volt benne valami nagyon különleges. Az orosz nagymamákra természetes sokan szavaztak, hiszen aranyosak, az azerbaji nő is szerintem jó volt, megérdemelte a pontot, a szerb is elég jó volt, de mondjuk ilyen sok pontra azért nem számítottam... De szerintem a svéd dal megérdemelten kapott sok pontot, hiszen nagyon jó volt, itt már nem csak a szimpátia győzött, hiszen az országok fele megadta neki a 12 pontot. :) Mi is nyerhetnénk, havégre egy emlékezetes előadást sikerülne lenyomnunk! Remélem jövőre észbe kapunk!
Akkor viszont a pontozási rendszer rossz.
Számoljunk: Az előbbi linkem szerint 437 pontot kapott Svédország a zsűritől és az eurovision.tv szerint csak 1 országtól nem kapott szavazatot, tehát a 372 szavazatból 218-at már a zsűritől megkapott azelőtt, hogy egyáltalán színpadra lépett volna.
Ennek két oka lehet, az egyik, hogy a gagyi rendszer miatt annyira elvesznek a töredékszavazatok, hogy egy kicsit is jobb produkció ilyen fölénnyel tud győzni vagy pedig az említett előre-lezsírozva elmélet jöhet szóba.
És pont azért nevezném bundának, mert rengeteg jó és igényes produkció volt idén, nem hiszem el, hogy ennyivel jobban tetszett a svéd mindenkinek, a zsűrinél pláne hatalmas a fölény.
A nézői szavazatokat is garantálták azzal, hogy többször is említették a közvetítésben, hogy a svéd a favorit, ez elég, hogy nyomják rá a szavazatokat az emberek.
Ugyanakkor, a szavazási rendszer szemmel láthatóan nem 42 országra lett tervezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!