Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Mi ez a Norbi-ellenes hangulat?

Bumbi02 kérdése:

Mi ez a Norbi-ellenes hangulat?

Figyelt kérdés

egy kérdésnél leírtam a véleményem, megóvnám magam az újbóli gépeléstől és idézném:

1. ez nem dalverseny hanem tehetségkutató.

2. pl Veca hangja nagyon szép meg minden.. kellemes a fülnek, de untat.. az országban van több ezer szép hangú lány, szép hangú fiu.. viszont a Norbi-féle énekesek akiknek bár a hangjuk nem a legtisztább viszont a szinpadi mozgásuk és előadás módjuk csillagos ötös, na ilyenekből kevés van. hiába énekel a Tabáni is szintisztán... nem igazán érint meg.. a legtöbb világhírű, vagy csak jól befutott énekesnek egyediség is van a hangjában, karakteres. Bon Scott, Axl Rose, Freddy Mercury, magyarok közül Charlie, Presser, hasonlók.... egyiküknek sem szintiszta a hangja.. viszont épp ettől lesz egyedi.

zenélek már egy ideje gitáron... a buta 3 akkordos számoktól kezdve az arpeggio futamos yngwie malmsteenig minden hallgatok. mert malmsteent nagyon jó hallgatni, nagyon szépen kidolgozott futamok, müvészi tehetség és stb. viszont az ember nem erre fog bulizni. hanem tankcsapdára, depresszióra meg testvéreire.. amiknél pont azon van a hangsuly hogy bulizz rá...mivel nem mindenki zenész ezért a buli-rockra persze nagyobb az igény. ugyanez van norbinál is. Norbi hiába énekel cask fele olyan jól mint a többiek hatalmas bulikat tud csinálni olyan számokból amiket már 100x hallottál a rádióból és amugy már unnád...

3. Norbi a fenti okok miatt sokkal eladhatóbb mint pl Veca. Veca kiad egy cd-t aztán eltünik (hol van ma Tabáni,Király Viktor,Tóth Gabi,Oláh Ibolya stb..), maximum 3 év mulva a Csillag Születik 7be majd fellép mint "sztár"vendég.. Norbi kap egy jó menedzsert és fergeteges bulikat tud csinálni.

2010. dec. 12. 00:04
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Részben mindenkinek igaza van. Olyan szempontból is meg lehet közelíteni Norbi esetét, hogy zenei karriert az futhat be, akinek megvásárolják a CD-jét. Tökmindegy, mi van a lemezen, akár ritmikus kopogás is lehet rajta, ha ezt sokan szeretik és vásárolják, akkor már zenei karrierről beszélünk.

Norbi esete speciális, és Keresztes Ildikót alkalmilag egy kanál vízbe fojtom bele. Alapvetően a srácnak nagyon jó zenei hallása van a kölyöknek, és a hangja sem annyira katasztrofális, mint ahogy látjuk szombat esténként. (Amúgy nem szándékosan torzítja a hangját, hanem rendellenesen fejlődtek a hangszálai.) Norbi hangja akár még élvezhető is, ha egy nagyon szűk, mély fekvésű tartományban énekel. Egy magasságon túl képtelen szabályozni, és hörgés lesz belőle.

Namost (és itt fojtogatnám Ildit), már többen jelezték neki a zsűri közül is, hogy a dalválasztásai katasztrofálisak. Mintha képtelen volna felfogni, hogy egy énekes esetében a dalválasztás mindig (és mindig!) azzal kezdődik, hogy lemérjük az adott srác élvezhető hangterjedelmét, és amilyen számok ebbe nem férnek bele, azokat egyszerűen leseperjük az asztalról. Bármilyen kevés is legyen a maradék, abból válogatunk.

Most nem Norbi képességeiről van szó, hanem arról, hogy ha Ildi ezzel indítana egy dalválasztásnál, akkor valószínűleg csak néhány szám maradna a zeneiparból, de nem csinálna belőle ekkora bohócot, mint amekkorát faragott idáig. Lehet, hogy Norbival közösen választják a dalokat, de neki mint szakmai mentornak, irányítania kellene a választásban, és pont ezen szempontok alapján. Úgy érzem, elpocsékolta a hírnevét még mielőtt kialakulhatott volna. Volt egy produkciója, aminek az első 3-4 ütemében nagyon szépen szólt, Geszti is felfigyelt rá, hogy egy pillanatig megjelent a csoda. Aztán jött a többi hang, és a csoda elhúzott a bal fenéken.

Ha saját lemez kiadására kerülne sor, már kifejezetten az ő hangterjedelmére írnának dalokat, amik teljesen másként szólnának majd.

Én őszintén nagyon szeretem Norbit, azok közé tartozom, aki lát benne potenciált. De sajnos (Ildinek köszönhetően) a műsorban nyújtott produkciói alapján Veca kiesése igazi értékpusztulás volt, és pont a műsor szakmai hitelességét teszi kockára.

2010. dec. 12. 15:37
 22/34 anonim ***** válasza:

Norbi párti vagyok, tetszik amit csinál, és ahogyan csinálja. Egy olyan figura, amilyen még nem volt. Legalábbis én nem emlékszem, hogy lett volna hozzá hasonló.

Ami a legjobban tetszik: végig énekli/hörgi a dalt, közben intenzíven mozog, egyre jobban, és a végén nem liheg, fullad, nem kapkodja a levegőt.

Nikolasz ugyanolyan minden számban, unatkozom a dalai alatt. Csabának nagyon jó hangja-mozgása van, de ő meg a dalok felénél kifogy a szuflából, kapkodja a levegőt. Hogy akar egy koncertet végigénekelni? Tudom, nem folyamatos az éneklés egy élő koncerten, de 1 szám után ha liheg, az nem a legjobb. Hogy Norbinak honnan van az energiája, fogalmam sincs, de bírja, és tud válaszolni a kérdésekre lihegés nélkül.

Fizikailag nagyon fárasztó egy koncert, még a "nagy öregek" is ledobnak 2-3 kilót, akik már nem ugrálják, pörgik végig a dalokat. Valahol ezt is be kell kalkulálni. Tomi ezt nem is bírta volna, pedig eleinte sokkal jobban tetszett az éneklése, mint a Csabának. Még a Wolf Katiban volt spiritusz rendesen. Őérte fáj a szívem. És hajrá Norbi!!!

2010. dec. 12. 18:28
 23/34 anonim válasza:

tisztázzuk a dolgokat:

1. Norbinak nincs hangja. Hörög, kiabál, morog. Ezt már lassan a fanatikusok is beismerik.

2. K*rva jó hangulatot csinál.

A 2. ponttal az a gond, hogy már maguk a zenék, amit aláraknak, jó hangulatúak. Ha egy ac/dc dalt a beállt falusi rocker Feri gyerek elkaraokizna, közben ugrándozna jobbra-balra, akkor is jó hangulat lenne, mert már maga a zene is olyan. A többiek meg "unalmasak", mert líraibb számokat énekelnek.

Irénke meg akkor inkább Norbira küldi a zesemest, mert a Veca szebb nála, meg amúgyis az a lassú szám amit ő énekelt az exbarátjára emlékezteti őt.

2010. dec. 12. 22:31
 24/34 anonim ***** válasza:

Ha nem énekverseny akkor miért énekel mindenki??? Tudom a mentorok mondták, de csak amiatt, hogy a Norbi is bent maradhasson, mert szegénynek se énekhangja, se mozgása és normális kinézete sincs!

Én nem vagyok ellene, mert eleinte tetszett, de már unalmas és szánalmas, hogy ő még bent van. Remélem a Csaba vagy a Nicolas nyeri meg.

Azzal sem értek egyet, hogy a Nicolasra azt mondják szlovák c****y, akkor miért nem kötötték ki, hogy csak olyan indulhat aki csak itt élt és született Magyarországon és nem máshol!!!!

2010. dec. 13. 00:07
 25/34 anonim ***** válasza:
Most hallgattam bele a Legyen valami! c. szám eredeti, Hooligans féle verziójába. Hát, nem tetszett. Inkább a Norbi féle! ^^
2010. dec. 13. 14:54
 26/34 A kérdező kommentje:
azt aláírom hogy vannak elég rossz szám választások.. pl a Norbi első lírai száma, az egy jó választás volt szerintem. (nem a Nézz az ég felére gondolok hanem asszem a 4. adásba..) pl az Örökké tartot sem elkiabálta, sikitotta.. azt is szépen előadta.. és ki mondta azt hogy nincs mozgása? kicsit több mozgása van mint a Vecának, Wolf Katinak éshasonlóknak:) Legtöbb X faktornak itt az a baja hogy nincs rendes mozgásuk.. egyedül a Vastag Csaba és a Norbi az akinek normális a mozgása és látszik hogy nem erőltetett...
2010. dec. 13. 18:05
 27/34 A kérdező kommentje:
ja és a youtube is azért mutatja az arányt:) nézzétek meg Norbi videóit mennyien nézik meg. és mondjuk Vastag Csabáét mennyien.. persze szebb Csaba hangja, viszont Norbit jobb nézni:)
2010. dec. 13. 18:12
 28/34 anonim ***** válasza:
Norbi CD-jét nem venné meg senki, neki klipben vagy videón kellene szerepelnie, vagy élőben. De máris gondok vannak, tönkreteszi a kevés hangját is.
2010. dec. 13. 22:15
 29/34 anonim ***** válasza:

Jaaaaj, ne is mondd, a mozgás!!

A többieknél szinte látni ahogy gondolkoznak, hogy hogy is van a koreográfia?? Jaaa, most ezt a kezemet kinyújtom erre, aztán azt arra, aztán belemarkolok a levegőbe és szenvedek.... Én meg a fejem vertem a falba. Ez főleg Tomi Edda számánál jött le a legjobban.

Norbi meg?! Milyen lazán lenyomta azt a fáklyadobálást?? Lepadlóztam! :D

22:15: Én megvenném a CDjét.

2010. dec. 13. 22:58
 30/34 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a jövőben ha nem is zenéléssel de marketinggel vagy koreografálással lazán tud foglalkozni.

Megjegyzem, nem az nyeri az X faktort, aki az első lesz.

Nézzétek csak a Tóth Verát...

2010. dec. 13. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!