Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Mi ez a Norbi-ellenes hangulat?

Bumbi02 kérdése:

Mi ez a Norbi-ellenes hangulat?

Figyelt kérdés

egy kérdésnél leírtam a véleményem, megóvnám magam az újbóli gépeléstől és idézném:

1. ez nem dalverseny hanem tehetségkutató.

2. pl Veca hangja nagyon szép meg minden.. kellemes a fülnek, de untat.. az országban van több ezer szép hangú lány, szép hangú fiu.. viszont a Norbi-féle énekesek akiknek bár a hangjuk nem a legtisztább viszont a szinpadi mozgásuk és előadás módjuk csillagos ötös, na ilyenekből kevés van. hiába énekel a Tabáni is szintisztán... nem igazán érint meg.. a legtöbb világhírű, vagy csak jól befutott énekesnek egyediség is van a hangjában, karakteres. Bon Scott, Axl Rose, Freddy Mercury, magyarok közül Charlie, Presser, hasonlók.... egyiküknek sem szintiszta a hangja.. viszont épp ettől lesz egyedi.

zenélek már egy ideje gitáron... a buta 3 akkordos számoktól kezdve az arpeggio futamos yngwie malmsteenig minden hallgatok. mert malmsteent nagyon jó hallgatni, nagyon szépen kidolgozott futamok, müvészi tehetség és stb. viszont az ember nem erre fog bulizni. hanem tankcsapdára, depresszióra meg testvéreire.. amiknél pont azon van a hangsuly hogy bulizz rá...mivel nem mindenki zenész ezért a buli-rockra persze nagyobb az igény. ugyanez van norbinál is. Norbi hiába énekel cask fele olyan jól mint a többiek hatalmas bulikat tud csinálni olyan számokból amiket már 100x hallottál a rádióból és amugy már unnád...

3. Norbi a fenti okok miatt sokkal eladhatóbb mint pl Veca. Veca kiad egy cd-t aztán eltünik (hol van ma Tabáni,Király Viktor,Tóth Gabi,Oláh Ibolya stb..), maximum 3 év mulva a Csillag Születik 7be majd fellép mint "sztár"vendég.. Norbi kap egy jó menedzsert és fergeteges bulikat tud csinálni.

2010. dec. 12. 00:04
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért Király L Norbit Freddie Mercuryvel még egy lapon említeni is erős...
2010. dec. 12. 09:37
 12/34 A kérdező kommentje:

tudom hogy közel se énekel ugy mint akiket mellette fel soroltam.. ők csak példák arra hogy nekik se a klasszikus tiszta hangjuk volt (talán még Mercury pont az akinek közülük a legtisztább)

de ez egy tehetségkutató ahol a nézök döntenek, és ez azért jó, mert ezek a nézök lesznek későbbiekben az esetleges befutott sztár fogyasztói. hiába juttatná tovább egy szakmai zsűri pl Vecát Norbival szemben, hogyha a közönségnek Norbi kell. nem énekel rosszul Norbi sem, különben nem jutott volna el idáig.

2010. dec. 12. 09:48
 13/34 anonim ***** válasza:
70%

még hogy Freddie Mercurynak nem tiszta a hangja! ezért van még Norbi bent, mert az ilyen botfülűek szavaznak rá, mint amilyen te is vagy.

le lehet pontozni

2010. dec. 12. 10:02
 14/34 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nincs igazad. Norbi csak hörög össze-vissza, muszáj lehalkítanom a tévét, mikor énekel, számomra hallgathatatlan, amit művel ezekkel a jó számokkal, amiket adnak neki. Szerintem Veca egy igazi egyéniség volt, gyönyörű hanggal, nem neki kellet volna kiesni

Ja, engem is nyugodtan pontozhattok :)

2010. dec. 12. 10:45
 15/34 Zizo ; válasza:
61%

Norbinak jó hangja van??? Figyu, mi ugyanazt a műsort néztük?

Borzalmas!! Amit a Norbi művel, az egyszerűen hörgés-krákogás-morgás, és nem több. Semmi keresnivalója ebben a műsorban szvsz.

2010. dec. 12. 11:09
 16/34 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem Norbi hatalmas forma, tele jó ötletekkel, DE rossz hallgatni.
2010. dec. 12. 11:40
 17/34 anonim ***** válasza:
81%

Nem teljesen értek Veled egyet. Norbi nem csak fele annyira énekel jól, mint a többiek, hanem negyed annyira sem...

Tény, hogy azért tetszik ennyire az országnak, mert kítűnik a tömegből, műsort csinál, ő tényleg nem egy átlagos előadó. Bírom is a srácot, semmi bajom vele, látszott rajta is, hogy meglepődött, hogy simán továbbjutott, mert ő is tudja magáról, hogy elvben már nem lenne ott a helye, és ez mellette szól, nincs elszállva magától. Ez pozitív számomra.

De hogy ő mennyire lesz eladható a későbbiekben, arra kíváncsi leszek. Nem vagyok biztos benne, hogy nagyobb karriert tudna csinálni a zenei életben, mint a másik 3 versenyző. Most ő tetszik az embereknek, de mindent meg lehet unni, és ha nem tud újat mutatni, nem fogja sokra vinni. Márpedig úgy érzem, ő nem nagyon tud. Az összes produkciója ugyanarra a stílusra, előadásmódra alapult, erőlteti a rekkettes hőrgést, mert látszik, hogy direkt olyanra változtatja a hangját, mert ha beszél, teljesen más, és Feró is tökéletesen utánozni tudta. És ezzel csak egyre jobban megerölteti, tönkreteszi a hangját, az elején még nem volt ilyen rossz, mint tegnap.

Hiába mondod azt, hogy nem dal meg énekverseny ez, hanem tehetségkutató. Mégiscsak énekesi karrierre készülnek a versenyzők, nem? És Norbi hiába tehetséges a szerepléshez, ha hangja nem nagyon van hozzá. Mert az énekesi karriernek mégiscsak a hang az alapja, és az alap nélkül nem nagyon tud fennmaradni. Az általad említett énekeseknek amellett hogy karakteres a hangjuk, tudnak is énekelni, nem hamisak, bírják a magas hangokat, és nem csak hörögnek, morognak, kiabálnak mint Norbi. Úgyhogy én nem nagyon hasonlítam őket össze.

És egyet értek az egyik előttem szólóval, a zene nem csak a bulizásról szól, meg a koncertezésről. Lehet, hogy a Veca, Csaba, Nikolas "átlaghang", de otthon egy kimerült nap után ezerszer szívesebben hallgatnám őket, mint Norbi morgolódását.

Szóval nem akarom én Norbit bántani, de úgy érzem akármilyen jó műsort is tud csinálni, a 3 közé nem kellett volna továbbjutnia.

Úgy látom nekem is sikerült bő lére ereszteni a véleménynyílvánítást, úgyhogy be is fejezem.

2010. dec. 12. 11:46
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jó Norbi és az is igaz, hogy ha a nézők így döntenek akkor ez van!!:)
2010. dec. 12. 13:16
 19/34 anonim ***** válasza:
73%
Aha, csak valszeg nem a nézők döntenek.
2010. dec. 12. 13:29
 20/34 A kérdező kommentje:

még hogy Freddie Mercurynak nem tiszta a hangja

ha már botfülünek nevezel, akkor legalább értelmezd amit irtam.. nem azt irtam hogy nincs tiszta hangja, hanemnem az a klasszikus tiszta hang. mit értke klasszikus tiszta hang alatt? opera énekesek, meg kb minden második előadót a viva tvről... unalmas. nincs bennük semmi egyediség.. ezzel szemben Mercury hangjában van. Bon Scottéban van.. és még Király Noriéban is van. a szavazatok alapján (és amennyire nézem az ottani közönséget is) legjobban Norbit tudja elfogadni a nagyérdemü előadóként. Máté Péter nagyon szépen énekel, de ha élne se mennék el egy koncertjére, mer ugyanaz lenne számomra mint egy CD-n.. A Norbihoz hasonló előadóknál viszont nem.

2010. dec. 12. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!