Titeket traumatizált valamilyen mese gyerekkorotokban?
Nem mese hanem ballada. A kőmíves Kelemen.
Baszki megölik a nőt, beledarálják a betonba azt azzal falaznak.
Mennyire betegnek kell lenni hogy ilyet találj ki!
Most szépen megfogunk, bédobunk a tűzbe,
Neked gyenge hamvad keverjük a mészbe.
Csak így állítjuk meg magas Déva várát,
És így nyerhessük el annak drága árát.
– Várjatok, várjatok, tizenkét gyilkosok,
Hogy bucsut vehessek asszonybarátimtól
Asszonybarátimtól, szép kicsiny fiamtól!…
Kőmives Kelemenné mikor hazamene,
Őt szépen megfogták, bédobták a tűzbe…
Hűha, igazad van! Pedig tanultuk iskolában, figyeltem is (szerettem a magyart), de úgy látszik, az emlékezetem automatikusan nem traumatizáló változatra módosította az olvasott szöveget.
Érdekes, milyen védelmi rendszere van a léleknek...
Nagyjából az össze mese ami 86-95 között ment a TV-ben.
Varjúdombi mesék vagy micsoda...
Meg az amit a bácsi olvasott fel és rendes színészekkel játszották el. A címére nem emlékszem.
A hegy gyomrában sorozat is, rémálmaim voltak tőle.
Volt valami fókamentős rajzfilmsorozat, ha jól emlékeszem az intrójában a fókamészárlást mutatták be.
Kis hableány anime változata, aminek a végén Marina öngyilkos lesz.
Howard kacsa, bár az film, de a cuki mese eléggé durva lesz a végén.
Érdekes amúgy a kedvencem A Hercegnő és a kobold, viszont nemrég megmutattam a fiamnak, ő megijedt tőle 8 évesen, én meg imádtam...
Van egy pamdás anime is, ahol az újszülött pandát elrabolják, és megakarják ölni, majd be kell bizonyítania, hogy ő a vezér úgy hogy fel kell másznia egy veszélyes vízesésen... Mindezt pár hónaposan....
Most így hirtelen ennyi. A mai sok korlátozást elnézve, csodálom, hogy egyáltalán túléltük azt a sok mesét...
Vuk
Amikor az emberek kiirtották a családját, tudtam, hogy ez a világ nem nekem való...
Nem, bár 4-5 évesen láttam az 1976-os King Kong-ot, meg a "20 Million Miles to Earth" című Godzilla-típusú filmet, ezek kicsit ijesztőek voltak, de nem traumatizáltak. A hegy gyomrában sorozatból csak az utolsó részből láttam a leglátványosabb pillanatokat 6 évesen, de nem féltem tőle, akkor azt hittem, a Wilberforce tagok megfertőződnek, ezért változnak iszapszörnnyé (és ha nem vigyáznak, a gyerekekre is ez várhat), csak húsz év után tudtam meg, hogy nekik ez az eredeti alakjuk. :)
"Van egy pamdás anime is, ahol az újszülött pandát elrabolják, és megakarják ölni, majd be kell bizonyítania, hogy ő a vezér úgy hogy fel kell másznia egy veszélyes vízesésen... Mindezt pár hónaposan...."
Amióta az eszemet tudom, megvolt VHS-en, attól sohasem féltem, szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!