Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek létezik olyan...

Szerintetek létezik olyan ember aki nem traumatizált?

Figyelt kérdés

Hiszen mindenkit érnek jó és rossz dolgok az életben.

Úgy látom,hogy sokan a traumákat használják fel arra,hogy felmentést kapjanak a viselkedésük alól.

Mivel mindenki csak a saját életét látja ezért azt gondolják,hogy a másé tökéletes és ezt szeretik is az orra alá dörgölni, ezáltal saját magukat erősítik meg abban,hogy nem ők nem talpraesettek hanem az élet kegyetlen velük.

2022. dec. 20. 18:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem nincs olyan ember. Ez is a Föld bolygó mellett szóló érv (ja nem 😅)
2022. dec. 20. 18:26
 2/13 anonim ***** válasza:
41%
Jelen. Semmi trauma. Boldog vagyok. Elégedett vagyok az életemmel. Szívesen válaszolok kérdésekre ezzel kapcsolatban.
2022. dec. 20. 18:28
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
Talán 1-2 biztos létezik, de elég valószínűtlen, mindenkinek van valami. Az ilyen általad leírt áldozat típusú emberek meg csak akkor tudnak érvényesülni, ha találnak maguknak mártír típusú embert. Egy egészséges letojja őket.
2022. dec. 20. 18:29
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

Azért nem mindegy, hogy kit mennyi és milyen szintű rossz dolog ért, mert az viszont nagyon nem egyforma és össze sem hasonlítható. Persze, velem is történtek rossz dolgok és ért trauma életem során, ami akkor nagyon nehéz volt, de tisztában vagyok vele, hogy még ezzel is kiváltságos helyzetben vagyok és el sem tudom képzelni mások mit élhettek át. Mindig volt tető a fejem felett, valami étel mindig volt az asztalon, nincs semmilyen nagyon komoly betegségem, szerencsére soha nem bántalmaztak úgy igazán stb.

Szóval igen, mindenkivel történnek rossz dolgok, csak nem mindegy kinek mit kell átélnie.

Ettől még abban egyetértek veled, hogy ez senkit nem ment fel a viselkedése alól, csak max könnyebben ráhagyom olyanra, akiről tudom, hogy tényleg nehéz élete volt. De kerülni fogom, mert ettől még magamat nem fogom kitenni az ő bunkó viselkedésének.

2022. dec. 20. 18:33
 5/13 A kérdező kommentje:

De én úgy gondolom,hogy teljesen mindegy milyen traumák érnek minket.

Nem ez a lényeg, hanem az,hogy hogyan tanuljuk meg kezelni ezeket a traumákat.

Ami az egyik embernél traumát okoz az a másiknál nem mert máshogy kezelni.

2022. dec. 20. 18:36
 6/13 anonim ***** válasza:
80%
Ahhoz, hogy valaki meg tudja tanulni kezelni a traumákat, ahhoz is meg kell hogy legyenek a körülmények, és adottak legyenek a feltételek. Ezek hiánya pedig - ím - egy újabb trauma még a többi tetejére.
2022. dec. 20. 18:40
 7/13 anonim ***** válasza:
49%

Olyan ember nincs, hiszen, ha érző lények vagyunk.

Egy kutya elvesztése vagy egy idősebb mama, anyuka elvesztése is traumát okoz, csak könnyebb elnyomni, mint nap mint nap szembesülni ezekkel.

Trauma és trauma között is van különbség.

2022. dec. 20. 18:51
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
Egy rossz dolog nem jelenti azt, hogy trauma is egyben. Illetve ha fel vannak dolgozva a traumák, akkor sem traumatizált már az emberünk.
2022. dec. 20. 19:16
 9/13 anonim ***** válasza:
Létezik, de az életkorral arányosan egyre kevesebb.
2022. dec. 20. 19:23
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

Az, hogy mi a trauma azt az tudja megmondani aki átélte. Kívülről lehet, hogy nem is látszódik negatívnak. Valaki mégis úgy éli meg.

Szerintem van olyan trsuma, amivel akármeddig is járhatsz te pszichológushoz, nem lehet feldolgozni...

2022. dec. 20. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!