QLED vagy OLED vagy sima UHD?
Miért? KábelTVn nem mennek filmek? 😃
Focihoz, sporthoz meg hírekhez tényleg jobb.
Természetfilmekhez pl már OLED világverő. Sőt ott jön ki főleg az előnye. Bár az is inkább 4K-ban. Ez a fos nézhetetlen kábelTV egy vicc. Megalázása egy precíz műszernek...
Csatornalogó, 20 percenként 10 perc reklám, beugró reklámok adás közben, Trash saját gyártású reality showk reklámjai a sarokban... agyontömörített 1080i, és felskálázott SD adás keveréke. Mérgező az agynak és a TVnek is 😃
"Miért? KábelTVn nem mennek filmek?"
Mennek, csak a kábeltévén a logok 4-5 év alatt beleégnek az agyondícsért OLED képernyőbe osztán nézheted a minimax vagy spektrum logo-ját amikor csak nem akarod :))
A 7-esknél igen, azokra érdemes vigyázni... 1000 óránál több konstans tartalom nem javasolt... a 9-esben már biztosan új panel van.
Ezek ismert dolgok... ilyen esetben valóban jobb az LCD. Családi TV-nek én se vennék szerintem. Ugyanakkor QLED-et sem, mert agyon van árazva. Basszus majdnem OLED áron vannak a jobbak...
19-es köszönöm a válaszod!:) igen 100.000 ft a különbség +12 cm az LG javára és szebb színek a samsung javára kinek mi a lényeg persze. én 3.5 - 4 m távolságból nézném
ilyenkor érdemes hangsúly emelni a nagyobb átlóra vagy bőven elég a samsung is és akkor van egy szebb képminőségem?? ja és köszönöm hogy legalább te nekem válaszoltál :D
Azt nem tudjuk neked mi a szempont.
Pontosan leírtad mi alapján kéne dönteni.
3-4 méterről lehet mondjuk mindkettő egérmozi kategória.
25 ös válaszoló,igazából az gond hogy 3 szempontom is van de olyan készülék nincs ami mind 3 at tudja.
-146-152 cm képátló
-jó képminőség (qled-oled-nanocell)
-300.000ft
valamelyiket el kell engedni és az utolsót nem bírom sajna,tehát arra lennék kíváncsi,ki mit helyez elő térbe col vagy kép minőség,de úgy gondolom egyik se egy nagy kérdés mert mint colnál vagy mint képminőségnél picik az eltérések szerintem.
Nemrég vettem egy 65"-os OLED tv-t kiterjesztett garival, teleszkóposan kihúzható fali tartóval együtt 750e Ftért.
Általában FULL HD kábeltv műsorokat nézek rajta 1.5-1.6 méterről, de ennél közelebbről is gyönyörű éles tiszta képet ad. Sőt, közelebbről is élményszerűen nézhető. A korszerű felbontás konverziós módszerek már nagyon hihetően feljavítja a nagyobb felbontású kép minőségét.
Kb. 1-1.2 méternél közelebbről nézve tűnik csak fel a turpisság, hogyan javítja a kép élesságét.
Viszont 1.4-1.6 méterről már csak a ragyogóan tiszta éles képet látom, ahol elkülönülni látszanak a hajszálak is, pedig csak full hd a műsor a 4k kápernyőn, de a szoftver élesebbé rajzolja a vonalakat, még pedig látványosan hihetően jobbnak látszó minőségben.
Vagyis nincs többlet infó, mégis azt látom a képen, hogy éles és részletes.
Azért nézem ilyen közelről, mert így a képanyag kiszolgálja a perifériás látásomat is. Így hasonló az élmény, mint amikor körbevesz a valódi világ. Távolabb menni nincs is értelme, hiszen innen is gyönyörű éles a kép.
Láttam már hasonló méretű nem oled uhd tv-t is boltban működni. Megdöbbentően moslék képe volt! Igaz, az ára 420e Ft állt előtte az árcédulán.
A sajátommal össze sem lehet hasonlítani a képét. Ég és föld.. vagy még nagyobb a különbség.
Igaz, az enyém egy LG OLED 65C9PLA, a legujabb modell, ami a megjelenítést illeti.
Még a QLED tv-k mozgatták meg a fantáziámat. Azoknak is gyönyörű a képe a boltokban.
Azt viszont nem igazán értem, miért vannak oda sokan az oled feletéjéért, hiszen általában annyira soha nem fekete a kép, hogy az látható legyen, legfeljebb ha lekapcsol a képernyő menü módban.
A közeljövőben tervezek tv-t venni.
Muteréknak LG tv volt 4K 3D (vennék 3D-st csak sajnos már nem lehet)
Szóval az LG nagyon jó tv-ket csinál és szerintem maradok ennél a márkánál.
A kérdés:
OLED-re gondoltam, de nézve itt a hsz-eket picit elgondolkodtam.
Beéghet, kábel tv-zéshez nem ajánlott.
Filmezésre akarom venni, de pl híradót (nagyon mást nem) néznék rajta.
Mit mondotok az úgy beleférne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!