QLED vagy OLED vagy sima UHD?
#2 Azért ne az áruházas képet hasonlítsuk össze brutál fényárban.
Maradjunk annyiban, hogy akinek OLED TV-je van, soha többé nem venne LCD-t.
Illetve másik tény, hogy fizikailag lehetetlen beégetni filmnézéssel... de még 2-3-400 órás játékkal sem ugyan azt nézve.
Persze TV adás és logók ha egész nap meg rajta akkor az beéghet a 6-os esetleg a 7-es szériába. 9-esek már új panellel szereltek.
...
Amúgy ki néz TV adást egy prémium 4K TV-n? Aki fos trágya 1080i meg SD adádt akar nézni reklámokkal, meg logókkal az megérdemli hogy beég a TV-je 😃
"#2 Azért ne az áruházas képet hasonlítsuk össze brutál fényárban."
- Most is épp azt nézem itthon. Tegnap este sötétben néztem és a fekete az fekete az előző LCD-hez képest is!
"Maradjunk annyiban, hogy akinek OLED TV-je van, soha többé nem venne LCD-t."
- Aha, mondod te! Én meg mást, ez egy-egy...
"Persze TV adás és logók ha egész nap meg rajta akkor az beéghet a 6-os esetleg a 7-es szériába. 9-esek már új panellel szereltek."
Erről beszéltem. félmillióért 2-3 év alatt beleég a logo. Kösz nem, ezért nem kell OLED!
"Amúgy ki néz TV adást egy prémium 4K TV-n? Aki fos trágya 1080i meg SD adádt akar nézni reklámokkal, meg logókkal az megérdemli hogy beég a TV-je"
- Az meg a pofátlanság "nonpluszultrája", hogy egy félmilliós tévén a gyártó - vagy te - határozza meg hogy mit nézhetek rajta. Ha a spektrumot nézem akkor azt. Ne hogy már ebbe bárki is belepofázzon. Valakit meg azzal átkozni hogy megérdemli a gagyi OLED-et meg a beégést mert logo-val ellátott adást merészel nézni, az meg már végkép nevetséges.
Ha megveszek egy félmilliós tévét had nézzek rajta amit akarok. Ja hogy nem???
Épp ezért nem vettem OLED-et és épp ezért nem ajánlom, mert 12 éve nem tudták a nevetséges gyerekbetegségeit javítani.
Persze majd a legújabb 9-es széria 600.000-ért. Na neeee, miért nem mindjárt egymillió!!!
Nem láttál még esti világítású, sötét szobában OLED és QLED-et (ami amúgy egy sima LCD, egy szűrőn kívül egy mezei LCD panel) egymás mellett. Innentől kezdve feleslegesen beszélgetünk erről.
A beégés nem lehetetlen, de tényleg csak extrém körülmények között történik meg. A user otthagyja egész napra "hadd menjen" a Duck TV a puruttyáknak.
Kábel TV nézőknek nem való prémium OLED panel.
Ezzel teljesen egyetértek!
Aki olyan szinten van, hogy képes megnézni egy agyontömörített 1080i/SD adást egy prémium TV-n, annak szerintem hót tök mindegy milyen panel van a TV-jében.
Bekapcsolt True Motion szappanopera hatással, meg dinamikus kontraszttal 😃 Totál felesleges a prémium 4K panel...
"Nem láttál még esti világítású, sötét szobában OLED és QLED-et "
- Ez igaz. Viszont láttam QLED-et, annyival nem lehet jobb, hogykétszer annyit fizessek érte...
"(ami amúgy egy sima LCD, egy szűrőn kívül egy mezei LCD panel)"
- Lesz@rom a technikai részleteket, lényeg a végeredmény!!
"A beégés nem lehetetlen, de tényleg csak extrém körülmények között történik meg."
- Aha! Itt egy teszt. 3000 óra alatt bármi beleég a képernyőbe. Ez napi 3-4 órát számolva 3 év alatt kész is. Napi 3-4 óra tévézést nem neveznék extrémnek, ha meg annak számít akkor megint egy mínusz az OLED-nek!!
"Kábel TV nézőknek nem való prémium OLED panel."
- Már megint. Más megszabja hogy ki nézhet OLED-et...
"Aki olyan szinten van, hogy képes megnézni egy agyontömörített 1080i/SD adást egy prémium TV-n, annak szerintem hót tök mindegy milyen panel van a TV-jében."
Tehát aki 4K filmet akar nézni és emellett HD adást is mer nézni az rohadjon meg, ezel szerint.
Szép felfogás...
Egész egyszerűen arról van szó, hogy 4K filmeket nézek, néha HD adást és a gyerekem pár órát Minimaxot. Az ezeken lévő logo 3-4 év alatt beleég a panelbe és még én vagyok a senkiházi??? Na ne már??
Ha ez ennyire gáz akkor tényleg nem való nekem az OLED és akkor sokaknak nem való mert még a napsütéstől is óvni kell, jut eszembe mert az UV is fakítja... Nevetséges...
Projectort a hányadék szürke feketéjével?
Cégnél egy 1 milliós projectoron szoktunk filmezni. Otthon LG B7..' sohasem cserélném el 😃
Még a B7 sem ég be ha egy játékot max 2-300-500 óráig játszol vele.
Nekem egy játék nagyon max 20-30-40 óra ... kumulatív beégés.
Rtings tesztből világosan kiszámolható ez az érték. Multizni meg monitor jobb úgy is.
Tehát mondom aki kábelTVt akar nézni éjjel nappal logókkal az vegyen LCD TV-t! Ez mindig is egyértelmű volt.
Egyetlen hátánya hogy egy picit céltudatosabban kell vigyázni a panelra. Ennyi.
Amire az emberek 90%-a használ egy prémium panelt, 4K filmek HD filmel, stream, játék arra lehetetlen hogy beégesd, ha csak nem éjjel nappal BF4-ezel vagy Minecraftozol rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!