Kezdőoldal » Szórakozás » Tévék, tévéműsorok » Mitől lett ilyen szar a...

Mitől lett ilyen szar a minimax? Régebb normálisabb rajzfilmekkel volt tele, most meg. A másik, titeket is irritál az ez kell neked, féle reklámtömeg? Manipulálják a kisgyereket.

Figyelt kérdés
2010. júl. 19. 12:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem nézek ilyen adókat,kinőttem már abból a korból,de néha,ha odakapcsolok,valóban rettenet,milyen baromságokat adnak.Nekem a kedvencem a 80 nap alatt a Föld körül és a Sandokan rajzfilm változata volt,valamint az Egyszer volt az ember vagy valami ilyesmi címe volt.Ezekből nagyon sokat lehetett tanulni,emberekről,kultúráról,idegen tájakról,országokról,szokásokról.Szerintem hasznosabb lenne,ha a mai gyerekek is nézhetnének ilyet.

18/L

Neked mi a véleményed?Volt kedvenced?

2010. júl. 19. 12:56
 2/8 A kérdező kommentje:

Volt kedvencem, varázslatos iskolabusz és az artúr mondja.

Én sem nézem, viszont ha átjönnek a kisebb unokatesómék akkor bekapcsolom nekik, inkább mint a cartoon networkot.

2010. júl. 19. 13:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyre modernebbek akarnak lenni, de ez már gagyi...azok közül ami műsoron van, a Horseland Lovasklub a legnormálisabb...a többi...hát nem is tudom...

Egyszer odakapcsoltam, mikor a varázslatos iskolabusz volt...annyira örültem, olyan régen láttam már :D de mondhatnám Andersen a mesemondót, Egyszer volt, Babar, Pingu, Elveszett játékok, Nils Holgerson, Willy Fogg, Bolygó kapitánya....stb. Ha ezek műsoron lennének, nézném a minimaxot :D

A másik meg, hogy fogyasztói társadalomban élünk, és mivel tudják a reklám szerkesztői is, hogy a gyerekek felügyelet nélkül néznek tévét, emellett el vannak kényeztetve, simán berakhatnak nekik egy "Vedd meg" reklámot...ha sokat nyavalyognak a szüleiknek, úgy is meg fogják kapni...

2010. júl. 19. 14:54
 4/8 anonim ***** válasza:

Felsoroltátok majdnem az összes kedvencemet. Ezen kívül még az Alfréd a kacsa, a Nils Holgersson, a Sharon naplója, Andersen meséi, Frakk., Simsala Grimm, Vízipók-Csodapók

A mai sorozatok egy része minőségen aluli. Vagy jó is lehetne, de átlagon aluli szinkronnal. Mint az Én pici pónim. Én még emlékszem a régi szinkronra, ahol a fiú póniknak fiú hangjuk is volt, és senkinek nem volt nyávogós, affektáló szinkronja.

Lenne pár ötletem, amiket simán adhatnának a régi sorozatokból, a mi gyerekkorunkból.

Szíves Színes Gondos Bocsok

Mumin (régi szinkronos)

Hódpapa meséi

Az ágon ülő macska meséi

Gargantua

Amit beszüntetnék, mert ettől butulnak a gyerekek:

Szárnyas szakasz

Majomparádé

Roary, a versenyautó

Chuggington

2010. júl. 22. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:

jaaj a Mumint de szerettem :) igaz, nekem csak kis füzetekben volt meg (mindegyik csak pár lap volt), a mesét nem láttam

Én még mondanám Barba papát is, vagy pl. Maya a méhecskét...lehet hogy régimódi mesék, de szerintem sokkal normálisabbak mint a maiak...de lehet, hogy velem van a baj...

És ki ne emlékezne az égből pottyant mesékre :D utánozhatatlan...nem lesz többé ilyen jó magyar gyerekműsor az biztos :(

ebben a videóban benn vannak a régi idők jó kis meséi...kár értük :( a mai gyerekekkel ha megnézetnénk ezekből valamelyiket, simán szemközt röhögnének

http://www.youtube.com/watch?v=8WA-uzE2dUE&feature=related

2010. júl. 23. 16:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Mert minden jó csatornát elszúrnak. Comedy Central, MTV, VH1, Nickelodeon, Cartoon Network, Boomerang, Minimax, Disney Channel, Discovery Channel (és a társcsatornái). Csak egy pár példa. Ezek a csatornák régen nagyon jók voltak, színvonalasak. Manapság már mind egy halom trágya. Az igények változnak, és az a baj, hogy sokaknak a szarra van igényük. Ezért tartanak ezek a csatornák ott, ahol. Nem is nézek már Tv-t már mióta. Nincs értelme.

A Minimax színvonala szerintem 2011-2012 táján zuhant a béka feneke alá, amikor sok jó régi sorozatot levettek. Bár ekkor még mindig elviselhető volt. 2013-ban, amikor a logójukat 3D-sre cserélték, az volt a mélyrepülés tényleges kezdete szerintem. Igaz, hogy már nem vagyok gyerek, de szoktam látni a Minimax műsorát, és elkeserítő. Régen mi volt? 3-2-1 Űrpingvinek, Redwall, Sharon naplója, Tupu, Pettson és Findusz, Tom a nagy utazó, Magyar népmesék, Arthur stb. Ezekre mind emlékszem és nagy helyük van a szívemben (főleg az Arthurnak és a Pingvineknek). Most meg... Littlest Pet Shop, Én kicsi pónim, Transformers... Tudom, hogy ezek híres dolgok, de egyikért sem vagyok oda. Soha nem is voltam. De ha a mai gyerekeknek ez kell... Azért szerencsés vagyok, hogy a régi Minimaxon nőttem fel.

2020. máj. 14. 13:09
 7/8 anonim ***** válasza:

"De ha a mai gyerekeknek ez kell..."

Kicsit úgy mondod, mintha új jelenségről lenne szó, pedig a felsorolt márkák már több évtizedes múltra tekintenek vissza. A Transformers vagy az Én kicsi pónim már a 80-as évek közepe óta szinte folyamatosan a gyerekek és már a felnőttek kedvencei is, semmi újdonság nincs abban, hogy a mostani gyerekek is ezeknek a sorozatoknak a legújabb változatait nézik. Sőt, külföldön ezek a márkanevek évtizedek óta teljesen megszokott részei nemcsak a gyermekműsoroknak, hanem a világszintű szórakoztatási trendeknek is.

Igazából éppen hogy a magyar csatornák vannak 20-30 éves lemaradásban az efféle etalon márkák meghonosításában. Szóval semmi újszerű nincs abban, hogy most ezek a sorozatok futnak, a kölyköket mindig is ezek érdekelték, csak most itthon is elérhetőbbé váltak.

2020. máj. 14. 17:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Azt én tudom, hogy az Én kicsi pónim és a Transformers a 80-as évek óta létezik. Azt is tudom, hogy a MLP-t a Mattel, a Transformerst a Hasbro készítette. :) És tudom, hogy odakint ezek nagy nevek. Itt is. (Bocs, ha ilyen tudálékosnak tűnök.) Én nem vagyok oda értük.
2020. máj. 15. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!