Szerintetek Shawn Mendes egy ecset fejű b*zi?
Nem tehetek róla, hogy nem rajongóm Michael Jacksonért, The Beatlesért, Adelért, Celine Dionért, nem tehetek róla, hogy nem a stílusom, arról sem, hogy nem abban a korosztályban vagyok, akik rajonganak értük. Shawn sem tehet róla, hogy nem 30, hanem csak 19 éves. Azért egy 20 alattit ne hasonlítsunk már egy olyannal, aki 20-50 éve benne van a szakmában. Még csak a karrierje elején van. Mai tinik sem tehetnek arról, hogy egy fiatal fiúért (lehet Harry Styles, Justin Bieber, stb) rajonganak Mozart helyett. Szóval a tehetségéről és a zenei ízlésemről ennyit.
Szerintem Shawn egy tinédzsersztárhoz képest telejsen normálisan néz ki, viselkedik.
#12, azért Adele-t meg a Beatlest se hasonlítsuk már össze, mert a Beatles a könnyűzene megteremtője majdnem 60 évvel ezelőttről, Adele pedig teljesen mai korosztály.
Itt nem az évekről, meg a korról van szó, minden korban megvoltak a futószalagon gyártott slágerzenészek, celebek, akik elfelejtődnek és azok, akikre évtizedekkel később is emlékeznek.
Mednes nem azért futószalagon gyártott, mert mostani, és a Beatles nem ezért legendás, mert régi.
Egyébként, ha már itt tartunk pont Adele az, aki inkább a potenciális "megmaradó", mint Mednes. Mednes valószínűleg ki fog hullani. De ki tudja.
Tudod hogy lett híres? Hány évesen jelent meg első albuma? Milyen eredményeket ért el? Valószínűleg nem, hogyha még a nevét sem tudod leírni, de ez már más kérdés.
Nem tudom miért baj, ha a rádión játszák számait, főleg azt az egyiket, ami sok embernek segített túlvészelni a nehéz és stresszes napokat, valakit kisegített a depresszióból, szorongásból. Ez az In My Blood. Keress rá, nézz róla véleményeket. Shawnról is nézhetnél egy párat.
Nem fogják elfelejteni. Mindennap egyre híresebb és híresebb lesz. És ha egyszer nem lesznek már “jó” számai, akkor sem lesz elfelejtődve, teljesen biztos nem.
Egyébként csak körbe kell nézni az osztályomban. Hány embernek mond is valamit az, hogy Abba, vagy Queen? Nekem csak annyit, hogy két zenekar, akiket anyám szeretett hallgatni. Pedig az aranykoruk sem volt olyan régen. Még mindig imádják őket azok, akik abban a korban éltek, mikor az egész világ rajongott értük. 50 év múlva ez lesz Camila Cabelloval, Ariana Grandeval, Shawnnal, stb, stb. Csak a mi fogunk rájuk emlékezni, senki más. Bach-ról is csak azért tudunk, mert őt tanították az iskolában. Máskülönben túl sokat nem mondana nekem.
Egyébként megkérdezhetném, ebben az új generációban ki lehetne egyszer legenda? Szerinted.
Ahogy sejtem, a válaszod a “senki” lesz.
Kicsit el vagy te tévedve. A 16 éves kor fölött, jobb körökben szinte ciki csak a nevét tudni a Queennek, most itt a 17-25 év körüli fiatalokról beszélek, nem a középkorúakról. Az pedig igazán sajnálatos, hogy a te osztályod annyira műveletlen, mint amilyennek leírtad, feltéve, ha nem 12-14 évesek vagytok, mert akkor ez nem vonatkozik rátok. 13 év körüliek átlagban még nem szoktak annyira nyitottak, vagy műveltek lenni.
Meglepődnél, hogy mennyi mai fiatal van oda a Pink Floydért, a Zeppelinért, Bowieért, és még sorolhatnám. Tudod, nem kötelező csak a saját korod zenéit hallgatni, értem én, hogy az van a fejetekben, hogy be kell állni a sorba, és azt szeretni, ami "feladatul van adva", és teljes mértékben elzárkózni minden mástól, de ebbe csak a kiskamaszok kapaszkodnak, amint kikerülsz az életbe, meglátod, hogy mennyi különböző ízlésű ember van egy, azaz 1 db korosztályon belül. Nem követendő példa csak egyféle stílust, és korszakot hallgatni.
Tévesen gondolod azt, hogy a régebbi korok zenéit csak azok szeretik, akik akkor voltak fiatalok, ahogy azt is, hogy a mai zenére, amely elméletben később is megmarad csak a mi korosztályunk fog emlékezni. Ez sosem volt így.
Az meg, hogy a rádiók játsszák a számait egyáltalán nem baj, ilyet nem is mondtam, ez teljesen megszokott, a rádió rádiózenét, kommerszet játszik. Ez mindig is így volt. A legkönnyebben befolyásolható, legtöbbet költő réteget célozza meg. Ez érthető. De ez nem csak azt jelenti, hogy az a réteg van.
A hetvenes években ugyanúgy ment a rádióban a stayin alive a maga irritálóan fülbemászó jellegével, de a ugyanúgy arénákat töltött be a Pink Floyd is, és orbitálisan nagy kultusza volt a maga elborult, elvont zenéinek. (nem, itt nem a we don't need no educationr-ől van szó) És még sokkal elvontabb zenekaroknak is hatalmas rajongótáboruk volt, ráadásul rengetegen hallgattak Elvis Presley-t, vagy akkor is még régebbinek számító zenéket. Akkor most hogy is van ez? Nem az aktuális divatzene hallgatói vannak elnyomó többségeb? Nem. Megoszlik. Csak ugyebár mindig az kapja a legnagyobb felszíni rivaldafényt, amit a csapból kell folyatni.
S ha már kérdezted, szerintem ki maradhatna fenn az új generációból, íme a válaszom:
Ezt előre képtelenség megmondani, mindössze annyit tudok elmondani, kik azok, akik szerintem elég színvonalasak a mai mainstream zenében, ilyen például, akit előbb említettél, Adele, aztán ott van Gorillaz, Muse, Sia, Gaga...sőt, én magam kedvelem még a Coldplay-t és a Verve-t, és az előbb említetteket is.
UI.: Sajnálom, de a te osztályod alapján semmiképpen nem lehet meghatározni, hogy mekkora az aránya azoknak a fiataloknak, akik hallgatnak régi zenéket. Amúgy fura, hogy te nem találkoztál eddig egy jópárral.
20/L
Nem, nem az.
Shawn nem egy Justin Bieber, hogy 19 évesen drogos ügyei legyenek, és megteremtse a felizgatott budikefe hajstílust...
Amúgy a zenéről teljesen felesleges vitatkozni, erre szoktam mondani, hogy Kinek a Pap, kinek a Papné...
Mendest egyébként egekig lehetne magasztalni, hiszen bámulatos személyisége van, és hihetetlenül tehetséges, ahhoz képest, hogy csak 19 éves.
Senkit nem akarok fárasztani a róla való ábrándozásommal, de ha megkérdőjelezed a tehetségét, itt van egy koncertfelvétel: https://www.youtube.com/watch?v=GFv-WNitX0Q
És egyáltalán nem tömeg, a hangját akár 100 közül is felismerem, karakteres az amit csinál, és ahogyan csinálja.
#15-ös vagyok.
Igaz, nem kell követni a mai zenéket. De régebbieket sem. Meghallgattam még régebben a legendák zenéit. Tehetség van/volt bennük. De az nem az én stílusom, ezért nem hallgatom.Anyukám is egésznap hallgatta őket, szóval kétlem,hogy nem ismerném zenéiket. (Arról nem is beszélve, hogy zeneirodalomra is járok, annyira nem lehetek műveletlen)15 éves vagyok, az osztálytársaim is 15-16 évesek. Nem mindenki szereti Shawnt, és én sem szeretem az ők kedvenceiket. És igen, nincs bajom azzal, ha valaki nem szereti őt. De elegem van abból, mikor teljesen lenézik és kis tiniribik kedvencének nevezik, akinek semmi tehetsége sincs. Én is azt gondoltam 2-3 éve, viszont aztán kellemesen csalódtam, miután megismertem. Teljesen félre lehet ismerni valakit, ha semmi háttértudás nélkül, egyetlen szám után ítélkezünk.
És most már teljesen biztos vagyok abban, hogy nem lesz elfelejtve Shawn. Hatalmas rajongótábora van. Ők nem felejtik el.
Sianak, Gaganak is vannak rajongói. Ők nem felejtik el őket. Viszont fejemből már teljesen kimentek. Ez van, ha valakiért nem rajongunk azt hisszük őt biztos el fogják felejteni, akit pedig szeretünk az biztos fennmarad évszázadokig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!