Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Miért van ez a nagy felháborod...

Miért van ez a nagy felháborodás Kovács Ákos körül?

Figyelt kérdés

Szerintem a megszólalása abszolút nem volt hímsoviniszta jellegű,mégis kiforgatják a szavait és olyanokat ráfognak amiket nem is mondott soha.

Ő csupán úgy véli,hogy egy nőnek a családról való gondoskodást kell előtérbe helyezni a pénzkereséssel szemben,ami nagyrészt a férfi dolga. Egy szóval sem mondott olyat,hogy a nőket alacsonyabb rendűnek tartaná. Csak a feministák és a liberálisok egyszerűen mindig kiforgatják az ember szavait,ha nem velük van egy állásponton.

Ti kiábrándultatok Ákosból ezen megszólalás hatására ?

Szerintem bármilyen véleményen is van ő mint zenész egy zseninek minősül és kiemelkedő alakja a mai magyar zenekultúrának.

2015. dec. 15. 19:13
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

egyébként a kisemmizés ellen meg, hogy egy nő ne maradjon vagyon nélkül ha esetleg a pasas lelép, nagyon jó a házasság elavult intézménye - már csak emiatt sem ártana annak mernie házasodni aki amúgy nem szívesen kötelezi el magát mert kb. annyira bízik magában..

házastárs esetében meg tartásdíjat kell fizetnie ha csak úgy lelép

2015. dec. 18. 16:57
 32/44 anonim ***** válasza:
82%

Kezdjük azzal, hogy már régóta nem vagyok Ákos fan, sőt, újabban kifejezetten irritál a személyisége.

Azonban a véleményét mindeninek tiszteletben tartom. Ha ő így látja és gondolja, jogában áll elmondani anélkül, hogy emiatt bármi hátrányos megkülönböztetés éri. Mert ha nem, sérül a szólásszabadsághoz való jog. Az meg gáz.

25 éves rezidensorvos vagyok, imádom a munkám, elég sokat dolgozom. Persze szeretnék majd gyerekeket, de abba valószínűleg beleőrülnék, ha annyi lenne a feladatom és célom az életben, hogy felneveljek X gyereket. Nem mintha ez nem lenne önmagában szép, de én nem így vagyok programozva.

Egyetértek azzal, hogy optimális esetben lenne ma arra lehetőség Magyarországon, hogy egy nő főállású anyaként élhesse az életét, vagy ami még jobb: tisztességesen meg tudna élni részmunkaidős állásból, amely mellett jut elég idő a gyerekeire.

Ez sajnos a legtöbb család számára nem reális elvárás ma.

De! Ettől függetlenül ha én annyit dolgozok, mint egy férfi, legalább olyan jól és olyan elhivatottsággal, akkor senki ne mondja azt, hogy az én munkám kevesebbet ér, mert nem az a dolgom.

Jó, fektessünk nagyobb hangsúlyt a családra és a gyermekvállalásra, elfogadom, de ettől függetlenül ha egy nő ugyanazt a munkát végzi mint egy férfi, akkor ugyanazt a megbecsülést is kapja érte.

Igazából engem csak ez zavart nagyon az interjú idevonatkozó részében, nem az eredeti gondolat.

25/l

2015. dec. 18. 17:54
 33/44 anonim ***** válasza:
76%
32: amit leírtál az nagyon kulturált vélemény nyilvánítás, és egyet is értek veled, különösen azzal a résszel hogy egy nő munkája se érjen kevesebbet. De mint írtam, a zenész is biztos vagyok benne, hogy nem így értette, kétségtelen szerencsétlenül mondta, nem gondolta át. De ahogy fentebb írtam, aki ismeri Ákos hozzáállását a nőkhöz, az tudja, hogy hogyan értette. Aki meg enged a média játékának az meg enged.
2015. dec. 18. 17:58
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, és #32 Ha egy közszereplő állást foglal egy társadalmilag kényes kérdésben, akkor az a minimum, hogy vállalnia kell a felelősséget a szavai által kiváltott reakciókra.

Ha neki joga van elmondani, hogy szerinte a nőknek a konyhában a helye, akkor nekem pont ugyanannyi jogom van elmondani, hogy szerintem ez egy nagy rakás......

#30 Egy férfinak soha nem kell azon aggódnia, hogy lehet-e egy személyben jó férj, gondoskodó apa, ÉS a szakmájában is sikeres, szóval az se legyen ellentmondás, hogy a nő is szeretheti egyszerre a családját, és a munkáját.

Egyébként meg, ha az otthonteremtésben csak az egyik fél vesz részt, az a kapcsolat már alapból hibás.

2015. dec. 18. 18:11
 35/44 anonim ***** válasza:
0%

akármilyen jó férj és gondoskodó apa is, az nem jelent mást, mint napi 2-3 órát meg hétvégén 1-2 napot...egy anya viszont éjjel nappal a gyerek mellett van évekig.

ezzel nem vitatom hogy a férfi ugyanolyan fontos a gyerek életében. Viszont a férfinek nem az a dolga hogy éjjel nappal a gyerek mellett legyen és kelljen hozzá éjjelente. Mint ahogy a nőnek sem az a dolga hogy 10-12 órában dolgozzon és eltartsa a családot. Értsétek meg, vannak nők és vannak férfiak. Így lettünk teremtve. Szoptatni csak egy anya képes. Az anya-gyermek kapcsolat kötődése vitathatatlan. Ezt a férjem is így gondolja férfiként. És minden férfi ismerősöm. Nagyon fontos az apa is legalább annyira és ha minden kötél szakad, akkor be tudja ő is tölteni az anya szerepét szülést követően - ne legyen rá szükség...de nem az a dolga.

Ez tény.

Az, hogy ezt ki hogyan fogalmazza meg, és milyen stílusban, az már más kérdés.

2015. dec. 18. 18:52
 36/44 anonim ***** válasza:
71%

#32 vagyok.

Persze, mindenkinek legyen véleménye, de senkit ne érjen emiatt hátrányos megkülönböztetés.

Márpedig az, hogy a Telekom erre hivatkozva bontotta a szerződést, az a szabad véleménynyilvánítás szembeköpése. Ha valakinek nem tetszik, amit mondd, akkor ne törődjön vele. Mint mondtam, én sem értek egyet Ákossal, de akkor is vicc ez a felhajtás az emberek részéről.

Utolsó válaszolónak pedig azt üzenem, hogy ne akarjon általánosítani. Nincs olyan, hogy "kinek mi a dolga". Mindenki másra hivatott, nem lehet annyival elintézni, hogy "Te nő vagy, szüljél, és neveld otthon a gyerekeidet!" Az első 2-3 évet mindenképpen jó maximálisan a gyermekedre koncentrálva élni (persze ha megtudod oldani és van rá lehetőséged meg igényed, emellett is tudsz legalább részmunkaidőt vállalni), de fel nem foghatom, hogy egy 3-4 éves gyermek mellett miért ne dolgozhatna az anya. Pláne, ha van segítsége (pl. egy nagymama), aki segít a gyereknevelésben és az otthoni teendőkben. Vannak olyanok, akik főállású anyák, állandóan otthon és a gyerekek mellett vannak, mégis katasztrófa, ahogyan gyereket nevelnek. Vannak olyanok is, kik kevesebb időt töltenek a gyerekekkel, de az az idő legalább minőségi. Én gyerekként az utóbbit választanám. Amúgy pedig szerintem egy gyerekre is motiválólag hat, ha látja, hogy az anyja mennyi fronton képes megállni a helyét, jobban is fogja tisztelni.

A mi nagy családunkban divat a főállású anyaság, és több családban is lenézik kicsit a már nagyobbacska gyerekek az anyjukat, mert apa keresi a pénzt, ő dolgozik, anyu meg csak a házimunkát csinálja meg pöröl velük a koszos cipő miatt. Nem tudom, hogy ez mennyivel jobb...

De ezek kiemelt példák, még 600 fajta családtípust fel lehetne vázolni, és nagyon sok lehet működőképes, ha ügyesen csinálják a szülők.

2015. dec. 18. 20:55
 37/44 anonim ***** válasza:
0%

Itt nem arról van szó, hogy a nők NE dolgozzanak, hanem hogy a nők NE játsszák el a férfiak szerepét. Nem ugyanaz a kettő.

Szerintem Ákos is erre próbál rávilágítani, hogy a nők már annyira belegabalyodtak a karrier építésbe, pénzkeresésbe, hogy észre sem veszik, hogy már rég a férfiak térfelén bóklásznak.

Ebbe nem lehet belekötni, amit írtam, ez egy tény. Mindenki tudja, mindenki erről beszél, hogy a mai társadalom egyik fő problémája, hogy a férfiak elnőiesedtek, a nők meg elférfiasodtak. Tisztelet a nem túl sok kivételnek. Valahol kisiklott a vonat az évtizedek, évszázadok során.

Erről beszél Ákos, amikor azt mondja, hogy a nő ne akarjon annyit keresni, mint a férfi. Magyarul, ne akarjon férfi lenni, hanem szépen menjen vissza a saját térfelére. Ami nem egyenlő azzal, hogy kuss a neve, otthon takarít, és soha többé nem dolgozik, neveli a 3-4 gyereket.

2015. dec. 18. 22:17
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont a férfinek nem az a dolga hogy éjjel nappal a gyerek mellett legyen és kelljen hozzá éjjelente. "

Erre való a GYES, nem?

A gyerek viszonylag rövid ideig igényli azt, hogy egész nap körül legyen ugrálva valaki által.

Nem úgy van, hogy egy nő megszül egy gyereket, aztán 18 évig 24/7 rajta kell tartania a szemét, hanem viszonylag rövid idő után lesz neki óvoda, iskola, napközi, meg ha azt akarod, hogy a gyereked fejlettebb legyen az átlagnál, akkor be is írathatod valami szakkörre/sportra/zeneiskolába, ami alatt a házias nő készenlétben várja, hogy hazajöjjön a család.

Ma már léteznek olyan találmányok, mint a mosógép, a porszívó, meg a mosogatógép, amikkel viszonylag rövid idő alatt meg lehet csinálni a házimunkát, sőt hűtő is van, szóval nem kell folyton az étel miatt aggódni.

Régen egy mosásra ráment fél nap, a befőtt befőzésekre szintén, rendben tartani a lakást meg gondolom bőven problémásabb volt vileda meg hasonlók nélkül, de ma már le lehet tudni az egész procedúrát viszonylag gyorsan.

Minden embernek - nőnek, férfinak egyaránt - tudnia KELL önállóan élni. Persze szép dolog, ha valaki 100%ban valaki másra bízza magát, és egy idő után már nem is lenne képes egyedül életben maradni, de úgy hiszem, igaz, egészséges szerelem csak két önálló ember között tud létrejönni...

#36 Ja, hát ennyi erővel a holokauszt tagadókat se érje "hátrányos megkülönböztetés" csak azért, mert bátran hangot mertek adni ebben a csunya liberális világban a véleményüknek...

(Amúgy az nem sérti Ákos férfias egoját, hogy tulajdonképpen abból él, hogy megénekli az érzéseit? Az érzésekről beszélni nem férfias, sokkal inkább nőies dolog)

[link]

2015. dec. 18. 23:46
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló, a kérdés, hogy mennyivel jobb az, ha valakit kényszerrel veszünk rá arra, hogy ne mondja el a véleményét?

Ilyen a holokauszttagadás is. Attól, hogy tilos hangosan tagadni a holokausztot, még egy csomó embernek az a véleménye, maximum nem mondja ki hangosan.

Ákosnak is van egy véleménye, én ezzel nem értek egyet, de túlzás, amit csinálnak vele ezért. Ha most kiállna bocsánatot kérni a megjegyzéséért, de közben a véleménye nem változna, az mennyivel lenne jobb? Semennyivel. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó ember van, aki egyetért vele. Hát ők szeressék, engem meg nem érdekel, ettől függetlenül felőlem nyugodtan gondoljon és tegyen, amit akar. #32 #36 voltam

2015. dec. 19. 20:02
 40/44 anonim ***** válasza:
79%

#39 "mennyivel jobb az, ha valakit kényszerrel veszünk rá arra, hogy ne mondja el a véleményét? "

Ákos elmondhatta a véleményét, le is adták adásban, innentől kezdve nem tudom, hogy mi a problémád... Az, hogy az emberek reagálnak rá? Azt akarod mondani, hogy az emberek, akik szintén ki akarják fejezni a véleményüket, kussoljanak el, mert a végén megsértik Ákos lelki világát, aki 99% hogy nem is olvassa ezeket? Miért akarod, hogy hallgassak a véleményemről?

Nem akarom, hogy visszavonja amit, mondott, hanem csak annyit akarok, hogy én is elmondhassam, amit én gondolok...

2015. dec. 19. 22:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!