Mi a véleményetek Marilyn Mansonról?
Manson önmagában egy állat. De a mondatai és és évek óta körülötte felépített imidzs egy jól kidolgozott marketing. Erre van igény, van egy olyan kör, akinek ez bejön. És a zenéje az ő stílusában kiemelkedő. Ez nem csak a pénzről szól...
Ő ezt felvállalja és egy állat. Ettől figyelnek rá, ezért emelkedik ki, ezért is tud évek óta középpontban lenni. A
Amúgy annyira nem lehet szar ember, mert pl. Eminem dolgozott vele együtt, ami azért jelent valamit...(Eminem előélete sem éppen mesébe illő, de ő egy Isten a zenében és rengetegen felnéznek rá).
Ketté kell szedni a zenét és azt ami mögötte van.
Manson egy egyéniség...Ő megteheti azt, hogy levizel a színpadról, hogy lecumizza magát, hogy megkaphat minden nőt...Manson egy jelenség. Tőlem távol áll a stílusa és a zenéje is...
De ahogyan eladja magát, az elismerésre méltó.
Úgy szeretem ezeket a sztereotípiákat :), de őt és a zenéjét még jobban nem beszélve a festményeiről és a könyvéről. Valóban őrült egy fazon, de ilyen, ahogy a 2. válaszoló írta, megteheti. Felnéznek rá a zenészek is, főleg akik ismerik is. Általában az ilyenek mindig jót nyilatkoznak róla, legutóbb pl.: Avril Lavigne beszélt róla és a közös munkáról:
" Elég érdekes személyek szerepelnek majd az albumodon az eddig elmondottak alapján. Marilyn Manson hogyan jött a képbe?
Írtam egy dalt, aminek címe "Bad Girl". Kicsit súlyosabb a hangzása és úgy gondoltam, hogy tökéletesen passzolna hozzá a hangja, úgyhogy felkerestem. Felhívtam, hogy jöjjön át a stúdióba és nagyon tetszett neki a dalt, úgyhogy felvettük hozzá a vokálokat.
Nagyon profi volt és elképesztő munkát végzett. Nagyra értekelem őt művészként és szeretem a stílusát és tisztelem őt és amit képvisel. Úgy gondoltam nagyon király lenne ha szerepelne az albumon.
Milyen volt személyesen találkozni vele? És milyen a kapcsolatod vele?
Elég régről ismerjük egymást. 18 évesen találkoztam vele először, amikor elmentem a koncertjére és együtt lógtunk a backstageben. Nagyon okos és művészi és imádja a zenét, remek előadó, megvan a saját stílusa, ami szerintem elképesztő és... nagyon király!
Szuper koncertjei vannak és belekóstolt már a rendezésbe, a videoklipp készítésbe és a rövidfilmekbe és minden ilyesmibe, szóval ő egy nagyon kreatív személyiség."
Egyébként ha már itt tartunk jóban van Johnny Deppel és Lady Gaga-val is (bár Avril-t és Gaga-t nem igazán kedvelem, de nem ez a lényeg.)
Amúgy adakozik is, csak más irányba lsd. korábban: Damien Echols.
Persze, van aki megteheti, hogy lecumizza magát. XDDDDDDD
egyszer sikeres leszek, lecumizom magam én is xDDDDDD
na jó SOHA! xD
"A drogozást népszerűsíti, a gyilkosságot, az öngyilkosságot, az önzőséget, a szexmániát."
Ahogy a reppelőadók általában,de ő legalább zenélni is tud. Igen,tudom,hogy nem repper,mielőtt valaki nekemjön.
"Szerintetek a rockerek általában ilyen rossz emberek?"
Általánosítás. Egy zene kedvelőit nem feltétlen az előadók alapján kell megítélni,pláne,hogy rengeteg alműfaja van ennek is és nem mindenki szereti Manson-t a rockerek/metálosok közül sem. Én sem bírom a csávót.
Ha viszont a zenéje tetszik,szerintem nyugodtan hallgasd.
Marilyn Manson egy érdekes ember, nem rossz értelemben. Nem beteg, csak egy kicsit elvont. Rossz hatással biztos nem lesz rád, akkor ha nem csak hallgatod amit énekel, hanem értelmezed is. :)
Sok ember esik abba a hibába, hogy mindent szó szerint veszi azt amit énekel.
Manson elég sokat énekelt, főleg a régebbi számaiban, a média ellen, a TV ellen, hogy mennyire kimossa az emberek agyát, és hogy a szülök inkább eléjük ültetik a gyereket, minthogy foglalkoznának vele, és azon nőnek, majd újabb ostoba manipulálható felnőtt lesz belőle. A "tökéletes" társadalom és a kereszténység képmutatása ellen is írt dalokat.
Én majdnem minden számát meghallgattam, és egyiknél sem emlékszem arra, hogy buzdított volna gyilkosságra, öngyilkosságra, drogozásra...stb. Ő a könyvében is leírja, hogy a drog függőket lenézi, megveti. Annak ellenére, hogy ő is drogozott (nem tudom, hogy mostanában is olyan sokat szokott mint régebben), nem függő.
A Coma White dala még arról is szól, hogy drog még jobban tönkreteheti az életed, legalábbis nekem ez jön le. http://www.youtube.com/watch?v=m0yrIkf1cC0 (a képtől nem kell megijedni ami benne van a videóban, nem azért öltözött annak mert perverz, vagy aberált lenne, hanem mert szerepet játszik, ezt úgy értem, hogy az Antichrist Superstar, a Holywood, és Mechanical Animals almbuma egy történetet mesél el, és a képen Omegának, az egyik szereplőnek öltözött.)
Egyszer sem szopta le magát, nem vetette ki a bordáit, nem vizelt a közönségre, nem is verte rájuk...ezek mind pletykák, a könyvében tisztázza is ezeket, a többi mellett. A média mutatja be rossz színben Mansont.
Ajánlom, hogy olvasd el a könyvét, az egészet, ha erős az idegzeted. Ír benne érdekes, brutális dolgokat, de látszik benne, hogy egyáltalán nem megrontani akarja a világot, sőt, felakarja ébreszteni a társadalmat kihívó viselkedésével, öltözésével...de ez a számaiból is kiderülhet, ha kicsit értelmezed őket.
Ne higgy a pletykáknak, és amit a média terjeszt róla.
A videoklippjei eléggé elvontak, minden dolognak van jelentősége benne. Eléggé színpadias, művészi ember.
Nekem se kell 100%-osan elhinni mindent, én is lehet, hogy elfogult vagyok. :) Nem rosszat akar, csak a figyelmet felkelteni a társadalmi problémák miatt.
De minél többet hallgatod, és értelmezed a zenéit, annál jobban fog kialakulni egy kép róla benned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!