Kokakólalájt kérdése:
Csak én tartom túlzásnak Damu Roland büntetését?
Figyelt kérdés
2011. szept. 12. 21:35
11/15 anonim válasza:
Engem is eléggé meglepett. Habár Damu már bizonyította többször, hogy milyen agresszív, és biztos most se zörög a haraszt... De azok alapján, amik kiszivárogtak a perről, pl. több ellentmondás a csaj vallomásában, Damu átment a hazugságvizsgálaton (amit ő kért), a nemi erőszak orvosilag nem igazolódott, ezek után több, mint különös. Ez egyik csatorna leadta a bírónő indoklását, ami kb. abból állt, hogy habár nem igazolódott a bűncselekmény, de a sértett vallomása hihető volt, ezért Damu bűnös. Lehet a befolyásos barát keze is benne van a dologban...?
12/15 anonim válasza:
Szerintem meg nem túlzás, ha valóban megerőszakolta a csajt. Azt gondolom, hogy hagyjuk a bíróságra az ítélethozatalt. Mi nem látunk bele a bizonyítékokba, csak azt látjuk és halljuk amit a két érintett puffogtat a médiában. Stohl meg lehet, hogy keveset kapott, de ez baromira nem tartozik ide. Ugyanis a két vétek nem ugyanaz. Igen, ha bedrogozva, vagy berúgva, vagy akár csak jogsi nélkül autót vezetsz, azzal nagyon gondatlanul veszélyeztetsz mást. Ha valakit itt rajtakapnak jogsi nélkül vezetni azt rögtön dutyiba zárják? Ha átléped a sebességhatárt dutyiba zárnak? Nem. Pedig könnyű szerrel okozhattad volna valakinek a halálát. Az ilyen esetekben "csak" odáig terjed a szándékosság, hogy elfogyasztotta a drogot, vagy valamit és beült az autóba. Nem gondol bele abba hogy ő most ártani fog valakinek esetleg. A nemi és/vagy bármilyen erőszakot viszont nagyon is szándékosan szokták elkövetni az emberek. Feltett szándékuk hogy bántsák a kiszemeltet. Ezzel nem védeni akarom Stohlt, félreértés ne essék. Csupán csak azt akartam érzékeltetni veletek, hogy a két bűncselekmény mennyire különböző természetű, nem lehet összehasonlítani. Az hogy esetleg Stohl kevesebbet kapott mint amennyit érdemelne, még távolról sem jelenti azt hogy Damunak túlzás a hat év. Ha megerőszakolta, megérdemli. Túl keveset tudunk mi egyszerű halandók az ügyről, hogy ítélkezni tudjunk. Ja, hogy Damu őszintébbnek tűnt? Ne felejtsétek már el, hogy ő mégis csak egy színész...
13/15 anonim válasza:
Engem bántalmaztak, és a bántalmazó kb. ugyanolyan érveket hozott fel mint a Damu, Magyarországon sokkal gyakoribb, hogy megússza a bántalmazó, mint az akit tévesen ítélnek el. Rendőrségen is csak alázgatják azt akit megerőszakoltak, nagyon kevesen tesznek feljelentést.
14/15 anonim válasza:
Ha megerőszakolnak valakit az miért vár vele, mért nem hív egyből rendőrt??Kicsit fura
15/15 anonim válasza:
Akit még nem erőszakoltak meg nem tudhatja. Ha veled is ilyesmi történne tudnád. Szerintem egyáltalán nem fura. Én meg tudom érteni. Egyszer nálam is bepróbálkoztak, szerencsére nem történt nagyobb baj a lélekjelenlétemnek hála, de egyetlen dolog járt a fejemben utána. Elfelejteni minél előbb. És eszemben sem volt elmesélni senkinek az esetet. Ha valakit megerőszakolnak nem csoda hogy nem rohan azonnal, hogy beszámolhasson róla cseppet sem együtt érző embereknek. Én nem tartom furának azt ha nem szól valaki rögtön a rendőrségnek. Tuti én is sokkot kapnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!