Csak én tartom túlzásnak Damu Roland büntetését?
97. § (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerít, vagy más védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát közösülésre használja fel, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) az erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerített sértett a tizenkettedik életévét nem töltötte be,
b) a sértett az elkövető nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt áll,
c) a sértettel azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többen közösülnek.
(3) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdés a) pontja szerinti erőszakos közösülés a (2) bekezdés b) vagy c) pontja szerint is minősül.
Nem, szerintem nem túlzás, amennyiben valóban megerőszakolt valakit. Ha veled csinálták volna ugyanezt, te túlzásnak éreznéd a 6 év büntetést?
1. vagyok.
én eddig nem igazán tudtam, miről van szó, csak épp tegnap reggel virított a Blikk címlapján Damu Roland neve mellett az erőszak szó, ennyiből indultam ki. Viszont reggel korán keltem, bekapcsoltam a TV-t, és épp erről volt szó. Meg mutatták a csajt, hát... olyan műhisztit rendezett, épp csak egy csepp könnye nem folyt ki. Szóval nekem kicsit hamisnak tűnt a dolog. A Damu őszintébbnek tűnt, pedig ránézésre nagyon nem szimpi az az ember, de akkor is. Meg azt is hallottam, hogy nincsenek is rendes bizonyítékok. Szóval... így már igen, gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!