Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Miért hajszolják túl magukat...

Miért hajszolják túl magukat a k-popperek?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy idolok és a tökéletességre törekszenek, de azért ez már több a soknál szerintem.

Most Sugát tudom példának előhozni, mert eléggé kezdő vagyok a k-popban: tehát Suga úgy viselkedett az egyik koncerten (talán tavaly), mintha meg sem sérült volna és meg sem állt a koncert végéig. Senkit sem érdekelte, (a rajongók észre sem vették) hogy mennyire fájt neki a lába, de ha jól hiszem, ő sem senkinek erről. Persze vannak ettől súlyosabb esetek, pl amikor el is ájulnak a színpad közepén, de kb 5-10 perc után visszaküldik. Gondolom rengeteg más dolog is előfordulhat, nem tudom, hogy hogyan bírják sokáig végig csinálni ezt a karriert.

2020. aug. 31. 07:32
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
50%
6os, jennie konkrétan felment a színpadra es nem táncolt, csak állt egy helyben... milyen mentális gond okoz ilyesmit? Jonghyun egesz életében depressziós volt, annyira, hogy tudjuk mi lett a vége, de soha nem viselkedett így...végig dolgozott. Ráadásul a bp ahogy mar mondtam szinte semmit sem csinál egesz évben, van par koncertjük es nem táncol, mikor kellene, ugyan mi erre a magyarázat?
2020. szept. 2. 17:12
 12/34 anonim ***** válasza:

10-es látszik nem értesz hozzá! először amíg nem térítik meg a gyakornoki időből való ráfordítást addig nem kapnak fizut de a cég továbbra is ellátja étel ital szállás tiszta ruha meg a smink szerek bőrápoló cuccok!

ez egy szép spirál amúgy és igen nagy szám amikor egy csapat 3 év alatt le tudja a tartozást! a vagyon felbecsülés meg csak egy dolog mert a cég általában 60-80%-ban részesül a maradék meg az idoloké meg ugye van adó meg hát a csapatok közt is szét kell osztani! nyilván egy bts meg bp jól keres amikor 1-3 milliós eladásuk van meg világ koncertjük meg stb! de az tényleg vicc hogy azt mondod hogy nem dolgoznak! konkrétan a comeback és új dal időszaknál heti 80-90 órát is dolgoznak! azaz napi ilyen 15-18 órát! nem vicc (persze ez egy részt azért van mert a cég nagyon rosszul kezeli a dolgait valamint az idolok nem mind tehetségesek csak keményen dolgozok... de mind ezt meg lehetne csinálni napi 12 órában is...)

mondok egy példát

a bts 4 millios eladási albuma ami 10ezer/db ez 40 milliárd ft elsőnek nagyon soknak tűnik de a bighit bele költött kb 500 milliót

marad 39,5 milliárd ":D komolyra fordítva a szót ebből még le jön az a 42% koreai adó + 5%-os kereskedelmi adó! azaz 48%!

ami 20.milliárd 54.millió ft! és akkor most mehet az osztalék!

legalább 8-10 producer dolgozott rajta ott van még a studió munka a staff a ceo a stylist és makeup stylist meg stb! ahogy mondtam az idolok általában 20-40%-ot kapnak!

azaz 4,108milliárd/8,216 milliárd ft... ez is még na sok de osszunk 7 felé... 586millió/1,113milliárd ft oké ez is sok még mindig de ahhoz képest hogy a cég mennyit nyúl le az idolok a balekok! itthon tudod mennyit vesznek el a gáspár lacitól meg a byalextól? max 30-40%-ot! és az a 40 már hu de nagy összeg!

és igen az évi 2 milliárd biztos hogy meg van nekik még ha nem is olyan tehetségesek de mindenképp qurva sokat dolgoznak! heti 80-90 de még akár 100 órát is! náluk a napi 2-3 óra alvás szokás amikor új számot adnak ki meg comeback van nomeg koncert...

2020. szept. 2. 20:33
 13/34 anonim ***** válasza:
32%

és 11 egyetértek hogy a bp kezd nagyon gáz lenni konkrétan nem táncolnak hanem csak sztriptizelnek meg kint van a seggük mellük azt jó napot

ebből áll... a nagyobb gáz hogy már a normális csapatoknál is ez van! ahol azért megy a tánc sosem állnak le van 2-3 jó énekes de azok is erre felé hajlanak csak ők nem tehetik meg hogy nem táncolnak mert hát ilyen 40-200 ezres tényleges eladásuk van...

2020. szept. 2. 20:38
 14/34 anonim ***** válasza:
0%

Hat valóban nem “értek” a kpophoz, szégyellem is magam, az egyetemen mast tanulok. :D

Gondolom te ott vagy velük minden nap es latod, hogy hónapokon keresztül napi 18 órát dolgoznak.

Biztosan van olyan időszak, amikor túlterheltek, de ez csak egy része az évnek. A bp meg rohadtul nincs túlterhelve, mikor 4 ev alatt van 10!!! daluk...

Azt is biztosan tudod, hogy pontosan mikor kezdenek el keresni es hogy pontosan mennyi a bevételük... nyilván attól függ a vagyonuk, hogy mennyire népszerűek. Remelem nem gondolod, hogy le kell nekem vezetned, hogy hányfelé oszlik a penz, vagy hogy az ügynökség mennyit lecsapol róluk... nyilván kva sokan állnak a csapatok mögött, az utolsó fodrász is viszi a pénzt.

Es arról sincs hivatalos info, hogy melyik cég konkrétan mennyit vesz le, szóval ne okoskodj ennyit. A top csapatok cuki kis Porscheval meg Mercikkel járnak, egy apink nyilván szerényebben él. Ennyi.

2020. szept. 2. 21:25
 15/34 A kérdező kommentje:
Nem akarok vitatkozni, viszont az idolok élete tényleg nem a legjobb. Egyrészt ezt bizonyítani is lehet, nem véletlenül beszélnek így róluk. Am olyan is volt, hogy maga az idol vallotta be, hogy napi 8 órát táncoltak. Azért már 1 óra alatt eléggé ki lehet fáradni és alig szünetelnek.
2020. szept. 2. 21:40
 16/34 anonim ***** válasza:
0%

Soha nem mondtam, hogy normális az a világ. Mondjuk ilyen alapon melyik munkahely normális? Itthon van olyan, aki 10 órát robotol egy gyárban es kap érte 160 ezer forintot. Az jobb?

Egyébként meg ha tényleg igaz, hogy a gyakornoki időszak alatt hajnalig gyakoroltak, aztán csak par órát alhattak, majd csinálták tovább, akkor meg hülyék, hogy ilyenbe belemennek, főleg egy fejlődő szervezetet tud ez teljesen kikesziteni. De en személy szerint sokszor továbbra sem látom a produktumot. Rengeteg nem tud táncolni, vagy énekelni, van aki egyáltalán nem való a színpadra, sokszor nem is értem, hogy hogyan debütálhatott némelyik... annyi ember akar Idol lenni Koreában, akkor milyen lehetett a többi? Másrészt nem hiszem, hogy jobban kellene hajtani magukat, mint egy nyugati énekesnek pl.

2020. szept. 2. 21:51
 17/34 anonim ***** válasza:
20%

11-es. Soha, de soha nem tudod, hogy mi zajlik a háttérben. Kérlek ne keverd ide Jonghyun-t, nyugodjon békében, egy igazi angyal volt és lesz is mindig, de most nem róla volt szó. Jennie is dolgozik. Az egész Blackpink dolgozik, amikor hagyják őket. Egyik ent. sem arról híres, hogy hű de jól bánik az idoljaival, de a YG ezt az egy girl groupját nem tudja kezelni rendesen. És az, hogy van 10-15 számuk, nem segít a helyzeten. Mennyire, már elnézést, kib4szott fárasztó lehet éveken keresztül ugyanazt a pár számot meg ilyen-olyan covereket előadni? Jennie azóta a kpop "főgonosza", hogy debütáltak, állandóan belekeverik valamibe, amiből egyáltalán nem kéne problémának lennie. Egyáltalán nem boldog, és nem is kell, hogy elrejtse, hogy nem az, mindenki tudja. Most a HYLT era alatt sérült lábbal tolta végig a promóciót, 1000%-ot tett oda. Fogalmam sincs, hogy mit tudsz a Blackpinkről ezeken a felszínes feltételezéseken kívül, de nézz utánuk kérlek, mert sem Jennie, sem pedig a többi lány munkáját nem lehet annyival lerendezni, hogy "van pár koncertjük", "nem csinálnak semmit".

Jó lenne, ha a kpop idolok fizikális és mentális egészsége ugyanannyira fontos lenne, mint a külcsín, mert ezek nélkül dolgozni sem tudnak. Szerencsére egyre többen nyitnak a téma felé, felszólalnak, kitálalnak a szakma kényelmetlen vagy sötét oldaláról (idolok is akár, mint BM, Ryujin stb.).

Azt meg nem értem, hogy hogy kerül ide mindig valaki, aki szidja őket, hogy kint van a mindenük, k*rv4k, amikor ez nincs így.

2020. szept. 2. 22:12
 18/34 A kérdező kommentje:
Jonghyunról mostanában láttam dolgokat, nem ismertem eddig, de még így is elsírtam magam. :'((((
2020. szept. 2. 22:17
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Jonghyunrol pont azt mondtam, hogy a súlyos depressziója ellenére soha nem volt ra panasz, legalábbis en nem tudok róla. Semmi rosszat nem mondtam rola, ha tudnék se mondanék a helyzetre való tekintettel...

Az idolok hiába játszák meg magukat es cukiskodnak folyton, jennienek van egy olyan arberendezese, ami miatt baromira bitchy kisugárzása van... es szerintem nem csak az arca miatt...

azért csinált ő olyanokat, ami miatt céltáblává vált.

Mondhat bárki bármit, de a bp közel sem dolgozik annyit, mint pl. a twice vagy a bts, vagy az exo fénykorában... meg nyilván van meg rengeteg kevésbé ismert csapat is. Eleve nagyon túlértékeltnek tartom őket, ha egy ismeretlen ent.-nel lennének megnézném en a népszerűségüket. A yg a titkuk, meg Teddy, aki viszont egy zsenialis zeneszerző es olyan érzéke van a slágergyartashoz, mint senki másnak a kpopban... ő az igazi tehetség a yg-nel.

2020. szept. 2. 22:32
 20/34 anonim ***** válasza:

14 nem tom mit vered magad amikor szépen le vezettem hogy mi a standard! Nem tom el olvastad vagy sem...?!

És igen nyilván nem az év 365 napjában dolgoznak de ettől még mindig többet mint amit Magyarországon az emberek alapból is Koreában az alap Heti munka Ido az 52 ora nem pedig 40!

Itt csak te okoskodsz közben meg nem vagy tisztában a tényekkel... oke elhiszem hogy irigykedsz rajuk de hidd el qurvára nem irigylésre méltó az életük! Kérdem én te egy porschéért be vállalnád azt hogy dróton rángatnak mindig szerepet kell jatszanod comeback időszaknál a napi alvás 2-3 ora a munka meg napi 15-17 Szigorú diétát kell Csinálni no meg semmi botrányba kerülni...

amugy csak szólok hogy itt Magyarországon a bérek qurva alacsonyak a cikkek meg drágák! Koreában csak a lakás drága minden mas egy árban van mint itt magyarban aztán a fizetés 700 ezer nem 200... az autók is olcsóbbak mert csak Koreában lehet őket használni (nincs az hogy furigazol europa szerte vele...

Meg nem a Bp-ét kell nézni hanem a többi csapatot pl bts seventeen apink gfriend mamamoo stb

2020. szept. 2. 23:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!