Miért hajszolják túl magukat a k-popperek?
Értem én, hogy idolok és a tökéletességre törekszenek, de azért ez már több a soknál szerintem.
Most Sugát tudom példának előhozni, mert eléggé kezdő vagyok a k-popban: tehát Suga úgy viselkedett az egyik koncerten (talán tavaly), mintha meg sem sérült volna és meg sem állt a koncert végéig. Senkit sem érdekelte, (a rajongók észre sem vették) hogy mennyire fájt neki a lába, de ha jól hiszem, ő sem senkinek erről. Persze vannak ettől súlyosabb esetek, pl amikor el is ájulnak a színpad közepén, de kb 5-10 perc után visszaküldik. Gondolom rengeteg más dolog is előfordulhat, nem tudom, hogy hogyan bírják sokáig végig csinálni ezt a karriert.
Egyrészt koreai menatlutasa ilyen! Akkor leszel jo állampolgár ha sokat dolgozol lehetőleg minnél többet!
Másrészt azert mert idolok teljesen ki zsákmányolják őket Mind fizikailag mind szellemileg mind szexualisan!
A cégek kényszerítik őket meg hát már fiatalon be nevelik őket ilyen 16-17 évesen hogy csináld mert sosem fogsz debutalni utána meg csináld mert ki leszel rúgva a csapatból vagy miattad fog az egész csapat el bukni! No meg már az elején milliós adósságokat tesznek a nyakukba! Maga a debütálás olyan 50-100 millió forint körül van!!! Nem vicc! És ezt mind annak a 4-8 tagnak kell vissza fizetni! Ja ez az addosag még a debut után is növekedni fog mert hát átlagosan ilyen 3-4 év után sikerül nullára egyenlíteni! Addig nem is kapnak fizetést...
Nagyon egy undoritó szakma a kpop! Most is volt egy interjú az egyik hires producerrel aki elmondta hogy általában a kezdő idolok a földön feküdtek ki mikor végeztek a kimerültségtől és éhinségtől!
Ne mondjatok mar, hogy 4 évig nem kapnak fizetést... akkor mégis miből élnek meg? Sok idol jon átlag, vagy szegény családból, nyilván nem a család tartja el őket.
Ha rájuk keresel, a top csapatoknál mindekinek 6-8-10 millió dollárra becsülik a vagyonát... akkor most mi a helyzet? Brutálisan túl is vannak fizetve. Ott van pl. A blackpink, 4 ev alatt van kb. 10 számuk, nekem senki ne mondja, hogy túl vannak hajszolva... az ev nagy részében nem is dolgoznak es több millió dollar a vagyonuk...nagyon megérdemlik tényleg...
Azt elhiszem, hogy a gyakornoki idők alatt túlhajszoljak őket, bar a legtöbb Idol nem is tud énekelni, a bp-bol jisoo a mai napig úgy táncol, mint egy fadarab, szóval nem tudom mit tanulnak évekig
A twice pl. botrány ahogy énekel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!