Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Miért hajszolják túl magukat...

Miért hajszolják túl magukat a k-popperek?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy idolok és a tökéletességre törekszenek, de azért ez már több a soknál szerintem.

Most Sugát tudom példának előhozni, mert eléggé kezdő vagyok a k-popban: tehát Suga úgy viselkedett az egyik koncerten (talán tavaly), mintha meg sem sérült volna és meg sem állt a koncert végéig. Senkit sem érdekelte, (a rajongók észre sem vették) hogy mennyire fájt neki a lába, de ha jól hiszem, ő sem senkinek erről. Persze vannak ettől súlyosabb esetek, pl amikor el is ájulnak a színpad közepén, de kb 5-10 perc után visszaküldik. Gondolom rengeteg más dolog is előfordulhat, nem tudom, hogy hogyan bírják sokáig végig csinálni ezt a karriert.

2020. aug. 31. 07:32
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
75%
Ami rövid ideig a topon vannak azt ki kell bírni valahogy, annyi idő alatt kell minél többet keresni. Utána majd lehet pihenni.
2020. aug. 31. 07:43
 2/34 anonim ***** válasza:
83%

Erre kényszerítik őket, pénzt annyira nem kapnak, mert elég előnytelen szerződésbe kényszerítik bele őket fiatalon.

Ha érdekel a valóság a máz mögött:

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. aug. 31. 10:33
 3/34 anonim ***** válasza:
57%

Egyrészt koreai menatlutasa ilyen! Akkor leszel jo állampolgár ha sokat dolgozol lehetőleg minnél többet!

Másrészt azert mert idolok teljesen ki zsákmányolják őket Mind fizikailag mind szellemileg mind szexualisan!

A cégek kényszerítik őket meg hát már fiatalon be nevelik őket ilyen 16-17 évesen hogy csináld mert sosem fogsz debutalni utána meg csináld mert ki leszel rúgva a csapatból vagy miattad fog az egész csapat el bukni! No meg már az elején milliós adósságokat tesznek a nyakukba! Maga a debütálás olyan 50-100 millió forint körül van!!! Nem vicc! És ezt mind annak a 4-8 tagnak kell vissza fizetni! Ja ez az addosag még a debut után is növekedni fog mert hát átlagosan ilyen 3-4 év után sikerül nullára egyenlíteni! Addig nem is kapnak fizetést...

Nagyon egy undoritó szakma a kpop! Most is volt egy interjú az egyik hires producerrel aki elmondta hogy általában a kezdő idolok a földön feküdtek ki mikor végeztek a kimerültségtől és éhinségtől!

2020. aug. 31. 11:38
 4/34 anonim ***** válasza:
84%
Öhm én úgy tudtam hogy a KPOPPEREK azok a rajongók, nem az idolok..
2020. aug. 31. 16:53
 5/34 A kérdező kommentje:
Akkor idolok. A lényeg, hogy érthető :D Mondtam, hogy új vagyok ebben.
2020. aug. 31. 17:16
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen, igen, természetesen a kiadók, cégek is hibásak, viszont ott van a másik oldal, és azok maguk a rajongók. Vegyük példának Jennie-t, aki állandóan szét van szedve, és az egyik leghíresebb ok, hogy miért, az pont a "lazy scandal". Ő többször is láthatóan fáradtan/sérülten állt színpadra,ami nyilván látszott a teljesítményén, és a saját plusz más fandomok rajongói teljesen kikelve magukból megalázták, lustának hívták, minek idol, minek lép fel, stb. Egy olyan környezetben, ahol már a saját rajongóidra sem számíthatsz (ugye a kiadóról ne is beszéljünk, aminek az lenne a feladata, hogy téged megvédjenek ezektől, de rád sem hederítenek, sem a fizikai, sem a mentális egészségedre), mert a legkisebb hibádért is punching bag-nek használnak, ott mit tudsz tenni? Tűrsz, végigszenveded vagy, mint sajnos többen is, öngyilkos leszel, ha nem bírod és nincs más kiút.
2020. aug. 31. 19:42
 7/34 anonim ***** válasza:
76%
Tudni illik, hogy az idolok csak bábok, amit a kiadó rángat. Nem ők döntik el sajnos, hogy mikor van pihenő idő, mikor aludhatnak, ha ők azt mondják, hogy már pedig 3 órán keresztül gyakorolniuk kell, akkor gyakorolniuk kell. Ők is emberek, lefárdanak és igen, valaki már öngyilkossághoz folyamodik, annyira bele őrül ebbe az egészbe. Nincs magánéletük, valami bakit csinálnak pl: megbotlanak, beszéd közben valamit nem jól ejtenek, máris 2 hétig minimum az egész kpop ipar ezen csámcsog. Bolhából csinálnak elefántot és ez magának az adott idolnak nagyon nem esik jól. Rengeteg munka és kitartás eredménye meg sokszor az, hogy fenyegetik, kigúnyolják stb... amiért keményen dolgozott valaki. Nem csodálom, hogy rengetegen már koránt sem olyan boldogok, mint az elején, sokan kiléptek, öngyilkosak lettek, valószínűleg én sem bírtam volna a helyükben. Az meg tényleg a legszürnyűbb, amikor valaki ellen a saját fandomja fordul. De sajnos ez ilyen.
2020. szept. 2. 14:55
 8/34 anonim ***** válasza:
100%
Az a 3 ora gyakorlás inkabb 14 ora... 😂😅
2020. szept. 2. 15:40
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Csak írtam egy példát
2020. szept. 2. 16:09
 10/34 anonim ***** válasza:
24%

Ne mondjatok mar, hogy 4 évig nem kapnak fizetést... akkor mégis miből élnek meg? Sok idol jon átlag, vagy szegény családból, nyilván nem a család tartja el őket.

Ha rájuk keresel, a top csapatoknál mindekinek 6-8-10 millió dollárra becsülik a vagyonát... akkor most mi a helyzet? Brutálisan túl is vannak fizetve. Ott van pl. A blackpink, 4 ev alatt van kb. 10 számuk, nekem senki ne mondja, hogy túl vannak hajszolva... az ev nagy részében nem is dolgoznak es több millió dollar a vagyonuk...nagyon megérdemlik tényleg...

Azt elhiszem, hogy a gyakornoki idők alatt túlhajszoljak őket, bar a legtöbb Idol nem is tud énekelni, a bp-bol jisoo a mai napig úgy táncol, mint egy fadarab, szóval nem tudom mit tanulnak évekig

A twice pl. botrány ahogy énekel...

2020. szept. 2. 17:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!