Mi a baja ilyen sok embernek a K-Popal, ezen belül leginkább a BTS-el?
Nem utálom mert pl a tánc és a video klipek azok nagyon jok! Van 1-2 banda akiket szeretek azonban még így sem vagyok elfogult...
Szeretek tisztában lenni a dolgokkal főleg azokkal amiket nézek vagy hallgatok...
kérdező egyetérthetsz vagy sem az a te döntésed én tényleges tényeket írtam le utólag hozzáteszem vannak kivételes cégek de a szexualizacio alól egyik sem kivétel...!
Meg ahogy írtam... magukkal az idolokkal nincs úgy bajom de a cégekkel... ha Koreai rajongó lennél Hidd el neked sem esne jól egy ilyen piti hazugság...! (Special én nem vagyok bts fan de tisztában vagyok azzal hogy ez mekkora önpofon volt a cégek részéről...)
És pl azt sem szeretem hogy bizonyos fanok magánéletről beszélnek mikor konkrétan kiárusítják az idolok/cégek a magán életüket És utána nem merik felvállalni a dolgokat...
ezt mint nem kpop hanem mint “emberi személyiség” Nem tartom jónak
Utólag sokan válaszolnak nem csak én... 😂😅 biztos vagyok benne hogy nem csak az én kommentemet láttad...
Elnézést, hogy beleszólok a ”vitába”, de meg kell hagyni, hogy #7/#9-nek is igaza lehet. Én mondjuk nem ástam bele magam ennyire a témába, csak Wikipédián olvastam utána, mi is pontosan a kpop, amikor az egyik barátnőm fan lett. Ugyanakkor nem az általa leírt dolgokra fognám az utálatot, hanem az idolok másságára és a rajongók viselkedésére.
Mint már említettem, nekem van barátom, aki hatalmas rajongó. (Már csak emiatt sem mondom, hogy utálom a kpopot, caak egyszerűen nem az én világom.) Tényleg kicsit úgy viselkedik, mintha ráerőltetné az ízlését a világra. A környezete már az öltözködését se tudja hova tenni, a megmagyarázhatatlanul szenvedélyes rajongását pedig végképp nem. És az viszont kifejezetten idegesítő, hogy Wattpadon meg lehet fulladni az ilyen kpop bandákról készült "könyvekben”... Mi értelme van létező celenekről írni, csupán rajongásból, nem értem. De mimdez a hétköznapi életben nem annyira gáz, hisz ettől függetlenül kedvelem őt, de amikor iskolai ünnepségen egy dalnál elkezdett ordítani, hogy inkább Straykidset játszanak... Nos, ezt tipikus szabálykövetőként én sem nevezném normálisnak. És amennyire tudom, a többi rajongó se másabb. Ez a viselkedés riasztja az embereket (főleg a felszíneseket), és autómatikusan mondják, hogy utálják ezt a stílust. Az meg plusz, hogy az idolok valóban szokatlanul néznek ki az álltalunk megszokottakhoz képest, és ez is kifejezetten taszítja a legtöbb embert.
"egy szóval sem mondtam hogy utálom"
Ennek örülök. Hidd el, nem tesz jót, ha utálkozol, korán meg fogsz őszülni. Viszont javaslom inkább keress magadnak valami olyan hobbit, ami érdelel is, ahelyett, hogy olyasmivel töltöd az időd, amit nem szeretsz.
"ugyan úgy felveszik előre... vagy pedig autotune-t használnak... "
Remélem ezt azért te sem gondolod komolyan. :D Innentől kezdve igazából mindegy, mutathatnék bármit, ha te egyszer a fejedbe vetted, hogy ők mind tehetségtelen szarok.
"nézd meg a koreai színészek és kpop idolokat... ég és föld!"
A koreai férfi színeszeket is sminkelik, meg festik a hajukat. Nyilván persze szolidabb a megjelenésük, mint az idoloknak. A színészek közt is sok a viràgfiú, ott van pl. Lee Joon Gi, aki fiatalabb korában abszolút virágfiú volt, a lányos arcáról volt ismert. De mondhatnám akár Lee Min Ho-t, Lee Jong Suk-ot, vagy másokat.
És a plasztikai műtétek is ugyanúgy jelen vannak a színészeknél is.
"nagyon sok videó és beszámoló van amikor megkérdezték a nőket illetve férfiakat melyiket választanák... szinte egyhangú szavazás volt"
Igen, olyan videót én is láttam, ahol nyugati nőknek mutogatnak fényképet tizen-huszonéves színes hajú sminkelt idolokról és harmincas férfiasabb megjelenésű színészekről és hát nyilván az utóbbit választották. :D De Dél-Koreában a fiatal lányoknak nyilvánvalóan nagyon tetszenek az idolfiúk.
"visszatérve gfriend... pl a tavalyi karácsonyi műsornál elég nagy volt a felhajtás... elég szépen megmutatták magukat ami már a nyugati mércénél is a qurvás jelzőt használják..."
Linket továbbra sem kaptam, így nem nagyon tudom, mire gondolsz. Erre?
Mert ez nyugati mércével nézve még nem kurvás szerintem. Ez az öltözet és performance bármelyik amerikai énekesnőéhez képest szűzies.
"ha most te egy koreai rajongó vagy aki évek óta támogatja őket hidd ell neked is nagyon rosszul esne hogy ilyen nagy pofával bele hazudtak a több millió rajongó arcába ráadásul egy semmiség miatt aminek max 1 hétig lenne visszhangja utána meg már mindenki támogatná őket..."
Nincs igazad. Vegyük Chen esetét, aki bejelentette, hogy megnősül, ami hatalmas visszhangot váltott ki és még mindig vannak olyan rajongók, akik követelik, hogy lépjen ki a bandából. A tipikus koreai tinilány rajongónak nem számít, ha a szemébe hazudnak. Ő azt az illúziót akarja, hogy az idol elérhető számára, nem számít neki, hogy a valósában ez nem így van. Lehet találkozni olyan koreai véleményekkel, hogy neki nem számít, ha az idolkájának van valakije, csak ez ne derüljön ki, hagy érezhesse azt, hogy az idol az övé. Szóval ha ilyen esetben tagad az ügynökség, azzal mindenki jól jár. A rajongó is, az idol is, és az idol párja is. Fura logika, tudom, de hát...😃
Nekem viszont (és szerintem sok más normális rajongónak) egyáltalán nem számít az idolok magánélete. Nekem elsősorban a zenéjük fontos, persze nagyon tudok örülni az olyan híreknek, ha valakik bejelentik, hogy párkapcsolatban vannak, vagy megházasodnak, de nem akarok kényszeresen tudni róla.
A plasztikai műtétekkel kapcsolatban meg nem mondtam, hogy nem gyakori, mert tudom, hogy az, hanem inkább az általad említett kényszerítést cáfoltam. A koreaiaknál ez egyáltalan nem számít nagy ügynek, ott a lányok olyan könnyedén megcsináltatnak ilyesmit, mint ahogy én gondolok egyet és kipróbálok egy másik hajszínt. Néztem interjúkat az utca emberével ezzel kapcsolatban és sokan mondták, hogy ha nekik is az lenne az álmuk, hogy idolok vagy színészek legyenek, simán megcsináltatnák a műtétet.
A BTS tagok viszont tényleg nem voltak műtve. :)
Én látom a kpop sötét oldalát is, veled viszont az a baj, hogy csak azt látod. Pont ugyanolyan fanatikus vagy, mint némelyik rajongó, csak fordított irányban.
#12, a Wattpados fanficeket én sem értem. Beleolvastam egy-kettőbe, de olyan minősíthetetlenül rossz volt, hogy inkább hagytam. :D Tényleg fura dolog létező emberekről fantictiont írni, főleg a yaoi fanficekeket meg a bandatagok shippelgetését nem tudom mire vélni és ez számomra is taszító, pedig rajongó vagyok.
De ez a dorama jelenet kitűnően parodizálja a jelenséget :D :
"És amennyire tudom, a többi rajongó se másabb"
21 éves vagyok, egyetemre járok és sosem erőltettem rá senkire, mégcsak nem is reklámozom. Nyilván le sem tagadom, ha esetleg szóba kerül.
A barátnőd majd kinövi a szélsőséges viselkedést, nyugi. :)
Utolsó előtti! Figyelj nem nyugatiaknak mutattak hanem koreaiaknak... del Koreában...
Autotune? Bocs de éppenséggel faternak 20 éves studio multja van... tudom elég jol hogy hogyan működnek az ilyen dolgok! Igen te ezt nem tudhattad ezért is írom! Az autotune mukodik élőben is és elég szépen el tudja simítani a hangokat!
És hobbi? Van elég hobbim 😂😅 sokszor elmondtam nem utálom de te ezt nem hallod meg ugye?! Vajon miért?! 🧐😏 a hobbim általában politika társadalom és történelem kutatás... meg van jó pár egyéb is (tudomány;fizika, kémia, biológia, történelem, vallás, zene igen játszók hangszeren is 😂😅) van elég sok hobbim
De amugy igen igazam van! Az csak chen esete! Hogy odáig fajult a cégek által... akkor mi a megoldás? A hazugság??! A tini kislányok miatt akik valószínűleg csak rajonganak mert pénzt nem igen tudnak költeni...! Akik pénzt költenek azok az idősebb korosztály az ilyen 19-25 közöttiek... ők tehetik meg oke mindenhol vannak őrült rajongok de a nagyja nem akar ilyen hazugságot! Mert nem ábrándokban él és aZt akarja hogy az idol is boldog legyen... meg amugy ha lebuknak egy külsős újság cég által Akkor az jobb?! Vagy pedig az jobb ha már van gyerek feleség vagy férj és akkor derül ki!? Konkrétan itt kőkemény hazugságok voltak nem csoda ha nagyot csalódtak benne a rajongok!
És gfriend a link amit kuldtel az teljesen normális nem erre gondoltam mert mondom nem szítom tovább de
[link] Döntsd el azt mond el a véleményedet... és van jó pár ilyen...
Most figyelj nem lehet tudni amig ők maguk nem mondjak...! Az hogy te látod hogy ugyan úgy néznek ki a kis gyerek kori fenykepeiken az semmi! Vannak kisebb plasztik műtétek vagy botox hogy csak egy minimális legyen de nem ez a lényeg az tény hogy te nem mondhatod meg az tény hogy én sem! Ez a lényeg...
És latom a kpop sötét oldalát meg latom a jo oldalát is csak az a gond hogy a sötét oldal egyre erősebb... 😅
De most őszintén mi a jobb? Ha a cég és az idol korrekt lesz és ezzel a rajongok bizalmat is elnyerik igaz ezzel nehány rajongó hisztizni fog vagy pedig amikor kiderül más által Azaz keményen hazudtak és ugyan Ugy a hisztis rajongok le lépnek??! Melyik a jobb??? 😪😪😓
Nem védelemből teszik hidd el... hanem féltik azt az egyszeri pár wont...ég amelyik az illúziót akarja az előbb utobb elhagyja őket kemény botránnyal... valamint nem belőlük van a fő bevételük a cégeknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!