Bruce Lee azt mondja, hogy minden embernek meg kell találnia a hozzá leginkább passzoló mozgást?
Ez nem kérdés volt, hanem kijelentés.
Hozzá hasonlóan én is több stílusból szeretnék táplálkozni és kialakítani egy olyat, ami passzol hozzám.
Mozgást tekintve én hozzá képest szintén az előre-hátra sasszét kultiválom. Illetve a macskaállást, amit ő is használ. Valamint én is inkább a rúgásokra összpontosítok.
Ez iránt úgy gondoltam, hogy legelőször megtanulnám a Muay Thai-t + Ashihara Karate-t. A Muay Thai-ban sok a sparring, az Ashihara meg utára lett tervezve, így szerintem ezek megadják a jó rúgás alapjait.
Ütések tekintetében arra gondoltam hogy én is vagy a Wing Chun-t vagy a Hung Gar-t tanulom meg. A Wing Chun-ban gyorsan lehet védekezni és Lee kéztechnikáinak is ez adta az egyik részét, a másik részét a box. De a Hung Gar-ban felkeményítik a testet, kicsit hasonlít a box-hoz, de mégis más és sok technika célozza az ellenfél gyenge pontjait mint pl az ágyék. A Wing Chun-ban is vannak ilyenek.
Szóval jó lesz ez a felállás?
- Muay Thai
- Ashihara Karate
- Wing Chun/Hung Gar
Illetve Wing Chun legyen vagy Hung Gar harmadiknak?
az a baj, hogy te még olyan tapasztalatlan vagy, hogy nem igazán sikerült megértened a fent említett kijelentést.
Kezdd el csinálni, aztán majd talán megérted.
Messzemenő következtetés egy trolltól.
Mert te aztán olyan szinten vagy gondolom, hogy te már okíthatod az embereket, hogy ki milyen szinten van.
szerintem haver, azután kezdj el filozofálgatni, hogy levonszoltad a segged egy edzésre, és nem törli fel veled akármelyik jöttment a padlót.
kilóg a lóláb, tesókám... Te életedben nem bunyóztál, max a hugoddal az utolsó csokiért. Ha meg már jársz valahova, kurv4gyorsan hagyd ott azt a helyet. MT jólesz, ott majd vernek beléd némi tiszteletet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!