Hogyan kezdjem el írni a könyvem?
Mármint gépen? Telefonon, vagy papíron? Mert hónapok óta megvan az ötlet, de valahogy nem tudom magam rászánni hogy elkezdjem.
Ti hova írjátok?
Én mindig gépen írok, mert nálam a történet végleges formája csak többszöri átírás, javítgatások árán jön létre. Azonkívül gyakran előfordul, hogy nem abban a sorrendben írom, ahogy aztán olvasva lesz (volt olyan, hogy az elejét írtam meg legutoljára). Majd miután már elfogadhatónak tartom, kinyomtatom, de még ezután is előfordul, hogy többször átjavítom és olyankor mindig újból nyomtatok. Megjegyzem, én csak rövid történeteket (novellákat), gyerekmeséket szoktam írni.
Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy Te is inkább gépen írj, mert ez nagyon egyéni, hogy kinek mi a kényelmesebb, praktikusabb. Az én esetemben a gépen való írás. Én inkább az javasolnám, hogy állj neki írni, próbáld ki mindkét megoldást, aztán ha nem is egyből, de hamar kiderül, hogy neked mi a jobb (aztán az is előfordulhat, hogy kombinálni fogod a kettőt).
Máskülönben ha még csak most tervezed az írást és eddig még nem írtál és nincs kellő írástechnikai tapasztalatod, szívesen elküldenék egy részletes összeállítást, ami az írással kapcsolatos legfontosabb dolgokat tartalmazza (linkek, tanácsok, szakirodalom, tesztolvasók, írások feltevése – megosztása, könyvkiadás stb.). Ennek az összeállításában többen is besegítettek, akik szintén írással foglalkoznak. Ezt a hobbiból írogatóknak szoktam küldözgetni, hogy könnyebben boldoguljanak az írással.
Ha érdekel, adj meg egy email címet, amire elküldhetem. Ugyanis időközben elég terjedelmesre bővült (több oldalt tesz ki) és nem biztos, hogy itt is átmenne (már előfordult, hogy a Gyakori Kérdések üzenetküldője emiatt nem továbbította és nem ment át). Ha adsz egy saját email címet, akkor arra el tudom küldeni.
Ennek egy régebbi változata fenn van a Gyakorin is (#3 – A kérdező kommentje):
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!