Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy kezdjem a könyvem?

Hogy kezdjem a könyvem?

Figyelt kérdés

Úgy szeretném kezdeni, hogy a csaj az erdőbe megy.Hogy kezdjem el? Iskola után megy az erdőbe.

Valami ilyesmire gondoltam, hogy

-kicsöngettek

-napos, meleg idő van

-szeretek az erdőbe járni

Van valami ötletetek, hogy kezdjem el? Bármi, ötlet? Vagy ti, hogy kezdtetek a tietekbe?

2015. ápr. 7. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Várj, mindjárt megírom helyetted! ű

Ja mégsem... Te vagy a szerző! Vagy nem???

2015. ápr. 7. 14:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, csak nem tudom, hogy kezdjek neki. Egy csomó ötletem van a könyvbe csak nem tudom elkezdeni.
2015. ápr. 7. 14:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Valahogy így??:

Kicsöngettek. Végre. Úgy éreztem ez volt életem eddigi leghosszabb tanítási napja. Mikor ilyen szép meleg napos idő van senkinek sincs kedve az iskolában rohadni!!! Sokkal inkább megy az ember bóklászni. Például egy parkba. Vagy egy plázába. Habár az én kedvencem az erdő. Szeretek az erdőbe járni........

itt megindokolhatod, hogy miért vagy úgy is folytathatod, hogy már írod, hogy suli után odament vagy valami ilyesmi.

2015. ápr. 7. 15:25
 4/8 anonim válasza:
Szerintem egyszerűen ülj le, és gondold végig a történetet, hogy milyen könyvet akarsz. Próbáld ki azt a sok ötletedet, ami van, és amelyik szerinted leginkább illik a könyvednek a hangulatához, fajtájához (horror, krimi, fantasy...) azt használd! Gondold végig, hogy E/1 személyben, vagy E/3 személyben akarod a sztorit írni. Sok sikert! ;) remélem segítettem valamit! :D
2015. ápr. 7. 15:31
 5/8 A kérdező kommentje:
2, 3 válaszoló sokat segítettetek köszönöm!!:)
2015. ápr. 7. 16:09
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyet értek az utolsóval, válaszd azt, amelyik a könyv hangulatához, mūfajához illik.

Ha valami tini regény, akkor a kicsöngettek, ha valami horror, akkor a szeretek az erdõbe járni stb.

2015. ápr. 7. 16:35
 7/8 A kérdező kommentje:
misztikus könyv lenne
2015. ápr. 7. 16:51
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen olyan legyen, hogy az első néhány mondat megfogja az olvasót. Ha az első mondatok unalmasak, akkor a legtöbben nem is adnak neki esélyt.

Én azokat a kezdéseket szeretem, amikor nem valami egyértelműre utal (mint mondjuk nálad arra, hogy kicsöngettek), hanem megfogalmazódik bennem egy kérdés.

Pl. A marsi:

"Ráb*sztam." Ez az első mondat, és nagyon megfogott vele az író, és utána egyből, más a könyvesboltban olvastam egy csomó oldalt, mert érdekelt, hogy mégis mire b*szott rá.

The DUFF: "Kezdtem unni az egészet" Mit is?

Újhold (igazából a könyvet nem szeretem, de valamennyire figyelemfelkeltő a kezdés:

99,9 százalékban biztos voltam benne, hogy álmodom.

Igen? Mégis mit álmodtál? Miért voltál ennyire biztos, miért van az a 0,1 százalék, amiért nem?

Nagyon fontos, hogy valami ütős legyen. (Persze nem azért írtam példákat, hogy lemásold.) Belevághatsz egyből a közepébe, nem tudom, hogy mi a történeted, de nyugodtan kezdd azzal, hogy a karakteredre ráveti magát egy farkas abban a bizonyos erdőben, vagy bármi. Magyarázkodhatsz később is.

Az is jó (legalábbis én szeretem), amikor egy párbeszéd valamelyik mondatával kezdi az író. Akkor azért fogom tovább olvasni (persze ha tetszik a mondat), hogy rájöjjek, hogy ki mondta, miért mondta, kinek, mikor, hol... Akkor van idő, hogy megfogjon.

Ha gondolod, írhatsz privit, szívesen segítek.

2015. ápr. 7. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!