Hogyan kezdjem el egy könyvem technikai szerkesztését?
Régóta nagy vágyam, hogy kiadjak egy füzetet/könyvet, nevezzük aminek akarjuk. Dalok gitár akkordjait tartalmazná, de nem akarom teljesen snassz módon, fehér háttérre fekete betűkkel, mert ennyi erővel felrakhatnám egy online felületre ahol bárki kedvére nyomtathatná ki. Csúszós papírt tervezek, mint egy jobb féle divatmagazin papírja, némi abszrakt design-al, amely persze nem zavarná a valódi tartalmat, hanem csendesen elférnének egymástól. Méretileg kb azt szeretném, hogy hasonlítson a Simon Márton, Szabó-Márton István könyvekre (Jelenkor kiadó) szóval kb méretileg akkora lenne mint egy DVD film.
A szerkesztést a napokban kezdeném el, már szereztem designert, de nem fogom elkezdeni a tartalmi szerkesztést, amíg nincs semmi támpontom. Van itt esetleg olyan, aki tudna segíteni ebben, mert már írt könyvet, vagy tud érdemi választ adni a kérdéseimre?
-Van-e egy választható fix lista amely a könyvek méreteit tartalmazza, és amelyet ha kiadóhoz viszek gond nélkül fel fog ismerni? Nem akarom úgy járni, hogy megírom pl 150x200-ban, majd ha odaviszem kiderül hogy nem létezik ilyen méret, és gyakorlatilag kezdhetem az egészet újra.
Mivel a tartalom nem csak sima leírás, hanem fontos, hogy az akkordok ott szerepeljenek, ahol a dalszöveg szótagja azt megkívánja, így nem tudom 200-250 dalnál újra gondolni az egészet, amikor ott leszek a kapuban.
Milyen formátumban szokás a szerkesztést elvégezni? Docx? PDF?
Hasonló technikai kérdésekre keresek választ, segítségeteket előre is köszönöm. Haszontalan választ, azt képzelem nem létezik, bátran gyertek az ötleteitekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!