Ki mit tud a Vámpírnaplókról?
Nos :D
Ha jól tudom a könyveket már elég rég írta az írónő, és nem csak három van belőle hanem kb 5, nálunk még csak két könyv jelent meg, most fog augusztusban a harmadik azt hiszem, és a könyvet a twilight sikerei után értelmezték újra és abból csináltak sorozatot, de a könyvben csont nem így van a sztori :D
A könyv kb 10 évvel ezelött jött ki Amerikában. ezen az oldalon fentvan az összes rész felirattal, szinkoron ami kijött, és hogy hol veheted meg a könyveket :)
a könyv jött ki előbb, sőt még a twilight előtt 1-2 évvel ha minden igaz. a könyvekről csak ennyit tudok.
viszont nem filmet, hanem sorozatot csináltak belőle. az első évad nemrég ment le ameriában, m.o.-n pedig még csak az első részt adták le pénteken. de én már kétszer láttam az egész évadot :D:D a második évad amerikában szeptember 10.én indul ha minden igaz. az első évadnak azt hiszem 22 vagy 24 része van. bocsi most nincs kedvem utánanézni.
amúgy tegnap néztem meg a magyar szinkronos részt és egyhén szólva undorító :S:S a neveket teljesen rosszul ejtik ki. ami az eredetiben eléná, az itt elena, ami sztefön szalvatór az itt sztefán szalvatorE.
A Vampire Diaries első sorozata 1991-ben íródott, négy rövid részből. Awakening (Ébredés), Struggle (Küzdelem), Fury (Tombolás), Dark Reunion (Sötét Egyesülés). Mivel nagyon rövidek, ezért később a két-két részt összerakták egy könyvvé, és úgy árulják.
A második sorozat pár hónappal a '91-es regények után játszódik, mégis már mindenki mobillal és laptoppal szaladgál. Ez egy trilógia, és a Vampire Diaries: Return (Visszatérés) címet kapta. A három rész: Nigthfall, Shadow Souls és Midnight (Szürkület, Árnylelkek és Éjfél). A Nightfall magyarosítva kicsit a Twilightra hajaz, de azt hiszem hogy a Twilight után írt trilógiával is sikerült más stílust követnie, mint Meyernek.
Remélem sikerült segíteni. : ) A többit meg már elttem elmondtá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!