Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » SzJG! Nektek szimpatikus Virág?

SzJG! Nektek szimpatikus Virág?

Figyelt kérdés

Nekem egyáltalán nem,mert szerintem buta és nincs személyisége.

Nem értem miért mondja mindenki azt hogy Reni és Virág minta barátnők.

Virág sokszor cserben hagyta Renit,és amikor új barátja lett elhanyagolta.

Nektek szimpi? És ha igen Emósan vagy Hippin?

2018. okt. 21. 19:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Abban a könyvbe senkinek sincs személyisége. Az összes karakternek egy vagy két tulajdonsága van, és ennyi. Nem értem, miért csak Virágnál zavar?
2018. okt. 22. 11:33
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszi a választ,igazad van.

Csak Virág engem egyszerűen irritál.

Meg ahogy mindenen sír...

2018. okt. 23. 22:13
 3/13 anonim válasza:
77%

Nekem szimpatikus Virág! Csak az az egy dolog nem tetszik benne hogy változtatja a kutyája nevét folyton...

Deeee nagyon tudok a hippi énjével azonosulni

2018. nov. 11. 14:48
 4/13 Réniá ***** válasza:
95%

Én Virágot emósan és hippin is utáltam. Rettenetesen idegesített a bolondsága, és naivsága. De Renit jobban utáltam, szóval ...

Én egyedül Kingát kedveltem a karakterek közül, vele tudtam azonosulni, és imádtam a megnyilvánulásait. Miatta megérte elolvasni a sorozatot.

2018. dec. 26. 08:33
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi! Nekem is Kinga volt a kedvencem.
2018. dec. 27. 17:35
 6/13 anonim ***** válasza:
Én nagyon bírom. Pont azért mert ilyen kis butusak. Jól szórakozom rajta. Szerintem aranyos.
2018. dec. 31. 15:15
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Idegesítő, eltúlzott karakter. Mondjuk még mindig nem utáltam annyira Virágot, mint Renátát, plusz még mindig nem olyan irreális karakter, mint a mindenben tökéletes Cortez.

Tény, hogy az egyetlen korrekt karakter a könyvben Kinga, mert a saját hibáival ő van a legközelebb a "valósághű" fogalmához. Neki ténylegesen vannak ÉRZÉSEI, képes dühöt, csalódottságot, elszántságot érezni, a hangulata pedig nem a világfájdalom és a határtalan boldogság között váltakozik, az életképtelen Renátáéval ellentétben.

Bár én Zsoltit is kedveltem, mert bár Cortez csicskája és a könyvekben lévő szerepét tökéletesen le lehet fedni az "osztálybohóc" szóval, legalább valamennyire egy átlagos idióta tizenéves srác hatását keltette, nem úgy, mint a lusta zseni, a rockerek, a kütyüsznob, vagy az ügyeletes "menőőő" srác, akik mind röhejesen lesarkított, irreális karakterek voltak.

2018. dec. 31. 16:04
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! ❤️
2019. jan. 6. 15:20
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Valóban kidolgozatlanok a karakterek mint ahogy sokan előttem elmondták már.

Viszont a Szent Johanna gimi védelmébe kell kellnem, ugyanis ez a könyv kb. 11-12 éveseknek való, és akkori korosztálynak, akiket érdekel a gimi, hogy "juj, milyen lehet", de még várniuk kell rá.

11-12 évesen az ember a kamaszkor és a gyerekvilág között mozog, ilyenkor még fontos az álomvilág, de elkezdik érdekelni az embert az olyan dolgok, mint pl.: a szerelem.

Ezért jó ez a könyv, annak a korosztálynak, aminem van. Az más kérdés, hogy egy 40 éves gyűlölni fogja, de mondjuk egy 11 éves sem élvezi Dante Isteni Színjátékát.

Még ennyit fűznék hozzá, mielőtt teljesen szétoljátok itt igazi kritikusi szemmel a könysorozatot:

"Ha azt szeretnéd, hogy a gyereked intelligensebb legyen, olvass neki tündérmesét. Ha azt szeretnéd, hogy még intelligensebb legyen, olvass neki még több tündérmesét" Einstein

Nem értem azokat az embereket, akik képesek nevetni a múltjukon, és a múltban élő saját magukon. Ha akkor nem lettél volna olyan, amilyen vagy, nem lennél most olyan, amilyen vagy. Mert a múlt meghatároz, és akinek nincs múltja, nincs jelenje sem.

2019. márc. 8. 17:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, bocs, de ennek a könyvnek pont az az egyik legnagyobb problémája, hogy szörnyű példát állít a 12 éves, fejlődő jellemű kislányok elé. Mert mit nyomat éjjel-nappal, megállás nélkül a SzJG?

- Ha szeretsz olvasni, oltári nagy lúzer vagy.

- Minél több tantárgyból állsz bukásra, annál menőbb leszel.

- Ignoráld nemtörődömmódon a tanáraidat, de az még jobb, ha emellé be is szólogatsz nekik.

- Nyugodtan viselkedhetsz retardált, neveletlen 5 éves gyerek módjára, úgysem lesz semmi következménye.

- Szívasd a barátaidat, mert az milyen jó dolog.

- Hagyd, hogy kihasználjanak, mert a szemét kamubarátok még mindig jobbak a semminél.

- Ha nem követed az aktuális divatos sorozatokat, onnantól kezdve akár süketnéma is lehetnél, mert teljes mértékben képtelen leszel kommunikálni a korodbeliekkel.

- Nézd le az olyan embereket, akiknek az ízlése nem egyezik meg a tiéddel.

- Fuss egy olyan srác után, aki jó esetben keresztülnéz rajtad, rossz esetben meg még bun.kózik is veled.

És ez csak néhány példa volt, még biztos rengeteg más is van, amiket most nincs kedvem megkeresni és kiírni. Tényleg olyan jó dolog ezt olvastatni 12 éves kislányokkal?

2019. márc. 8. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!