Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Adnátok tippeket crossdresselő...

Adnátok tippeket crossdresselős témájú kisregényemhez?

Figyelt kérdés

Néhány hete álltam neki írni egy kisregényt (vagy novellár?) amit már hosszú ideje forgatok a fejemben. Még nem kristályosodott ki a cselekmény, az epizódok, ehhez kéne a ti segítségetek :)

A két legfontosabb szereplőnek még nem adtam nevet, az egyszerség kedvéért nevezzük őket Ádámnak és Évának.

Ádám és Éva régi barátok, akik együtt jártak iskolába, néhány év korkülönbség van közöttük, Éva az idősebb. Éva egy gimnáziumba megy tanulni, és Ádám egy-két évre rá követi, és barátságuk megújul. 12-14 évesek nagyjából. Éva túlvan élete első párkapcsolatán, egy idősebb fiúval volt hosszú, tartalmas szerelme, akinek féltve őrzött titka volt a crossdresselés. Kettejük kapcsolatáról nem tudni sokat, de Évában mély nyomot hagy az együttlét. Ádámot óvatosan vezeti be a crossdresselésbe, aki eleinte vonakodik, később már maga is örömet lát az elfoglaltságban, de magában azért vívódik, érzi, hogy ez nem túl "fiús" dolog. Mindeközben két főhősünk között kiépül egy "kamaszszerelem," kettejük viszonyáról szól a történet. Szerepet kap az is, Ádám mennyire mutatja meg új oldalát a legnagyobb bizalmasainak, kiknek árulja el, mit csinál, egyszóval más fontosabb szereplők is helyet kapnak, és Ádám egyéni jellemfejlődése is központi szerepet kap.

Megjegyezném, hogy igaz, romantikus a téma, kerülöm a szexualitás bemutatását, csókokon, esetleg visszafogottabb érintéseken túl nem megyek, még utalva sem.

Namármost, van egy adag kissé homályos részlet:

Legyen-e vallási oldala a történetnek? Miben nyilvánuljon ez meg? Nekem személy szerint fontos, hogy a téma előkerüljöm. ("Férfi ne öltözzék női ruhába, és nő ne öltözzék férfinek; mert utálatos Isten előtt, aki ilyet tesz" másodt.)

Legyen-e olyan pillanat, amikor félrelibben a fátyol, és akaratlanul szereznek avatatlanok tudomást a dologról? Kik legyenek ezek a személyek (szülők, barátok)?

Hogyan történjen Ádám első néhány crossdresselése? Nagyon fontos, hogy ne legyen ez a rész erőltetett, mert az rányomhatja a bélyeget a továbbiakra. Van már néhány alternatívám, de nem éreztem őket elég erősnek.

Mi legyen a fő bonyodalom, a történet mozgatórugója?

Milyen stílus feküdne a legjobban a történethez? E/1 vagy E/3? Ne'adj'Isten E/2? Komoly, vagy jáékos narratíva? Gondolatok leírva, vagy közölve? Mellékszereplői gondolatok? Környezetleírás?

Van esetleg bármilyen hasznos tippetek? Bármi segíthet, de kérek mindenkit, ne legyetek bunkók!

2018. jan. 25. 22:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Vagyis írjuk meg helyetted a történet? Csak a két főszerepló van meg, a többi lehet ez is, az is. Gondolkozz még rajta, amíg tudod is, hogy mit akarsz.
2018. jan. 25. 22:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Csak ötleteket gyűjtök, ne félj, magamban is, de lehet, hogy valakinek már van egy.
2018. jan. 25. 22:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem várom el, hogy valaki megjelenjen, és egy egész narratívát elregéljen nekem itt
2018. jan. 25. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Ebből a történetből nem lehet kihagyni a szexualitást, felejtsd el! Két fiatal elkezdi felfedezni egymás testét, mindenféle ruhákba öltöztetik egymást és te ki akarod hagyni a szexualitást? Az az egésznek a mozgatórugója! Attól lesz izgalmas, drámai, megbotránkoztató és tabudöngető! Ez az egész sztorinak a sava-borsa! Javaslom, hogy merülh el kicsit a témában és olvasd el Vladimir Nabokov Lolita című könyvét! Ha már 12-14 évesekről van szó.

Cserébe viszont feltétlenül be akarod hozni a vallást, aminek így, ebben a formában ahogy te akarod, semmi értelme. Nem muszáj mindig, mindenáron elővenni a katolikusokat, amint valami kicsit extrém témáról van szó. Persze lehet, hogy mondjuk Ádám egyik (vagy mindkét) szülője bigott keresztény és emiatt összetűzésbe kerül velük és kap egy kis ejnyebejnyét... Ha jól tippelek erre gondoltál. Ez így nem megy. Tudjuk, hogy Ádám egy kisfiú, aki szereti a szüleit és nem szeretne nekik csalódást okozni, ezért természetes, hogy állandóan vívódik a lánynak öltözködés miatt. De ez a kutyát nem érdeli. Ez akkor lenne érdekes, ha Ádám is hithű és bigott katolikus lenne! Naaaa, úúúúgy már érdekes a dolog! Ez már engem is érdekelne.

MI LEGYEN A FŐ BONYODALOM??? Hát ott van előtted! Ez egy BEAVATÁSI történet. Adott egy tapasztalt lány, aki fiatal kora ellenére már szexuálisan is érett. És adott a neki kedves fiatal fiú, akit BŰNBE VISZ! Hát még a neveket is megadtad neki! Éva bűnbe viszi Ádámot! Ádámot, aki fiatal, tapasztalatlan, szűz, introvertált, talán bigott katolikus is - DE mindezek ellenére tetszik neki a szexuális játék, mit a lány játszik vele. Az ő belső vívódása a történet mozgatórugója! Aztán, ahogy Ádám szexulaitása folyamatosan bontakozik ki, azzal süllyed az önértékelése egyre mélyebbre. Tetszik is neki a játék, szereti Évát és ezt az új, érdekes kalandot. De mellette meg gyűlöli magát amiatt, amivé vált és egyre mélyebb depresszióba süllyed.

Hogy ki előtt és mikor derül fény a titokra (ha egyáltalán fény derül), az már szinte tökmindegy. Valami konfliktus, valami katarzis lesz a végén, de ezt majd te érezni fogod! Nem kell feltétlenül tudni a sztori végét, írja az magát, ne félj! :) Én most hirtelen legalább 5 befejezést tudnék neked írni, de nem veszem ezt el tőled. :)

2018. jan. 26. 17:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Kettes, köszönöm szépen, valami ilyesmi válaszokra vártam :)
2018. jan. 27. 09:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!