Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szeretnék egy könyvet írni,...

Szeretnék egy könyvet írni, és nem tudok történetet!? Írjatok párat! Bőv. Lent!

Figyelt kérdés

Valami tinikönyvre gondoltam!

Mint pl.: Twilight!

Lány főszereplőt szeretnék bele csinálni!

Ilyen félig love félig akció sztorit írnák!

Már elkezdtem egy horrorfélét! A neve: Az örök rémület hegyei. Sztem tök jó! Az anktartiszon játszódik, és H. P. Lovecraft történeteit vettem alapjául! De valahogy nem tudom folytatni! És az ilyen horror féle könyvek nem annyira kellendőek! Úgyértve nem kellendőek hogy, nem nagyon olvassák el!

De térjünk vissza az eredeti témához!

Írjatok minnél töben történetet! Én azt a történetet szépen átalakítom egy kicsit olyanná amilyet én szeretnék!

DE ne olyanok írjanak akik akik tényleg segíteni szeretnének!

Ne küldjetek olyan válaszokat hogy

pl.: - Há' mien könyv lesz ez? Ha az írója még a történetét se tudja kitalálni!

Ilyen és ilyesmi válaszokat NE KÜLDJETEK!!!!!

Előre is kösz!

2010. máj. 31. 17:07
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
96%

Először is: írnék. Nem írnák. Én írnék. Te írnál. Ő írna. Mi írnánk. Ti írnátok. Ők írnának.

Én írnám meg. Ők írnák meg.

Csak hogy pár alapvető dologgal indítsak.

Másodszor: Ha nincs ötleted akkor mégis mit szeretnél megírni? Netán a tisztelt válaszadók írjanak helyetted egy történetet, amit majd te korrektúrázol (a képességeid alapján maximum elrontasz) majd a neveddel publikálod (valahol, egy blogon pl)? Ha ennyi fantáziád sincs, hogy másolás nélkül, vagy begyűjtött ötletek nélkül el tudj indulni, akkor nem tudom miről beszélünk.

Persze tudom, minden történetet megírtak már, legalábbis elég kevés olyan dolog van, amihez biztosan nincs hasonló, de egy igazán jó írót akkor is az jellemez, hogy a semmiről írva is olyan dolgokkal tudja különlegessé tenni az alkotását, hogy azt az emberek olvasni akarják. Te erre, a feltett kérdés alapján, illetve a válaszaid alapján nem lennél képes. Még abban is kételkedem, hogy egy értekező fogalmazás megírása sikerülne, egy mások által megírt mű alapján.

A legnagyobb tisztelettel és jóindulattal annyit tanácsolnék neked, hogy ülj le, olvass (rengeteget!) (nem szemetet, nem tvájlájtot, nem ilyen romantikus dolgokat!) olvass szépirodalmat. Szabó Magdát. Nabokovot. Jókait. Verne Gyulát. Rejtőt. Olvass rengeteg verset. Olvass orosz regényeket, skandináv krimiket. Mindent, ami jön. Olvass rengeteget. Egyrészt javulni fog a helyesírásod, másrészt bővíted a szókincsed, és lehet még ötleteid is támadnak. Pár év és legalább 100 könyv után térj vissza ide, és röhögd ki magad, hogy milyen kis butus voltál. Majd ülj le, és írj egy IGAZÁN JÓ könyvet. Amire büszke leszel.

Persze a barátnőiddel most is írogathattok ilyen minősíthetetlen dolgokat, mint ez a homokos, de ne várd, hogy olyanok is lelkesedni fognak érte, akik nem elfogultak veled szemben.

Zárógondolatként annyit jegyeznék meg, hogy: alázat és szorgalom. Ez kell a könyvhöz. Nem mástól lopott ötletek.

L/24

2010. jún. 14. 19:23
 32/48 anonim ***** válasza:
92%
MINDENBEN csatlakozom az előttem szólóhoz...
2010. jún. 15. 13:48
 33/48 anonim válasza:
100%

Most komolyan, vannak itt olyanok, akik biztatnak az írásra?!

Elkezdtem olvasni a sivatagos részt, de ez katasztrófa! Hallottál már összetett mondatról?

Egyetlen kiadó sem olvasná tovább a "könyvedet" a harmadik mondatnál, mert egyszerűen nincs tehetséged az íráshoz. Gondolom te is 16 éves vagy, mint a szereplőd... Csatlakozom a kettővel előttem szólóhoz. Olvass, de ne ilyen szemetet mint a Twilight, mert az irodalom és a művészet nagyon nem itt kezdődik. Aztán, ha idősebb leszel mondjuk 5-6 évvel, elolvasol kb. 200 könyvet, akkor TALÁN (bár szerintem ez adottság, és csak bizonyos szintig tanulható) képes leszel megírni valami színvonalas(abb) 'művet'. Ne regénnyel kezdd, hanem mondjuk novellával. Vagy válassz ki egy témát, olvass róla egy csomót, és írj belőle cikket.

De ne regénnyel akard kezdeni...

2010. jún. 27. 09:34
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen helyesírással ne írj könyvet. bocs.
2010. jún. 27. 10:40
 35/48 anonim válasza:
100%

Csatlakozom a 19:23-ashoz. Nem is értem, hogy merült fel benned, hogy ilyen helyesírással és nulla fantáziával Twájlájt alapján (blah) könyvet írj. Kíváncsi lennék :)

Szerintem vedd alapul a helyesírási szótárt, olvass klasszikusokat és tanulj meg fogalmazni (is). Jó ötlet az orosz, a magyar is, de én ajánlanám azért az amerikaiakat is, mert pl. Hemingway is tud úgy a semmiről írni oldalakon keresztül, hogy nem válik unalmassá. Na persze neki kellett az újságíró mivoltja, a spanyol polgárháború, szóval érted: élt. 16 évesen ne kezdj bele semmi ilyesmibe, ha nem akarod kiröhögtetni magad. Az, hogy a barátnőiddel írogatsz, az más, a te dolgod, de ha komolyan írni akarsz, akkor tényleg olvass sokat, és gyakorolj írni. Írj témákról, bármiről, cikkeket, esszéket, esetleg novellát. Figyeld a körülötted lévő embereket, hogy hogy viselkednek, nem csak ismerősökre gondolok, hanem az utcán. Lehet, hogy véletlenül látsz valami olyasmit, ami beindítja aztán a fantáziádat, érdemes ezeket felírni, bármi apró ötletfoszlányt. Javaslom még, hogy nézz filmeket is, azokból is lehet ötletet meríteni, főleg a felépítésük terén. Na persze nem a mai tinifilmekre gondolok :)

2010. jún. 27. 11:07
 36/48 anonim válasza:
100%

orosz, magyar amcsi maradhat, de hozzáfűznék még egy kis angolt is. :D

Tájleírásban némelyik nagyon nagy. ha humorosabbat keresel, olvass pl Gerald Durrelltől, ha horrort, akkor E.A. Poe. Tudom, az utóbbi lerágott, de eszméletlen leírásai vannak. Bár akkor az igazi, ha angolul olvasod... :D Nem mondom, hogy feküdj rá a helyesírásra, csak olvass sokat, a helyesírás ragadós dolog. Minél többet olvasol, annál jobban megragad benned. Fontos még a szóismétlés, illetve annak elkerülése. Bármely műfajban szándékozol alkotni, mert mindegyikben kibeb@szott idegesítő! :)

Szerintem amúgy nincs baj azzal, ha a ponyva felé mész el, de ne a pénz miatt tedd, hanem hogy az "egyszerűbb" embereknek is színvonalas /relative/ szellemi táplálékot adj.

Utolsó ötlet: ha úgy gondolod hogy majd a "Májkroszoft Wörd" kijavítja a hibáidat, tévedsz. Egyáltalán nem kompatibilis a magyar nyelvvel sajna... :D

2010. jún. 27. 13:18
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

Annak nincs sok értelme, hogy tőlünk várod az ötleteket. A nagy írók is így csinálták szerinted? Na látod. Nem véletlenül.

Amúgy szerintem első lépésként szerezz egy helyesírási szabályzatot, mert ez így nagyon nem fog menni! Ja, és ne írj minden mondatod végére felkiáltójelet, mert egy, nem helyes, kettő, igen zavaró. Egyébként csatlakozom az előttem szólókhoz: olvass sokat, és inkább ne könyvvel, hanem novellával kezdd. Ja, és még valami: nem mindig a "trendi" a jó. (Magyarul ne koppintsd a Twilight-ot)

2010. jún. 27. 14:45
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

,,Ilyen félig love félig akció sztorit írnák!"

ÍRNÁK?!

ÍRNÉK!

É betű nem Á.

Először tanulj meg magyarul, aztán írjál könyvet..

2010. jún. 27. 15:24
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
ilyen helyesírással és fogalmazással hogy a faszba akarsz könyvet írni? :D
2010. jún. 27. 20:43
 40/48 anonim válasza:
100%
Há' mien könyv lesz ez? Ha az írója még a történetét se tudja kitalálni!
2010. jún. 29. 13:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!