Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan álljak neki megírni...

Hogyan álljak neki megírni egy könyvet?

Figyelt kérdés
Már régóta szeretnék írni egy könyvet de nem tudom hogyan fogjak hozzá. Még csak 14 éves vagyok de rengeteg remek ötletem van amit úgyérzem hogy muszáj kiírnom magamból. Régebben füzetbe kezdtem el írni de azt a szüleim hamar megtalálták és nem kérdezték meg hogy elolvashatják-e. Nekem semmi bajom nem volt azzal ha a fejemben megforduló gondolatokat olvassák mert hát még lehet így mégjobban megismertek de engem egy kicsit zavar hogy csak úgy beleolvasnak. Szóval hondoltam majd laptopon írom csak éppen nem tudom hogy azon belül hova írjam. Tud nekem valaki ajánlani valami jó alkalmazást amin ezeket meg tudom írni? És szerintetek megéri majd ezeket valamikor publikálni? Bálaszokat előre is köszönöm!:)
2017. nov. 7. 22:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyen alkalmazásra gondolsz. Olyanról egyelőre nem tudok, ami megírja helyetted. Én is írok, szimplán Wordben.
2017. nov. 8. 15:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Microsoft Word, OpenOffice/LibreOffice Writer, a legnépszerűbb szövegszerkesztők, az OpenOffice és LibreOffice (kb. ugyanazt tudják, mert egyik a másikból vált ki) ingyenesen letölthető, ha netán MS Office nincs a gépen. Jelszóval is védheted a szöveget, hogy más ne férhessen hozzá, szövegbuborékos megjegyzéseket fűzhetsz hozzá, ami nem töri meg a szöveg egységét, ugyanakkor magadnak sok hasznos információt leírhatsz az adott részről (dilemmák, források - ha olyanról írsz, ami szakmai kiegészítést kíván stb.).

Hogy megéri-e publikálni, azt a semmiből nem lehet megmondani; a hegymászó sem a hírnévvel kezdi, hogy aztán egyből a Csomolungmát célozza meg, hanem kisebb célokat tűz ki maga elé, aztán ha már biztosan mászik, jöhetnek a nagyobb csúcsok.

Kezdetben érdemesebb az ötleteidet rövidebb történetekbe, novellákba vagy esszékbe, vázlatokba gyűjteni, egy ötletet többször is elmesélhetsz más környezetben más karakterekkel, ha van olyan téma, ami komolyabban foglalkoztat, akkor ilyenekkel készítheted elő a terepet egy nagyobb terjedelmű mű megírásához. Mindjárt regénnyel indítani veszélyes móka, mert kudarcélménnyel fenyeget. Az írás amellett, hogy szórakoztató tud lenni, egy szakma, amit sok gyakorlással és még több olvasással (elsősorban szépirodalom) lehet elsajátítani.

2017. nov. 9. 00:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. nov. 12. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!