Akik írtak már regényt! Kb mennyi idő volt megírni egy 200-300 oldalas könyvet? Napi hány oldalt írtatok? Persze úgy, hogy már a fejetekben teljesen meg volt a történet.
Nemrégen sikerült másfél hónap alatt 150 kézzel írt, A4-es oldalt megírnom, azóta már 230-nál tartok, 4. hónap. Volt egy nagy kihagyás, meg kihúztam 3 teljes fejezetet (összesen kb. 35 oldalt), úgyhogy szerintem így már tudsz viszonyítani.
Én a főbb szereplőket, illetve a főszálat találom ki előre (leginkább olyan pillanataimban, mikor épp utazom/nincs semmi jobb dolgom), aztán a többi jön magától írás közben. Lehet, hogy rossz szokás, de csak az elejét szoktam vázlatban megírni, a többi a fejemben áll össze. Papír-, tinta- és időpazarlásnak tartom a nagyon részletes vázlatot, úgysem fogom elfelejteni, mert egyszerűen beleég az agyamba. Amíg le nem írom, ottmarad, sőt, utána még hetekig vissza tudom idézni még akár a fontosabb sorokat, amik vezettek egy-egy adott fejezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!