Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek mennyi idő megírni...

Szerintetek mennyi idő megírni egy könyvet?

Figyelt kérdés
vagy ha ti írtatok már az mennyi ideig tartott?

2015. márc. 23. 21:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól is függ, van e ihlet, szerintem egyén függő. Én nem írtam könyvet, s nem is tervezek, de szerintem max. fél év alatt megtudnék írni egyet.
2015. márc. 23. 22:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen egyénfüggő. Lehet pár hét, vagy több év is. Nálam fél évig tartott.
2015. márc. 23. 22:06
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen műfajú a könyv. Ha napló, akkor nyilván rövidebb bejegyzések vannak, és nem is kell annyit gondolkodni, ha valami komolyabb, akkor már kellenek oda tájleírások, megválogatott szavak - nem szleng -, szép magyaros mondatok...stb, ha még kell segítség írj privibe

Egyébként én is írtam egy gimis történetet, az négy hónap volt, most egy komolyabb regényen dolgozom, azt viszont biztos, hogy több lesz négy hónapnál megírni.

2015. márc. 24. 07:02
 4/12 A kérdező kommentje:
És amiket Ti írtatok, azt ki is adták, vagy csaj saját szórakozásra készült?
2015. márc. 24. 11:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha van ihlet, akkor fél év alatt is lehet, de általában 1-2 év. Legalábbis nálam. Nekem már adtak ki könyvet, és most is fog megjelenni egy nemsokára.
2015. márc. 24. 11:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát én maximalista vagyok, úgyhogy nekem örökké. :) Amúgy 1-2 év jólmondták, sokmindentől függ.... de ezt egy könyvíró se nézi.
2015. márc. 24. 12:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
George Orwell kb 2 hónapig írta az Állatfarmot, Rwling 10 évig a Harry Pottert (az első részét, de ezalatt a világot is megalkotta)
2015. márc. 24. 19:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván attól is függ, hogy kinek mennyi szabadideje van. Én képes vagyok egy novellán is hetekig szépítgetni.
2015. márc. 24. 22:09
 9/12 Csicsky ***** válasza:

Csak érdekességként:

A leggyorsabban író magyar író Nemere István. Nemere Istvánnak eddig több, mint 636 könyve jelent meg. Itt írnak róla:

[link]

Az alábbi oldalon azt írják, hogy 34 év alatt 500 könyvet írt, ami azt jelenti, hogy átlagban 25 nap alatt írt/ír meg egy könyvet:

[link]

Idézek a cikkből:

„Ha a statisztikát nézzük, évente csaknem 15 kötet jelenik meg tőle - ám volt olyan esztendő, amikor ennél sokkal többet írt.“

2015. márc. 25. 10:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Novellákat írok, vagy esetleg kisregényeket, amik nem többek 80-90 A4-es oldalnál begépelve. Egy novella általában napok alatt elkészül (az eddigi "rekord" 4 óra volt egyik éjszakámon; 5 oldal született meg), míg a kisregények 2-4 hetesek, ihlettől függően. Ha én egyszer leülök írni, próbálok minél többet megörökíteni abból, ami a fejemben járkál vázlatként, mert másnapra talán elfelejthetem, vagy megváltozhat a gondolat a fejemben.

Rendes terjedelmű regényt sosem írtam.

2015. márc. 25. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!