Mi a véleményetek a váltott nézőpontról?
Sziasztok! Támadt egy izgalmas ötletem, és újabb regény írásába kezdenék, azonban, nem sikerül döntenem a megfelelő nézőpontot illetően.
Régebben, írtam már végig E/1-ben, illetve E/3-ban is, de az utóbbi elég idegen volt számomra. Szeretem az akciót, de nagy hangsúlyt fektetek az érzelmekre, gondolatokra, melyeket sokkal jobban át tudok adni E/1-ben.
Egy fanfiction erejéig, használtam váltott nézőpontot is, de komolyabb regények esetében, sosem találkoztam ilyesmivel.
A következő történetem részben románc, de akció és thriller elemeket is tartalmaz. A lényeg, hogy a karakterfejlődés érzékeltetése érdekében, szeretnék E/1-ben írni. No, de... A férfi, vagy a nő szemszögét válasszam? Ritka pillanat, de fogalmam sincs. Mindkettő fontos, valamint összetett jellem és sztori. A legjobb az lenne, ha váltogathatnám...
Nektek mi a véleményetek erről? Komolytalanná, amatőrré válik egy történet, ha az író fejezetenként átvált, vagy ugyanannyira élvezhető úgy is? (Abban az esetben, ha a történet és stílus egyébként élvezhető.)
Azt írtad, hogy a karakterfejlődés miatt írnál E/1-ben, viszont karakterfejlődést probléma nélkül lehet hangsúlyozni E/3-ban. :)
Engem személy szerint amúgy nem zavarnak a váltogatott szemszögek, viszont van, aki kifejezetten utálja. :/
E/1-ben nehéz váltott nézőpontot jól megírni.
E/3-ban a narrátor lehet mindentudó, ő beleláthat több szereplő fejébe is, így beszélhet érzésekről, gondolatokról. A helyedben ezt választanám, főleg, ha több szálon fut a cselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!