Killing Stalking manga?
Elkeserítő látni, hogy 12 éves kortól kezdve minden kiscsibe rá van most izgulva, holott a felét sem képesek felfogni.
Amint látom te is ebbe a kategóriába tartozol, kedves kérdező. Fiatal vagy ahhoz, hogy átlásd a csavart pszichológiai kínzást, és könnyű megvezetni pár "kedvesnek(?)" tűnő gesztussal.
A Killing Stalking manhwa piszok kemény, és ráférne egy 21+ os plecsni.
De megnyugtatlak: nem beteg vagy, csak nem vagy elég érett egy ilyen kaliberű műhöz.
3.nak teljesen igaza van. Sokan nem képesek felfogni a történéseket, és a mentális betegségek közötti összefüggéseket. Ehhez nem elég egy korhatár, hanem mentálisan is elég érettnek kell lenni ahhoz, hogy megértsük a működését. Már én elkeserítőnek tartom, hogy Bum viselkedését a stockholm-szindrómához kötik mikor borderlineos.
Véleményem szerint egyes emberek éretlensége, és az élethez való gyerekes érdektelen viszonyulása miatt, bekéne tiltani a mangát. :)
A korrektség kedvéért nem manga, hanem manwha, ugyanis az alkotó koreai.
Nem, egyáltalán nem "aranyos" képregény...viszont zseniális cucc, pont a pszichológia vonal miatt (és a rajzolása is nagyon ott van). Sangwoo karaktere nagyon izgalmas (másik kedvencem a "nyomozó").
Amikor elkezdtem olvasni még aznap ledaráltam az összeset, ami elérhető volt. :)
Yoonbum se teljesen normális...de Sangwoo meg nagyon durván mentálisan beteg, viszont baromira érdekes nézni mit miért csinál...Sajnos nekem egyik családtagom is valószínűleg ugyanebben a betegségben (boprderline személyiségzavar)szenvedett, tök ugyanígy viselkedett (a gyilkosságokat leszámítva persze...), ugyanez a kicsapongás, hirtelen teljes elborulás, máskor kedves... 1 éve öngyilkos lett, 28 évesen...Nagyon szerettem ezt a személyt és az a durva, hogy rajtam kívül mindenki csak lehülyézte, meg elintézte azzal, hogy rossz a természete (hisztis, agresszív) és senki nem látta,hogy beteg én meg nem tudtam meggyőzni, hogy valami nincs rendben én kezeltesse/kontrollálja magát ...
Tudom, a képregény kitaláció meg minden, de engem kísértetiesen emlékeztet rá ez a karakter, amint elkezdtem olvasni,rögtön ő jutott eszembe... :/ :(
De ez csak egyéni dolog, ettől függetlenül is kvajó a képregény. Viszont szigorúan 18+ kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!